Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleet: seuraavan sukupolven värinänpoisto – parempi suorituskyky ja tarkkuus sisäsorvauksessa

Lastuamistyökalujen asiantuntija Sandvik Coromant on päivittänyt Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleiden värinävaimennusmekanismin, joka takaa entistäkin yhdenmukaisemman suorituskyvyn ja parantaa pintalaatua, kun sisäsorvauksessa käytetään pitkiä vapaapituuksia.

Sandvik Coromantilla on liki 50 vuoden kokemus värinän estämisestä. Yrityksen Silent Tools™ ‑työkalupidinjärjestelmä vaimentaa värinää tehokkaasti koneistuksessa, jossa käytetään pitkiä vapaapituuksia. Nyt 37 lieriömallista tuotetta sorvausliitäntäkappaleiden valikoimasta (halkaisijat 32–100 mm ja 1¼–4 tuumaa) on parannettu ja varustettu uudistetulla ja entistä paremmalla värinävaimennusmekanismilla.


”Värinävaimennusmekanismia on parannettu Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleiden aiempaan sukupolveen verrattuna tuntuvasti”, kertoo Sandvik Coromantin koneintegroinnin globaali tuotepäällikkö Åke Axner. ”Aiemmin manuaalista hienosäätöä edellyttänyt vaimenninrunko kalibroidaan ja kootaan nyt automaattisesti koneella. Automaation ansiosta taajuusalueesta tulee erittäin tarkka ja ennustettava, jotta se sopii liitäntäkappaleen suunnitellulle vapaapituudelle ja kulloiseenkin käyttökohteeseen täydellisesti. Siksi Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleet vaimentavat värinävoimia nyt entistäkin tehokkaammin käytettäessä pitkiä vapaapituuksia.”

Päivityksen ansiosta Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleet parantavat yhdenmukaisuutta ja koneistuksen toistettavuutta kaikilla saatavilla pituus- ja halkaisijasuhteilla. Näin tuotteesta tulee luotettavampi ja tehokkaampi.

Päivitettyjen sorvausliitäntäkappaleiden ohessa on julkaistu myös digitaalinen Tool Status Checker ‑laite, joka tekee asetuksesta entistäkin tarkemman ja auttaa optimoimaan työkalujen kunnon.

”Tool Status Checker on suunniteltu Silent Tools™ ‑sorvausliitäntäkappaleiden saumattomaan seurantaan Windows-tabletilla tai -tietokoneella”, Axner kertoo. ”Se on yhteensopiva kaikkien sorvausliitäntäkappaleidemme versioiden kanssa. Se napsautetaan sisäänrakennetun magneetin avulla kiinni liitäntäkappaleen hammastettuun lukitusliitokseen, ja kun ohjelmisto on ladattu, laite on valmis käytettäväksi.”

Tool Status Checkerin keskiönkorkeuden asetusominaisuus takaa aina tarkan asetuksen, ja lämpötilan valvontaominaisuus varmistaa, että liitäntäkappaletta käytetään sille määritetyllä lämpötila-alueella.

Axner mainitsee toisenkin hyödyllisen ominaisuuden: ”Nyt on mahdollista varmistaa ennen koneistuksen alkamista, että liitäntäkappale on käyttökunnossa. Tool Status Checkerin naputustesti­ominaisuudella ja mukana toimitettavalla vasaralla on helppo verrata kulloistakin asetusta edelliseen. Testi antaa joko hyväksytyn tai hylätyn tuloksen suoraan ohjelmistoon. On hienoa, että voimme viimeinkin tarjota asiakkaillemme tämän kauan kaivatun ominaisuuden.” 


Sandvik Coromant viitoittaa yhdessä asiakkaidensa ja kumppaniensa kanssa tietä kohti vastuullista tulevaisuutta tarjoten teknisten alojen toimijoille maailmanlaajuisesti työkaluratkaisuja. Heillä on yli kahdeksan vuosikymmenen ajalta kertynyttä käytännön kokemusta, joten he tuntevat metallin lastuamisen ja koneistuksen erinomaisesti. Tämän asiantuntemuksen ansiosta Sandvik Coromant tekee jokaisesta haasteesta mahdollisuuden kehittää innovaatioita, yhteistyötä ja edistyksellisiä ratkaisuja. Sandvik Coromant pyrkii saamaan aikaan myönteisiä muutoksia edistämällä vastuullisuutta, tehokkuutta ja kasvua. Näin he haluavat luoda tulevaisuuden, jossa innovointi kukoistaa. Maailmanlaajuiseen Sandvik-tuotantotekniikkakonserniin kuuluva Sandvik Coromant muuttaa tulevaisuuden suuntaa yhdessä.

Saat lisätietoja osoitteesta www.sandvik.coromant.com tai osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa.