AMB:ssä uusia konemalleja ja älykästä automaatiota

* Saksalainen työstökonejätti GROB esittelee osastollaan 10/B12 mm. G350 vaakakaraisen 5-akselikeskuksen yhdistettynä kompaktiin ja älykkääseen GRC-R60-robottisoluun. Solulla pystyy tekemään joustavasti lyhyitä sarjoja miehittämättömästi.

Älykkääseen konepaja­teknologiaan ja elinkaari­palveluihin erikoistunut Vossi Group Oy esittelee AMB-messuilla Stuttgartissa 10.–14.9. jälleen yhdessä edustamiensa johtavien valmistajien kanssa uutuuksia koneistukseen ja sen automatisointiin.


GROBilla uusi konemalli ja älykästä automaatiota

Saksalainen työstökonejätti GROB esittelee osastollaan 10/B12 G350 vaakakaraisen 5-akselikeskuksen yhdistettynä kompaktiin ja älykkääseen GRC-R60-robottisoluun. Lisäksi osastolla on G550T, jossa on vaakakaraisen 5-akselikoneistuksen lisäksi vapaasorvaus pöydällä missä tahansa astekulmassa sekä TM373-lisätyökalumakasiini. Kone on yhdistettynä älykkääseen ja kompaktiin PSS-R900-palettivarastoon sekä GMR-mobiilirobottiin, ­joka pystyy vaihtamaan työkaluja sekä paletteja, joissa on aihioita, kiinnittimiä ja valmiita kappaleita. Lisäksi osastolla esitellään uutuus mega- ja giga-valujen koneistukseen G920F5, jolla on poikkeuksellinen dynamiikka ja tarkkuus. Myös ­GROBin vakuuttavat elinkaaripalvelutoiminnot sekä GROB-NET4Industry-ohjelmistoratkaisut ovat hyvin edustettuina osastolla.


Nidec OKK uutuus pystykarainen 5-akseli

Japanilainen Nidec OKK esittelee osastollaan 6/C22 erittäin kompaktin ja tukevan uutuusmallin VB-X350 pystykaraisen 5-akselityöstökeskuksen. Koneen isoveli VB-X650 otettiin juuri käyttöön Kangas­alan Kopalilla, jolla oli erittäin hyvät kokemukset jo ­usean vuoden ajalta OKK VB-53 pystykaraisen 4-akselikeskuksen tarkkuudesta ja luotettavuudesta. Äärimmäisestä tarkkuudesta tunnettu saksalainen Exeron esittelee osastollaan 7/B85 lineaarikäyttö- ja komposiittirunkoteknologiaa HSC-suurnopeusjyrsintään sekä EDM-uppokipinätyöstöön.


Japanilainen Nidec OKK esittelee osastollaan 6/C22 erittäin kompaktin ja tukevan uutuusmallin VB-X350 pystykaraisen 5-akselityöstökeskuksen. Koneen isoveli VB-X650 otettiin juuri käyttöön Kangasalan Kopalilla, jolla oli erittäin hyvät kokemukset jo usean vuoden ajalta OKK VB-53 pystykaraisen 4-akselikeskuksen tarkkuudesta ja luotettavuudesta.


Siemens ONE sorvaukseen ja jyrsintään

Italialainen Biglia esittelee osastolla 4/D73 luotettavaan ja tehokkaaseen sorvaukseen B620Y-mallia, jossa on kaksi C-akselia, 15-paikkainen suoravetorevolveri, Y-akseli sekä Fanuc 0i-TF Plus i-HMI-ohjaus. Itävaltalainen EMCO puolestaan esittelee osastollaan 10/C41 Siemens ONE-ohjauksella varustetun HYPERTURN 45 CNC-sorvin kahdella 12-paikkaisella revolverilla, Y-akselilla sekä pää- ja vastakaralla. Osastolla on myös UMILL630 pystykarainen 5-akselikeskus Siemens ONE -ohjauksella sekä symmetrisellä +/– 100° B-akselilla.


Italialainen Biglia esittelee osastolla 4/D73 luotettavaan ja tehokkaaseen sorvaukseen B620Y-mallia, jossa on kaksi C-akselia, 15-paikkainen suoravetorevolveri, Y-akseli sekä Fanuc 0i-TF Plus i-HMI-ohjaus.


Tehokkuutta järeämpään koneistukseen

Tshekkiläinen jyrsin- ja avarruskonevalmistaja Fermat esittelee osastollaan 9/D18 Suomessakin usealla asiakkaalla erittäin luotettavaksi, nopeaksi ja tehokkaaksi todettua UHAmi SD -jyrsinkulmapäätään. Taiwanilainen koneistuskeskus ja CNC-sorvivalmistaja Akira-Seiki osastolla 6/C22, itävaltalainen järeiden monitoimisorvien valmistaja Weingärtner on osastolla 6/B15, saksalainen jyrsinkonevalmistaja Matec osastolla 10/D41 ja espanjalainen poraus- ja jyrsinkeskusvalmistaja CMA osastolla 9/D52. ”Olemme jälleen koko messujen ajan esittelemässä päämiestemme uutuuksia heidän osastoillaan. Kannattaakin olla meihin yhteydessä, niin voimme valjastaa uusimmat teknologiat ja elinkaaripalvelumme kilpailueduksenne”, toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa.


Tshekkiläinen jyrsin- ja avarruskonevalmistaja Fermat esittelee osastollaan 9/D18 Suomessakin usealla asiakkaalla erittäin luotettavaksi, nopeaksi ja tehokkaaksi todettua UHAmi SD -jyrsinkulmapäätään. Kuvassa Ysako Oy:n uHAMI SD:n geometriatarkistus tehdashyväksynnässä Brnoossa.

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/amb24