50-vuotias Finn-Power jatkaa menestystarinaansa Seinäjoella

Finn-Power Oy on merkittävä palanen suomalaisen teknologiaosaamisen historiaa. Myös tulevaisuuteen tälle menestystarinalle on valettu tukeva alusta uusien, todella upeiden Seinäjoella sijaitsevien toimitilojen ansiosta.

Prima Power avasi uuden Seinäjoen
tehtaan virallisesti 21.3. ja samalla yritys juhlisti 50-vuotista taivaltaan. Aiemmin Kauhavalla sijainneen Prima Industrie -konserniin kuuluvan Finn-Power Oy:n tehdas ja esittelytilat siirtyivät uusiin tiloihin Seinäjoelle. Tehdas valmistaa Prima Power -tuotenimellä levyntyöstökeskuksia, yhdistelmäkoneita ja järjestelmiä. Lisäksi omaan ohjelmistokehitykseen panostetaan voimakkaasti.

Yli 20 Me investointi reilun 20 000 m2 tiloihin
Reilun 20 000 m2:n tehtaan rakennuttajana toimi Seinäjoen Yrityskiinteistöt (yrityksen omistaa Seinäjoen kaupunki). Kokonaiskustannuksiltaan noin 20 Me:n tilat rakensi Lujatalo Oy. Uusi tehdas suunniteltiin ja rakennettiin vastaamaan Finn-Power Oy:n tarpeita ja yritys solmi tiloista pitkäaikaisen vuokrasopimuksen.

Arvovaltainen puhujajoukko
Avajaisissa olivat läsnä eduskunnan puhemies Paula Risikko, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, Italian suurlähettiläs Gabriele Altana, Prima Industrien hallituksen puheenjohtaja Gianfranco Carbonato, Finn-Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäkitalo ja huomattava määrä kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja lehdistön edustajia. Avoimet ovet suomalaisille Finn-Power Oy:n asiakkaille järjestettiin avajaisia seuranneena päivänä 22.3.
“On erittäin harvinaista, että yritys saa mahdollisuuden rakentaa kokonaan uuden tehtaan”, toteaa Juha Mäkitalo. ”Me olemme olleet onnekkaita saadessamme tällaisen mahdollisuuden. Finn-Power Oy:lle uuden tehtaan avajaiset ovat myös loistava mahdollisuus juhlistaa 50-vuotista taivalta. Yrityksen historiikki julkistettiin avajaistilaisuudessa ja se on yksi tapamme kiittää yrityksen toiminnassa mukana olevia ja olleita henkilöitä”.
Kahden päivän aikana yli 250 vierasta pääsi nauttimaan erilaisista puheista ja esityksistä. Lisäksi heille järjestettiin opastettuja kierroksia, joissa esiteltiin uutta modernia tehdasta ja kerrottiin sen toiminnasta.

Perhepäivä
Virallisten avajaisten jälkeen, lauantaina 23.3., tehtaalla vietettiin perhepäivää. Tapahtumassa työntekijät perheineen saivat juhlia uuden tehtaan avajaisia ja yrityksen 50-vuotissynttäreitä. Yrityksen johto oli myös paikalla kiittämässä työntekijöitä ja heidän perheitään heidän panoksestaan yrityksen menestyksessä.

Voimakkaat panostukset innovaatioon
Uusi tehdas työllistää yli 400 työntekijää, jotka jakautuvat lähes tasan toimihenkilöihin ja tuotannon työntekijöihin. Kuten kaikki Prima Industrie -konserniin kuuluvat yritykset, myös Finn-Power Oy on panostanut voimakkaasti innovaatioon. Tästä kertoo myös se, että yrityksen henkilöstöstä 20 % työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Seinäjoelta 450 konetta vuodessa
Seinäjoen tehdas valmistaa kaikki Prima Powerin levyntyöstökeskukset, yhdistelmäkoneet, koneiden automaatiolaitteita sekä järjestelmiä globaaleille markkinoille. Noin 450 konetta ja automaatiolaitetta toimitetaan joka vuosi Suomen tehtaalta asiakkaille.

