Duroc Machine Tool Oy 10 vuotta Suomessa

Duroc Machine Tool Oy juhlistaa tänä vuonna kymmenen­vuotistaivaltaan Suomessa. Yritys on toimittanut vuodesta 2014 lähtien kolmisen sataa DN Solution -työstökonetta maahamme. Askelmerkit myös tulevaisuuteen näyttävät positiivisilta, sillä toimitusjohtaja Sakari Saarisen mukaan päämies DN Solution investoi tuotteidensa ja toimintansa kehittämiseen enemmän kuin koskaan.

Duroc Machine Tool Oy aloitti toimintansa Suomessa tammikuussa 2014 edustamaan ilman maahantuojaa jäänyttä Doosania.
– Haasteet alkumetreillämme olivat kovat. Meillä oli käsissämme erinomaisesti Suomessa menestynyt Doosan, jonka kanssa edellinen maahantuoja oli tehnyt hyvää työtä. Meidän haasteemme oli luoda usko markkinoille, että kykenemme Suomessa aiempaa toimijaa pienempänä organisaationa tuottamaan edelleen korkeaa palvelutasoa olemassa oleville ja uusille Doosan-asiakkaille, muistelee yrityksen alkutaivalta toimitusjohtaja Sakari Saarinen, ja jatkaa: – Minä ja varaosamyyjä Saila Harju olimme ensimmäiset työntekijät. Kevään mittaan tiimiimme liittyi huollon ihmisiä ja kesän jälkeen myyntiin. Vuoden aikana joukkueemme täydentyi sellaiseksi, että liiketoimintaa päästiin tehokkaasti toteuttamaan. Antamiemme näyttöjen kautta usko markkinoilla meitä kohtaa vahvistui nopeasti. Iso merkitys tähän oli sillä, että työntekijämme olivat toimineet aiemmin edellisen maahantuojan työntekijöinä ja Doosan-asiantuntijoina jo pitkään. Yhteensä meiltä löytyi jo silloin 100 vuotta Doosan-osaamista.


Osana isoa kansainvälistä yritystä

Tänä päivänä Duroc Machine Tool Oy työllistää Suomessa 13 työntekijää, heistä kahdeksan huollon parissa, kolme myynnissä ja kaksi hallinnossa. – Yksi iso vahvuutemme on, että toimimme osana ruotsalaista pörssiyhtiötä Duroc Ab:tä, joka edustaa DN Solutionia Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa sekä Baltiassa. Hartioita siis löytyy – pystymme luottamaan konsernin apuun ja tukeen tekemisessämme. Esimerkiksi koronan aikaan Duroc osti paljon koneita omaan varastoonsa, jolloin kykenimme vastaamaan markkinoiden konetarpeisiin myös noina vaikeina aikoina. Tälläkin hetkellä meiltä löytyy koneita omasta varastostamme 50. Tehtaan varastokoneita löytyy Saksasta 500. Vaikka olemme osa isoa konsernia, olemme pieni paikallinen toimija Suomessa, jolla on joustava organisaatio, summaa Saarinen Duroc Machine Tool Oy:n kilpailukykytekijöitä.


DN Solution – maailman johtavia toimijoita

Duroc Machine Tool Oy on matkansa varrella edustanut paria muutakin merkkiä, mutta tätä nykyä yritys keskittyy ainoastaan merkkiin DN Solution. DN Solution, joka aiemmin tunnettiin nimellä Daewoo ja Doosan, lukeutuu maailman johtaviin työstökonevalmistajiin.

– Monesta muusta valmistajasta poiketen, kaikki kansainvälisille markkinoille myytävät DN Solution -koneet valmistetaan kotimaassaan Koreassa, sanoo Saarinen. Koreasta koneita on toimitettu globaalisti 65 eri markkina-alueelle. Vuosien 2005–2020 välisenä aikana DN Solution -koneita myytiin 230 000 kappaletta.

– DN Solution -valikoimista löytyy laaja valikoima lastuavia työstökoneita peruskoneista high-end-tason tuotteisiin, sanoo Saarinen.


Yli 1000 DN Solution -konetta Suomessa

Saarisen mukaan Suomeen on myyty yli 1000 DN Solution -konetta. – Näytöt puhuvat puolestaan. Tuhat konetta on vahva todiste DN Solution -laadusta sekä siitä, että tämän korealaisvalmistajan koneet ovat sopivia sekä dimensioiltaan että teknisiltä ominaisuksiltaan suomalaisille konepajoille. Pystymme tuottamaan myös kaikille koneille luotettavat jälkimarkkinointipalvelut – vanhimpiinkin koneisiin löytyy varaosat kauttamme. Ja mikäli sattuisi käymään niin, ettei johonkin vanhimmista koneista varaosaa löydy, saamme osasta kuvat, joilla sen voi teettää. Olemmekin kokonaistar­oaja, jolta löytyy vahva After Sales -tuki kaikkiin asioihin.

DN Solution -mallisto käsittää vaakasorvit metrin halkaisijaan asti (pituudet viiteen metriin saakka), pystysorveissa aina 2,5 metriin saakka. Koneistuskeskuksista löytyy dimensioita palettikokoluokkiin 400–1250 mm. – Vaikka ehdoton keihäänkärkemme ovat volyymein mitattuna perussorvi, kannattaa muistaa, että DN Solu­tion -mallistosta löytyy premium-luokan koneita teknologian huipulta. Näitäkin koneita olemme Suomeen lukuisia toimittaneet, kertoo Saarinen.

– Tärkeä osa kokonaisuutta myös on, minkälaisia asioita teemme partnereidemme kanssa. Nämä seikat nivoutuvat myös asiakkaan käytettävissä oleviin resursseihin.
– Asiakkaiden tietoisuus laitteisiin liittyen on selkeästi noussut. Vaikka käytännöt ovat vuosien saatossa muuttuneet, asiakaskäynnit ovat edelleen tärkeässä osassa. Nykyään monesti asiakkaan luokse mentäessä heillä on jo näkemys mitä he haluavat. Monesti asioita on jo etukäteen tutkittu todella pitkälle, arvioi Saarinen, ja jatkaa: – Konekauppa on muuttunut myös siihen suuntaan, että enää ei puhuta välttämättä pelkästään koneinvestoinnista, vaan pikemminkin halutaan ostaa lisää kapasiteettia. Mietimme asiakkaan kanssa yhdessä mahdollisimman tehokkaita ratkaisuja yrityksen kilpailukykyä parantamaan. Me olemmekin usein tavallaan ”sparraajan” roolissa, jossa kahdensuuntainen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää.


Panostuksia automaatioon

– Tilanne markkinoilla on tällä hetkellä odottava, ja tänä päivänä kuukausitasolla konekauppojen määrä vaihtelee melko ennalta-arvaamattomasti, mutta pitkällä aikajänteellä tilanne kuitenkin tasoittuu. Tämä on tarkoittanut meillä 8-10 miljoonan euron liikevaihtoa, ja tähän haarukkaan tämäkin vuosi näyttää osuvan.
– DNS Solution kehittää tätä nykyä tuotteitaan ja toimintaansa enemmän kuin koskaan, erityisesti tehdas panostaa automaation kehittämiseen. Investoinnit automaatioon ovat lähivuosina jääneet Suomessa hieman laahaamaan jäljessä kansainvälisesti vertailtuna. Tämä on osa-alue, johon uskon kuitenkin jatkossa suomalaisyritystenkin enemmän panostavan. Näihin ratkaisuihin meillä on tarjota paljon osaamista ja huippulaitteet. Automaatio on tulevaisuuden juttu ja panostuksia siihen jatketaan kuten myös vahvan huoltoliiketoimintamme edelleen vahvistamiseen, päättää Saarinen.

– Tuhat myytyä konetta Suomeen on vahva todiste DN Solution -laadusta sekä siitä, että tämän korealais­valmistajan koneet ovat sopivia niin dimensioiltaan kuin teknisiltä ominaisuksiltaan suomalaisille konepajoille. Pystymme tuottamaan myös kaikille koneille luotettavat jälkimarkkinointipalvelut – vanhimpiinkin koneisiin löytyy varaosat kauttamme, kertoo toimitusjohtaja Sakari Saarinen.

Duroc Machine Tool Oy
puh. 020 735 0680
www.durocmachinetool.fi