Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia 19 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.11. Ohjelmassa on puheenvuoroja useilta teknologian aloilta, ja messuilla voi tutustua myös teknologia-alan startup-yrityksiin.
Teknologia-messujen ohjelmassa on puheenvuoroja muun muassa robotiikasta, tekoälystä, 5G-teknologiasta ja digitalisaatiohankkeista. Ohjelmalavojen lisäksi kiinnostavia puheenvuoroja ja kohtaamisia on tarjolla myös näytteilleasettajien osastoilla. Tähän mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 400 yritystä eri puolilta maailmaa.
Tämän hetken kiinnostavimmat teknologia-alan startup-yritykset ovat esillä messuilla omalla teema-alueellaan. Yhteistyössä NewCo YritysHelsingin kanssa järjestettävälle startup-alueelle on elokuun puoleenväliin mennessä ilmoittautunut 12 teknologia-alan kasvuyritystä, jotka esittelevät muun muassa sensoriteknologiaa ja signaalinkäsittelyä, ohjelmistorobotiikkaa, anturijärjestelmiä sekä teollisuuden drone-tarkastuksia.
Teema-alueen lisäksi startupeihin voi tutustua myös Teknologia 19 -messujen startup-kilpailussa Hakuajan jälkeen raati valitsi 5–7 osallistujaa Teknologia-messuilla järjestettävään pitchaus-kilpailuun. Kilpailun järjestää Teknologia-messut yhteistyössä Finnish Business Angels Network FiBANin kanssa.
– Toivon, että kilpailun ja messujen myötä mahdollisimman moni startup-yritys ja -yrittäjä saa huomiota ja palautetta. Teknologia-messut on startupeille erinomainen tilaisuus verkostoitua mahdollisten tulevien asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Parhaimmillaan tapahtuma voi toimia ponnahduslautana eteenpäin ja kimmokkeena esimerkiksi tuotekehitykselle, sanoo FiBANin toimitusjohtaja Amel Gaily.
Suomessa on perustettu viime vuosina tuhansia startup-yrityksiä. Gailyn mukaan Suomessa on hyvät mahdollisuudet toimia kasvuyrittäjänä.
– Esimerkiksi Helsinki on tällä hetkellä yksi kuumimpia startup-sijainteja koko maailmassa. Täällä on todella monipuolinen joukko yrittäjiä, jotka tukevat ja tsemppaavat toisiaan. Verkostoituminen ja avun saaminen on helppoa, Gaily toteaa.
Raadin puheenjohtajana toimii FiBANIN hallituksen puheenjohtaja Janne Jormalainen. Startup-kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.
– Startup-kilpailu on yksi esimerkki Messukeskuksen missiosta edistää suomalaista elinkeinoelämää. Myös esimerkiksi startup-alueelle osallistuminen on valituille startup-yrityksille maksutonta. On hienoa, että voimme olla mukana tukemassa teknologia-alan startup-yrityksiä heidän matkallaan menestykseen, iloitsee Messukeskuksessa Teknologia-messuista vastaava myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström. ●
INFO
Messukeskus Helsinki
tiedottaja
Antti Karjunen
puh. 050 574 3444
etunimi.sukunimi@messukeskus.com
#teknologia19
www.teknologia.fi