Caverion myy Teollisuuden ratkaisut -divisioonan putkisto- ja säiliöprojektien liiketoiminnan ja siihen liittyvän Ylivieskan konepajan ruotsalaiselle pääomasijoittajalle

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Teollisuuden ratkaisut -divisioonan putkisto- ja säiliöprojektien liiketoiminnan ja siihen liittyvän Ylivieskan konepajan myymisestä Mimir Investille. Ostaja on ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö.

“Tämä liiketoimintakauppa on jatkumoa Krantzin tuoteliiketoiminnasta ja Leppävirran konepajasta luopumisille. Edetessämme konsernistrategiamme mukaisesti enemmän kohti palveluliiketoimintaa olemme päättäneet myydä kyseiset liiketoiminnat. Teollisuus on Caverionin tärkein yksittäinen asiakassegmentti. Teollisuuden ratkaisut -divisioonamme keskittyy tulevaisuudessa palveluliiketoiminnan kasvattamiseen sekä sähköautomaatioprojekteihin. Tarjoamme kokonaisvaltaisia kunnossapitopalveluja asiakkaille heidän tuotantoprosessiensa käytettävyyden ja tehokkuuden parantamiseksi”, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo.
Divestoinnin odotetaan toteutuvan joulukuun 2018 loppuun mennessä. Kauppahintaa ei julkisteta.
Myytävän liiketoiminnan liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa tänä vuonna. ­Caverionista siirtyvän liiketoiminnan ja sitä tukevien prosessien palveluksessa on yhteensä 324 henkilöä. Valtaosa henkilöstöstä sijaitsee Ylivieskassa ja Vantaalla. Caverion raportoi divestoinnista vähäisen myyntitappion 5.2.2019 julkistettavassa tilinpäätöstiedotteessaan.

INFO

Caverion Teollisuuden ratkaisut
Sakari Toikkanen
divisioonajohtaja
puh. 040 532 2174
sakari.toikkanen@caverion.com
Caverion Oyj
Martti Ala-Härkönen
talousjohtaja
puh. 040 737 6633
martti.ala-harkonen@caverion.com
Milena Hæggström
sijoittajasuhdejohtaja
puh. 040 5581 328
milena.haeggstrom@caverion.com
www.caverion.fi
Twitter: @CaverionSuomi