Digital Metal ja Etteplan solmivat suunnittelukumppanuuden 3D-tulostuksessa

Kuvassa Christian Lönne, CEO, Digital Metal; Riku Riikonen, Suunnitteluratkaisujen johtaja, Etteplan; Tero Hämeenaho, AMO-osaston päällikkö, Etteplan.


Etteplan, globaalisti toimiva suunnitteluyritys ja Digital Metal, maailman johtava teollisuuskäyttöön tarkoitettujen, erittäin tarkkojen metallin sideaineruiskutusjärjestelmien kehittäjä ja valmistaja, ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta 3D-tulostuksessa. Kumppanuuden tavoitteena on tarjota suunnittelun optimointiratkaisuja Digital Metalin sideaineen ruiskutusprosesseihin ja tarjota tuotantoyrityksille teknologian kaikki edut ideasta valmiiseen komponenttiin erityisesti volyymituotanto mielessä.

”Yhdessä Etteplanin kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vahvemman arvolupauksen, joka kattaa koko suunnittelu- ja valmistusprosessin. Kumppanuuden myötä pääsemme osaksi maailmanluokansuunnittelutiimiä, mikä täydentää liiketoimintaamme erittäin hyvin”, sanoo Digital Metalin toimitusjohtaja Christian Lönne. 

3D-tulostuksen ja sideaineen ruiskutuksen avulla tuotteiden ja komponenttien suunnittelua voidaan jatkossa lähestyä tuoreella tavalla. Kun Digital Metalin sideaineen ruiskutuksen asiantuntemus yhdistetään ­Etteplanin laajaan osaamiseen 3D-tulostuksen komponenttien suunnittelussa, tavoitteena on nopeuttaa siirtymistä perinteisestä valmistuksesta 3D-tulostukseen.   

”Etteplan on investoinut vahvasti 3D-tulostukseen ja ollut mukana uraauurtavassa suunnittelutyössä jo pitkään. Odotamme innolla, että pääsemme kartoittamaan ja luomaan synergiaetuja Digital Metalin kanssa. Kumppanuus vahvistaa sekä Etteplanin että Digital Metalin tarjontaa nykyisille ja tuleville asiakkaille”, Etteplanin suunnitteluratkaisujen johtaja Riku Riikonen sanoo. 

Digital Metal lyhyesti:

Digital Metal on maailman ensimmäinen yritys, joka on kaupallistanut huippuluokan 3D-metallitulostimet geometrialtaan monimutkaisten pienten komponenttien valmistuksessa. Digital Metalin patentoidun sideaineen ruiskutustekniikan avulla voidaan valmistaa monimutkaisia kappaleita, joilla on erinomainen pintaviimeistely, mikä ei ole mahdollista kilpailevilla tekniikoilla.

Yritys tarjoaa myös metallikomponenttien tulostuspalveluja. Asiakkaita ovat muun muassa monet maailman johtavista teknologiayrityksistä, esimerkkeinä Fraunhofer, Honeywell, MTC (The Manu-facturing Technology Centre, Iso-Britannia), Koenigsegg, Bosch, Duerr Dental, CETIM (Ranskan mekaanisen teollisuuden teknologiakeskus) ja Volvo. Valmiita komponentteja on jo lähes 1 000 000, ja Ruotsin tuotantolaitoksessa on sarjatuotannossa yli 30 geometrialtaan erilaista kappaletta.

Digital Metal perustettiin vuonna 2012, ja sen pääkonttori on Ruotsissa. Yritys kuuluu Höganäs-konserniin, joka on maailman suurin metallijauheiden tuottaja.

Etteplan lyhyesti:

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut, teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. ­Asiak­kaita ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Palvelut parantavat ­asiak­kaiden tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa.

Vuonna 2020 Etteplanin liikevaihto oli noin 260 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä tunnuksella ETTE. www.etteplan.com

Etteplan:
Tero Hämeenaho
AMO-osaston päällikkö
puh. +358 10 307 2757
Outi Torniainen
markkinointi- ja viestintäjohtaja
puh. +358 10 307 3302

Christian Lönne
CEO, Digital Metal
puh. +46 73 748 0817