Sandvik Coromant laajentaa täys­kova­metallisten varsijyrsinten valikoimaansa CoroMill® Plura ‑sädevarsijyrsimellä

Optimoidut täyskovametalliset varsijyrsinratkaisut titaanin ja HRSA-materiaalien huipputehokkaaseen muotojyrsintään.

Lastuamistyökalujen asiantuntija Sandvik Coromant on laajentanut täyskovametallisten CoroMill® Plura ‑varsijyrsinten ‑tuoteperhettään uudella ratkaisulla: CoroMill® Plura ‑sädevarsijyrsimellä, joka on optimoitu väliviimeistely- ja viimeistelyvaiheisiin ISO S ‑materiaalien muotojyrsinnässä.

”ISO S ‑materiaaleille tarkoitettu Coro­Mill® Plura ‑sädevarsijyrsin on optimoidun valikoimamme uusin tulokas”, kertoo Sandvik Coromantin täyskovametallisten siilijyrsintätyökalujen tuotepäällikkö Liam Haglington. ”Julkaisemme kaksi uutta tuotegeometriaa, joista toinen on optimoitu titaanisille ja toinen HRSA-materiaaleista valmistetuille työkappaleille. Tuotteet on kehitetty muotojyrsintään esimerkiksi blisk-roottorien ja siipien koneistuksessa – ja etenkin väliviimeistely- ja viimeistelyvaiheisiin.”

CoroMill® Plura ‑sädevarsigeometriat on kehitetty erityisesti tuottavuuden, työkalujen pitkän kestoiän ja prosessien vakauden varmistamiseen, koska ne ovat kriittisen tärkeitä tekijöitä markkinoiden tarpeisiin vastaamiseksi ISO S ‑materiaalien käsittelyssä.

”Työkalujen suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota”, Haglington jatkaa. ”Työkaluissa on äskettäin kehitetty uusi otsapinnan geometria, joka auttaa välttämään epäsuotuisat lastuamisolosuhteet keskellä. Epätasaisella teräjaolla saavutetaan paras dynaaminen vakaus ilman värinää, ja uudet, erityisesti näille työkappaleiden käyttökohdealueille kehitetyt Zertivo™ 2.0 ‑laadut parantavat kulumiskestävyyttä ja pidentävät työkalujen kestoikää.”


Monipuolisuutta monilla eri käyttöalueilla

CoroMill® Plura ‑sädevarsijyrsimessä on jopa kuusi lastu-uraa. Sen ansiosta koneistuksessa voidaan käyttää suurempia syöttönopeuksia pintalaadusta tinkimättä, mikä nopeuttaa koneistusta ja pienentää osakohtaisia kustannuksia. Työkalut on suunniteltu pääasiassa ilmailuteollisuuden blisk-roottorien koneistukseen, mutta ne sopivat monipuolisuutensa ansiosta loistavasti myös muille käyttöalueille.

”Nämä työkalut on optimoitu HRSA- ja titaaniseosten muotojyrsintään, ja niiden suorituskyky on parhaimmillaan siipien ja taottujen rakenneosien koneistuksessa”, kertoo tri Markus Groppe, joka on Sandvik Coromantin täyskovametallisten siilijyrsintätyökalujen globaali tuotepäällikkö ja digitaalisista sovelluksista vastaava päällikkö. ”Ne ovat myös valinta ilmailuteollisuuden lisäksi muidenkin alojen käyttöalueille, kuten lääke- ja autoteollisuuteen. Muun muassa tekonivelten ja turboahtimien koneistus ovat hyviä esimerkkejä CoroMill® Plura ‑sädevarsijyrsimen monipuolisuudesta. Lisäksi kuudella lastu-uralla varustetut työkalut varmistavat parhaan mahdollisen tuottavuuden ja mahdollisimman pitkän työkalujen kestoiän kaikissa muotinvalmistuskohteissa toissijaisilla käyttöalueilla eli HRSA-valikoiman tapauksessa karkaistun teräksen käsittelyssä ja titaanivalikoiman tapauksessa ruostumattoman teräksen käsittelyssä.”


Laaja työkaluvalikoima

Vakiovalikoima kattaa erityisiä titaani- ja ­HRSA-laatuja, halkaisijoita 3–20 millimetrin ja 0,125–0,750 tuuman välillä, neljästä kuuteen lastu-uraa, 1,5×D:n lastuamissyvyyden sekä 3×D:n ja 5×D:n käyttöpituudet.

Jos vakiovalikoimasta ei löydy asiakkaan erityistarpeisiin sopivaa ratkaisua, Sand­vik Coromant tarjoaa myös laajan valikoiman asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin mukautettavia ratkaisuja. ”Julkaisemme vakiovalikoiman lisäksi räätälöityjen täsmäratkaisujen valikoiman, jonka lukuisat toiminnot soveltuvat asiakkaiden moniin eri tarpeisiin”, kertoo Sandvik Coromantin mukautettujen täyskovametallisten siilijyrsintätyökalujen globaali tuotepäällikkö Sathish D. ”Mikäli käyttäjä ei löydä tarvitsemaansa ratkaisua vakiovalikoimastamme, voimme toteuttaa sen edistyneen teknisen valikoimamme avulla.”

Sandvik Coromant viitoittaa yhdessä asiakkaidensa ja kumppaniensa kanssa tietä kohti vastuullista tulevaisuutta tarjoten teknisten alojen toimijoille maailmanlaajuisesti työkaluratkaisuja. Heillä on yli kahdeksan vuosikymmenen ajalta kertynyttä käytännön kokemusta, joten he tuntevat metallin lastuamisen ja koneistuksen erinomaisesti. Tämän asiantuntemuksen ansiosta Sandvik Coromant tekee jokaisesta haasteesta mahdollisuuden kehittää innovaatioita, yhteistyötä ja edistyksellisiä ratkaisuja. Sandvik Coromant pyrkii saamaan aikaan myönteisiä muutoksia edistämällä vastuullisuutta, tehokkuutta ja kasvua. Näin he haluavat luoda tulevaisuuden, jossa innovointi kukoistaa. Maailmanlaajuiseen Sandvik-tuotantotekniikkakonserniin kuuluva Sandvik Coromant muuttaa tulevaisuuden suuntaa yhdessä.

Lue lisää täyskovametallisten CoroMill® Plura ‑varsijyrsinten tuoteperheestä sivustolta www.sandvik.coromant.com.