Suomeen on toimitettu lyhyessä ajassa lähes kymmenkunta Eaglen uuden sukupolven kuitutasolaseria ohutlevyteollisuutemme johtaville toimijoille. Valmistajan puhtaasti kuitulaserteknologian ympärille rakennettu konsepti poikkeaa alan yleisestä tarjonnasta, kun perinteisesti kuitulaserkoneet ovat rakennettu hyödyntäen vanhemman sukupolven CO2-koneiden runkorakennetta ja muuta perinteistä teknologiaa. Eaglen konsepti puolestaan ottaa maksimaaliset tehot irti kuitulaserin potentiaalista hyödyntämällä uusinta saatavilla olevaa valmistusteknologiaa.
Kolme kilpailukykyistä mallisarjaa
Valikoimaan sisältyy kolme mallisarjaa: iNspire, eVision ja eSmart. Valittavissa ovat tarvittavat lasertehot väliltä 1–15 kW, kiihtyvyydet 2–6 G ja useampaa leikkuupöydän kokoa. Asiakkaille, jotka haluavat automatisoida tuotantoaan tarjotaan mahdollisuus järjestelmän laajentamiseen lataus- ja purkujärjestelmällä sekä varastolla.
Kaikissa koneissa vakiona oleva kuitulaserlähde. Kuitulaserteknologian perusominaisuuksia ovat joustava tuotanto, lähes rajattomat mahdollisuudet leikata erilaisia muotoja, työstettävien materiaalien laaja valikoima yhdistettynä erittäin korkeaan laatuun, luotettavuuteen ja energiatehokkuuteen.
Ainutlaatuinen iNspire-sarja
Järjestelmässä kaikille akseleille on asennettu lineaarimoottorit, jotka ovat sijoitettu X-akselin ristipään molemmille puolille. Lineaarimoottorit tuottavat korkean kiihtyvyyden ja syöttöarvot, ne ovat huoltovapaita ja vain niiden avulla voidaan varmistaa, että koneparametrit, kuten kiihtyvyys ja tarkkuus, säilyvät koneen koko käyttöiän ajan.
Runko on kokonaisuudessaan valmistettu komposiittimateriaalista, jonka mekaaniset ominaisuudet ovat ainutlaatuiset: erinomainen värinänvaimennuskerroin ja korkea lämpötilavakaus. Runko antaa nopeille ja tehokkaille lineaarimoottoreille vakaan alustan, joka estää värinät leikkauspään suunnanmuutosten dynaamisissa vaihteluissa.
Siltarakenne – liikkuva osa, jossa leikkauspää liikkuu. Nopeuden ja työstötarkkuuden takaamiseksi sen tulisi olla mahdollisimman kevyt ja taata samanaikaisesti paras mahdollinen jäykkyys. Hiilikuiturakenne täyttää kaikki nämä vaatimukset ja mahdollistaa äärimmäisen tarkan ja dynaamisen leikkauksen.
eVa leikkauspää on Eaglen itse valmistamana ja se on varustettu vakiona automaattisella kohdistuksella, mikä parantaa merkittävästi kappaleiden leikkauslaatua. Lisäksi siinä on alimman linssin alle asennettu turvalasi, joka estää linssin likaantumisen.
Pöydänvaihtaja on täysin automatisoitu. Se on toteutettu ilman hydrauliikkaa ja vähemmillä komponenteilla, mikä mahdollistaa koko pöydänvaihdon alle 10 sekunnissa.
Kuljetin – kuljetinhihna on sijoitettu pöydän alle, jossa materiaali työstetään. Usein sen toimintoja on pidetty aliarvostettuina, mutta se on todella hyödyllinen laite, joka kerää leikkauspöydän alle pudonneet leikatut kappaleet pitäen koneen alapuolen siistinä ja poistaen mikro liitoksien tarpeen. Edellä kuvattu setti yhdessä modernin ohjelmiston ja ohjauksen kanssa luovat koneen, joka on suurenmoinen partneri mihin tahansa tuotantoon.
Maailman ensimmäisenä 4, 6, 12 ja 15 kW
”Tiesimme, että kuitulasersäde avaisi uusia näkökulmia metallinleikkuuteollisuudelle, ja tavoitteenamme olikin hyödyntää täysin tämän teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Meillä oli maailman ensimmäinen 4 kW:n kone, jolla leikkasimme 20 mm mustaa terästä. Sen jälkeen esittelimme ensimmäisinä 6 kW:n koneen. Ja nyt jo kahden vuoden ajan olemme tarjonneet 12 kW:n koneita”, kertoo Eaglen toimitusjohtaja Martin Ejma.
”Viime vuonna esittelimme iNspire 1530 -sarjan laserleikkauskoneen korkeimmalla mahdollisella 15 000 W:n laserteholla ensi kertaa Hannoverin EuroBLECH 2018 -messuilla. Se oli lajissaan ainut kone messuilla ja ainut kone saatavilla koko maailmassa. Vierailijoille esiteltiin livenä äärimmäisen dynaamista leikkausta 150 m/min 15 kW:lla. Tämä äärimmäinen spektaakkeli veti osastollemme useita tuhansia kävijöitä. Jälleenmyyjämme olivat paikalla vastaamassa kaikkiin kysymyksiin. Useimmin kysyttyjä kysymyksiä olivat: Miksi tarjoatte lasereita näin korkeassa teholuokassa? Mitä
15 kW:n laserilla voidaan saavuttaa? Miten korkea teho vaikuttaa leikkausnopeuteen, takaisinmaksuaikaan ja tuottavuuteen”, jatkaa Ejma.
Tehoilla tulosta
”Vertailimme kappaleiden lukumäärää, jotka leikattiin yhden tunnin aikana lasertehoilla: 4 kW, 6 kW, 8 kW, 10 kW, 12 kW ja 15 kW.
Alla olevasta taulukosta voidaan nähdä, miten suuri vaikutus laserteholla on leikattujen kappaleiden lukumäärään. 4 kW:n laser leikkasi tunnin aikana 64 kappaletta, 8 kW:n kone 133 kappaletta,
15 kW lähes kaksinkertaisen määrän eli 277 kappaletta, joka on neljä kertaa enemmän kuin 4 kW:n koneella ja kaksi kertaa enemmän kuin 8 kW:n koneella.
Leikattujen kappaleiden lukumäärä heijastuu suoraan tuottoon. Esimerkiksi jos leikatun kappaleen markkinahinta olisi 2 euroa, tuotto suhteessa työkappaleen valmistuskustannukseen olisi:
Yhden kappaleen valmistus 4 kW:n laserilla maksaa 1,56 euroa. Tuotto oletetulla 2 euron markkinahinnalla on siis 0,44 euroa.
8 kW:n koneella valmistuskustannus on 0,86 euroa ja tuotto
1,14 euroa. Kappaleen valmistuskustannus 15 kW:n laserilla on 0,53 euroa. Kuten tästä voidaan todeta, tuotto kasvaa yli kolme kertaa 4 kW:n ja 15 kW:n laserin välillä.
Esimerkissämme 4 kW:n laser ”ansaitsisi” meille tunnissa 28,16 euroa ja 15 kW:n laser 407,19 euroa, mikä on neljätoista kertaa enemmän. Voitte helposti kuvitella tuottojen kasvun joka tunti, päivä ja kuukausi.”
INFO
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/eagle