Eskomaticille Nakamura Tomen huippusorvi kolmella työkalurevolverilla

Turkulainen Eskomatic Oy on hankkinut lisää tulivoimaa sorvausarsenaaliinsa Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n toimittamalla Nakamura Tome NTY3-150 CNC-sorvilla.

-Saimme uuden Nakamura Tomen tuotantoomme huhtikuussa. Asennus hoitui todella hyvin sovitun aikataulun mukaisesti ja olen muutoinkin erittäin tyytyväinen koneen toimittajan Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n toimintaan. Paitsi myyntihenkilökunta, kaikki Lindbergin toimitusketjun palaset asennushenkilökuntaa myöten on ammattitaitoista sekä yhteistyökykyistä. Esimerkiksi meidän erityistarpeiden ja -toiveiden huomioimiset koneen asennuksen yhteydessä hoituivat moitteetta, kehuu toimitusjohtaja Pauli Eskola.

– Kone on vastannut myös teknisesti täysin odotuksiamme. Japanilaista huipputekniikkaa edustava Nakamura Tome on taas yksi tärkeä osapalanen vastaamaan voimakkaasti piristyneeseen asiakaskysyntään, arvioi Eskola.

Nakamura Tome tekniikkaa

Eskomaticin uusi Nakamura Tome NTY3-150 on varustettu kahdella karalla ja kolmella työkalurevolverilla (kaksi yläpuolista ja yksi alapuolinen), joilla kaikilla on vakiona pyörivät työkalut ja Y-akselit. Lisäksi koneessa on sisäänrakennettu kappaleenpoimija ja moderni ohjausjärjestelmä Nakamuran avustavilla toiminnoilla.

Japanissa Kanazawassa valmistetun Nakamura-Tome NTY3-150:n kaikilla revolvereilla on pyörivät työkalut 5,5/3,7 kW; 
6000 k/min ja Y-akselit kovilla liukujohteilla värinöiden minimoimiseksi.

Koneessa on runsaasti työkalupaikkoja: työkaluasemat kiinteille työkaluille 3 x 24 = 72 kpl (puoli-indeksoitavat revolverit) ja työkaluasemat pyöriville työkaluille 3 x 12 = 36 kpl.

Eskomaticin Nakamura Tomessa on sisäänrakennettu käsivarsityyppinen kappaleenpoimija hihnakuljettimella. Koneen koneistuskapasiteetti on Ø 225 mm x 685 mm ja tankokapasiteettia löytyy Ø 65 mm asti. Koneessa on NT-SmartX-ohjausjärjestelmä (Fanuc 31i-B) Nakamuran vakio-ominaisuuksilla: NT Collision Guard (kolarivalvonta 3D-simuloinnilla), NT Nurse 2 (työkaluhallinta ja väännönvalvonta), NT Work Navigator (työkappaleen epäsymmetristen muotojen tunnistus ja paikoitus), NT Airbag (passiivinen kolariturvallisuusjärjestelmä), NT Manual Guide i (keskusteleva ohjelmointi simuloinnilla) ja NT 3D Smart Pro (työstöratojen luominen 3D step -kappalekuvista).

Nakamura Tome NTY3-150 CNC-sorvin tukevuutta kuvaa sorvin omamassa 
10.000 kg.

 

INFO

Eskomatic Oy

toimitusjohtaja

Pauli Eskola

puh. 040 704 7437

www.eskomatic.fi

Nakamura Tome -koneista

lisätietoja antaa maahantuoja

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy

puh. (014) 443 2100

www.metallintyöstökoneet.fi