Tekoäly apurina: CloudNC:n CAM Assist mullistaa CNC-koneistuksen

CloudNC on julkaissut maailman ensimmäisen tekoälypohjaisen lisäosan osaksi CAM-ohjelmointia. Uusi CAM Assist -työkalu tuo tekoälyn CAM-ohjelmistoihin, mikä mahdollistaa ohjelmoinnin automatisoinnin nostaen työstökoneiden käyttöastetta ja luomalla samalla edellytyksiä liiketoiminnan kasvulle. Tekoälyratkaisu CAM Assist kykenee yhdistämään koneistuksen teorian sekä fysiikan ja generoi lukemattoman määrän erilaisia tapoja valmistaa komponentti ja ottaa huomioon ainutlaatuiset yhdistelmät lastuavista työkaluista, kiinnittimistä ja työstökoneista. Tämä nopeuttaa tuotantosuunnitelman laatimista ja vähentää manuaalista työtä.


Ohjelmoinnin pullonkaulojen poistaminen
CAM Assist poistaa ohjelmointiprosessin pullonkaulat viemällä CAM-ohjelmoinnin yhdellä napin painalluksella jopa 80 %:n valmiusasteeseen. Tämä moninkertaistaa ohjelmoijan tuottavuuden tekoälyn tuotta­mien työstöparametrien avulla ja mahdollistaa CAD-suunnittelusta ensimmäiseen koneistukseen kuluvan ajan lyhentämisen jopa 80 %.


Nopeampaa tarjouslaskentaa ja tehokkuutta kiinnitinsuunnitteluun
CAM Assistin avulla konepajat voivat käsitellä tarjouslaskentaa yli neljä kertaa nopeammin tekoälyllä tuotettujen koneaika-arvioiden ansiosta. Tekoäly ymmärtää lastuavien työkalujen ja työstökoneiden ominaisuudet ja rajoitukset, mikä nopeuttaa tarjouslaskentaprosessia merkittävästi. Lisäksi CAM Assistin avulla kiinnittimien suunnittelu nopeutuu, mikä lyhentää CAD-suunnitteluun käytettävää aikaa ja vapauttaa ohjelmoijat tuottavampaan työhön.


Integroidusti Mastercamiin ja muihin ohjelmistoihin
CAM Assist on virallinen yhteistyökumppani maailman suosituimman CAM-ohjelmiston, Mastercamin, kanssa. Tämä mahdollistaa Mastercam-käyttäjille entistä sujuvamman ja nopeamman ohjelmoinnin. Lisäksi CAM Assist on saatavilla myös Autodesk Fusion ja Siemens NX -ohjelmistoille, mikä laajentaa sen hyötyjä yhä useampiin yrityksiin helpottamaan koneistajien arkea.
CAM Assist integroituu helposti nykyisiin CAM-järjestelmiin tuoden tekoälyn edut suoraan osaksi olemassa olevaa tuotantoprosessia. Tämä minimoi uusien järjestelmien aiheuttamat mahdolliset käyttöönottokatkot ja mahdollistaa tekoälyteknologian käyttöönoton myös ilman uusia laite- tai ohjelmistoinvestointeja. Näin yritykset voivat nopeasti parantaa tuottavuuttaan ja kustannustehokkuuttaan käyttäen nykyisiä ohjelmointi- ja laiteresurssejaan tehokkaammin.


Visio ja tulevaisuus
CloudNC:n visiona on kehittää CNC-ohjelmointia äärimmilleen ja päästä pisteeseen, jossa komponenttien valmistus onnistuu yhdellä napin painalluksella. Yrityksen toimitusjohtaja Theo Saville kertoo, että Mastercamin käyttäjät voivat nyt säästää keskimäärin 1 000 tuntia vuodessa CAM Assistin avulla, mikä mullistaa globaalin koneistusalan.
CAM Assist on merkittävä askel kohti tehokkaampaa ja tuottavampaa CNC-koneistusta. Sen avulla yritykset voivat nopeuttaa ohjelmointia ja ottaa vastaan enemmän ti­lauksia lyhyemmillä läpimenoajoilla. Tämä on tulevaisuuden suunta, joka nostaa koko koneistusalan uudelle tasolle.
Suomessa CloudNC:n CAM Assistin maahantuojana toimii teknisistä ohjelmistoistaan tunnettu Zenex Computing ja sen jälleenmyynnistä vastaavat Mastercam-jälleenmyyjät Camcut ja Camtek.