Kapasiteetin kasvu kreivin aikaan
Uudet yli 20 000 neliön toimitilat koostuvat tuotannon 13 530 neliöstä, toimistojen 5585 neliöstä ja esittelytilojen 1550 neliöstä. Edellisiin toimitiloihin verrattuna tuotannon kapasiteetti uudessa tehtaassa kasvoi 40 %. Tämä saatiin aikaiseksi 30 % suuremmilla tuotantotiloilla, parantuneella sisäisellä logistiikalla, modernilla teknologialla ja korkeammalla tuotantotilalla. Uusien korkeampien tuotantotilojen myötä korkeat varastojärjestelmät kyetään kasaamaan ja rakentamaan pystyyn joka puolella tehdasta. Myös nostot onnistuvat helposti isojen hallinosturien avulla.
”Nämä uudet tilat valmistuivat meille kreivin aikaan, sillä kasvaneesta kapasiteetistamme huolimatta kaikki kapasiteetti on jo käytössä. Kasvaneen tehokkuutemme ansiosta pystymme vastaamaan hyvin vetävään markkinakentän kysyntään”, iloitsee myyntijohtaja Aki Ojanen.
Seinäjoen tehdas ei pitkiä yöunia vietä, sillä tuotanto lepää vain 5 tuntia vuorokaudessa. Tehokkaan ajankäytön ja uudessa tehtaassa huippuun viritettyjen työolojen sekä logistiikan ansiosta Finn-Power kykenee nopeisiin toimitusaikoihin: vakiokonetyypeissä toimitusaika on 5–12 viikkoa.

Energiatehokkuus huipussaan
Prima Industrie -konserni kiinnittää erityistä huomiota energiatehokkuuteen eri toimipisteissään. Uusi pääkonttori ja teknologiakeskus Italian Torinossa valmistui vuonna 2016 ja sen rakentamisessa käytettiin ekologisia materiaaleja. Torinon toimitilat ovat energiaomavaraiset aurinkopaneelien, geotermisen järjestelmän ja modernin kiinteistöautomaation ansiosta.
Seinäjoen uusi tehdas rakennettiin myös tämän mallin mukaan. Rakennus edustaa energialuokkaa A ja se rakennettiin innovatiivisia ja ekologisia menetelmiä hyödyntäen. Rakennuksessa on tehokas lämmön talteenotto, energiatehokkaat ikkunat ja aurinkopaneelit. Osa rakennuksesta, jossa toimistot sijaitsevat, suunniteltiin hevosenkengän muotoon, jotta luonnonvaloa pääsisi mahdollisimman paljon sisään. Moderni valaistus adaptoituu luonnonvalon mukaan, jotta valaistus olisi aina optimaalinen työskentelyyn. Edellisiin toimitiloihin verrattuna lämmitysenergiaa kuluu 40 % vähemmän.

Vuonna 2018 ennätystulos
Finn-Power Oy on kuulunut Prima Industrie -konserniin helmikuusta 2008 ja on osa Prima Power -työstökonedivisioonaa. Koko konsernissa on maailmanlaajuisesti yli 1800 työntekijää, 13 000 asennettua konetta 80 eri maassa ja 8 tehdasta Euroopassa, Kiinassa ja Amerikassa. Vuonna 2018 konserni teki ennätystuloksen 3,9 % kasvaneella 467 Me:n liikevaihdolla. Samana vuonna Finn-Power Oy:n liikevaihto oli 161,4 Me.

Luottamus tulevaisuuteen
”Yrityksemme vahvuuksia ovat laaja kokemus erilaisista teknologioista ja globaali tavoitettavuutemme kaikilla mantereilla”, listaa Gianfranco Carbonato. ”Tästä joh­tuen juhlistan erittäin ylpeänä 50-vuotiasta Finn-Power Oy:tä ja uuden tehtaan avajaisia. Päätös rakentaa uusi tehdas Finn-Power Oy:lle on osoitus luottamuksestamme yrityksen tulevaisuuteen osana Prima Industrie -konsernia digitaalisen vallankumouksen ja älykkään automaation maailmassa. Yrityksemme on juuri näiden teknologioiden eturintamassa ja tämä tulee vaikuttamaan kaikilla tuotantosektoreilla tulevaisuudessa.”

INFO

info@primapower.com
www.primapower.com