Laatuterällä voimakkaat panostukset toiminnan tehostamiseen

Laatuterä Oy valmistaa koneistukseen lastuavia teriä vuositasolla tuhansia kappaleita. Terien kunnostuksen puolella määrät ovat useita tuhansia. Jokaisen terän kohdalla, uuden tai kunnostetun, huippulaatu on itseisarvo, jota tuotetaan nopealla toimitusajalla. Tämän yhtälön ylläpitämiseksi ja edelleen kehittämiseksi yritys on tehnyt tänä vuonna merkittäviä investointeja sekä henkilöstöön että konekantaan.

Laatuterä Oy, Tervakoskella toimiva tarkkuustyökalujen valmistaja, on vuodesta 1986 valmistanut täyskovametallisia lastuavia teriä. Edellisellä liikevaihtovuodellaan yhtiö kirjasi 1,5 miljoonan euron myynnin. Yhtiö valmistaa vuositasolla tuhansia uusia teriä ja samalla kunnostaa useita tuhansia eri käyttötarkoituksiin. Huippulaatu ja nopea toimitus ovat Laatuterän itseisarvo ja päämäärä, ja yritys panostaa nyt voimakkaasti henkilökuntaansa sekä konekantaansa kehittääkseen toimintaansa entisestään.


Sukupolvenvaihdoksella tulevaisuuteen

Tammikuussa toimitusjohtajaksi nimitetty Matti Vaari tuo mukanaan vankan kokemuksen valmistavasta teollisuudesta. Vaarin nimittäminen on merkittävä askel eteenpäin, sillä se liittyy sukupolvenvaihdokseen, joka varmistaa Laatuterän menestyksekkään jatkumon seuraaville vuosikymmenille. ”Oma vahva kokemukseni menetelmäpuolelta auttaa avaamaan keskusteluja, ja meillä onkin jo käynnistynyt erilaisia ideoita kustannustehokkuuden parantamiseksi”, Vaari kertoo.

Laatuterä on tunnettu kyvystään räätälöidä työkalu juuri asiakkaan tarpeeseen. Kattava osaaminen on määrittävä tekijä, kun yritys palvelee yli 350 asiakasta. Luottamuksellinen vuoropuhelu asiakkaan kanssa on kaiken ydin.

”Jokainen valmistamamme terä on juuri asiakkaan tarpeisiin räätälöity erikoisterä, joita ei valmiista katalogeista löydy. Vahvuutemme on kyky toimittaa kilpailukykyiseen hintaan huippulaadukas koneistuksen terä yksittäiskappaleena tai pieneränä”, vakuuttaa Vaari.


Uudet investoinnit ja huippukoneet

Syyskuun alussa Laatuterä saa uuden, 600 000 euroa maksavan Walter CNC-työkaluhiomakoneen, joka parantaa valmistuskapasiteettia ja monipuolistaa valmistusprosessia. ”Walter on teknologiatoimittajien ehdoton ykkönen”, Vaari painottaa. ”Kun kaikki koneet ovat Waltereita, operatiivinen joustavuus lisääntyy huomattavasti.” Yrityksen tavoite on vastata erikoistyökalujen tarpeeseen ja asiakastyytyväisyyden parantaminen.


Laadun ja kotimaisuuden voima

Laatuterä Oy:n menestys perustuu tinkimättömään laatuun, kotimaiseen tuotantoon ja nopeaan reagointiin asiakkaiden tarpeisiin. Yhtiöllä on vahva sitoutuminen kehitykseen ja teknologiainvestointeihin, jotka mahdollistavat yhä laadukkaampien työkalujen valmistamisen. ”Tulevaisuuden tavoitteena on hallittu ja tasainen kasvu, laadusta tinkimättä”, Matti Vaari toteaa.


Terien kunnostus

Laatuterä ei ainoastaan valmista, vaan myös kunnossapitää kaikkien valmistajien teriä, mikä on oleellinen osa yrityksen tarjontaa. Uusimpana aluevaltauksena skiving-terien huolto, jota on tehty parin vuoden ajan.
”Kunnostetut terät, jotka ovat vähintään yhtä hyviä kuin uudet, tarjoavat asiakkaille kustannustehokkaita ratkaisuja muun muassa lisäämällä työkalujen elinikää”, painottaa Kimmo Särkioja.

”Asiakas antaa meille päälinjat ja meidän asiantuntijoidemme sekä asiakkaan kanssa tehtävän yhteistyön tuloksena syntyy täsmällisesti asiakastarpeeseen räätälöity laatuterä”, kiteyttävät toimitusjohtaja Matti Vaari ja tuotantopäällikkö Harri Elo Laatuterä Oy:n toiminnan punaisen langan.

Laatuterä Oy
Matti Vaari
toimitusjohtaja
puh. 050 564 3354

Harri Elo
tuotantopäällikkö
puh. 050 431 7614

Kimmo Särkioja
myyntipäällikkö
puh. 050 417 8945

www.laatutera.fi