Fristads työvaatealan edelläkävijänä on tuonut markkinoille maailman ensimmäiset aidosti vastuulliset huomiotyövaatteet

High vis Green -malliston myötä työvaatteissa alkaa uusi aikakausi, kun huollon, liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden ammattilaisille on saatavilla mitatusti ja läpinäkyvästi ympäristö­vastuulliset työvaatteet.

Työvaatteen vastuullisuuden mittaamiseen on löytynyt pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena selkeät laskentamallit. Fristads käyttää EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöselosteita työvaatteiden elinkaaren ympäristöjalanjäljen laskemiseen. Ympäristöjalanjälki lasketaan aina materiaalikuidun valinnasta ja kankaasta tuotteen suunnitteluun, valmistukseen ja kuljettamiseen saakka. Esimerkiksi valitsemalla yhden Fristads Green -huomiotakin säästyy vettä 22 800 litraa ja hiilidioksidipäästöt laskevat 8,1 kg. Perinteisen tuotantotavan takin hiilidioksidipäästöt vastaavat uudehkon auton noin 162 km ajomatkan päästöjä, kun Green-malliston huomiotakin CO2-päästöt vastaavat vain noin 94 km ajomatkaa.

Ympäristötekojen tekeminen on nyt tehty helpoksi. Green-tuotteet täyttävät samat laadukkuuden ja mukavuuden kriteerit kuin muutkin Fristadsin tuotteet, lisäksi tuotteilla on kilpailukykyinen hinnoittelu.

”Asiakkaat ovat ottaneet uudet Fristads Green -tuotteet tyytyväisinä vastaan. Vastuullisuus ja läpinäkyvä elinkaari on asiakkaille entistä tärkeämpi kriteeri myös työvaatteen valinnassa. Haluamme osaltamme tehdä yhdessä asiakkaidemme kanssa ympäristövastuullisia ratkaisuja aina kun mahdollista. Ympäristövaikutusten mitattavuus helpottaa yhä useammin oikean työvaatteen valintaa”, kertoo Fristads Finlandin toimitusjohtaja Mika Väänänen vastuullisuuden merkityksestä työvaatevalinnoissa.

Fristads Green -mallistossa on useita eri tuotteita, värejä ja laaja kokovalikoima, niin miehille kuin naisille.


Vastuullisemman vaateteollisuuden edelläkävijä

Fristads haluaa johtaa työvaateteollisuutta kohti vastuullisuutta. Vuonna 2019 Fri­stads aloitti uuden aikakauden työvaatteissa julkaisemalla maailman ensimmäisen mitatusti ja läpinäkyvästi ympäristövastuullisen vaatemalliston rakentajille. Kaikilla Fristads Green -tuotteilla on sertifioidut EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöselosteet, joiden avulla tuotteen ympäristövaikutukset todennetaan aina tuotteen suunnittelusta ja materiaalivalinnasta jätteen määrään ja kuljetukseen saakka.

Fristads tuo ympäristövastuulliset työvaatteet kaikkiin tuotesegmentteihin lähivuosina. Nyt julkaistu Fristads Green -huomiovaatemallisto on neljäs ja laajin. Ensimmäisen rakentajille suunnatun malliston jälkeen Fristads julkaisi mallistot teollisuuden, liikenteen, huollon ja palvelualojen ammattilaisille sekä ulkoilutuotteet kaikille aloille.

“Olen ylpeä, että pystymme tarjoamaan vastuullisemmin tuotetun työvaatemalliston kaikille työntekijöille, jotka tarvitsevat sertifioidut huomiovaatteet työssään. Olen myös ylpeä siitä, että teemme töitä EPD-työkalun avulla, joka antaa meille ja asiakkaillemme läpinäkyvyyden tuotteiden kokonaisympäristövaikutuksiin”, kertoo toimitusjohtaja Mika Väänänen.


Laske ympäristöjalanjälkesi

Fristadsin kotisivuilta löytyy helppokäyttöinen Green-laskuri, jonka avulla on helppo laskea kuinka paljon vedenkulutus ja hiilidioksidipäästöt vähenevät valitsemalla koko henkilöstölle Green-malliston työvaatteet. Laskuriin pääset fristads.com-sivulta.


Fristads Green -huomiovaatteet

Fristads Green High vis kattaa kaksi mallistoa, GPLU- ja GSTP-mallistot. GPLU-mallisto on ollut saatavilla keväästä 2022 alkaen ja GSTP-mallisto tulee syksyn 2022 aikana. Mallistot vastaavat kasvavaan huomiovaatteiden kysyntään logistiikan ja rakentamisen aloilla. Tuotteet soveltuvat hyvin myös infrarakentamisen, huollon ja palvelualojen ammattilaisille. GPLU-malliston materiaaleina ovat luomupuuvilla ja kierrätetty polyesteri kierrätetyistä PET-pulloista. GSTP-mallistossa on käytetty biopohjaista materiaalia sekä kierrätettyä polyesteriä. Malliston vastuullisesti tuotettu stretch- ja ribbineulotut stretch-paneelit vyötäröllä tuovat erinomaisen käyttömukavuuden, kuitenkin pienemmällä ympäristöjalanjäljellä. Mallistoissa on monia tuotteita ja värivaihtoehtoja, laaja kokovalikoima sekä useita malleja myös ­naisille.


Fristads työvaatteet

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Työvaatteet ovat innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita ja keskittyvät työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen.
Vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa Fristads työskentelee päivittäin. Tuotteita kehitetään jatkuvasti, jotta Fristads pystyisi paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Yhdessä olemme parempia.

www.fristads.com

Fristads Green pähkinänkuoressa:
1. Kaikilla vaatteilla on EPD- ympäristöselosteet (Environmental Product Declaration).
2. Käytämme vastuullisia materiaaleja: kierrätetty polyesteri, PTT (kierrätetty polyesteri ja biopohjainen materiaali), luomupuuvilla ja Tencel™-selluloosa.
3. Älykkäitä muotoiluratkaisuja, jotka säästävät energiaa tuotannossa.
4. Tehokas materiaalien käyttö – vältämme ylimääräisen jätteen syntymistä.
5. Kaikki tuotannon ylijäämämateriaali käytetään uudelleen.
6. e.dye®-värjäysmenetelmä vähentää veden kulutusta 75 %.
7. Aina kun mahdollista, vältämme muovin käyttöä pakkaamisessa.
Taittelemme tuotteet erityisellä taittelumenetelmällä.
8. Kuljetamme tuotteet meri- ja maanteitse, koska ympäristöjalanjälki on selvästi pienempi kuin lentorahdilla.
9. Kaikki tuotteet ovat ÖKO-TEX®-sertifioituja.
10. Fristads Green -tuotteet täyttävät samat korkean laadun, kestävyyden, mukavuuden ja toiminnallisuuksien vaatimukset kuin kaikki tuotteemme.

Fristads Green -tuotteilla on EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöselosteet, joista selviää tuotannon aikainen ympäristöjalanjälki aina materiaalikuidun valinnasta tuotteen varastoon kuljettamiseen saakka.