GibbsCAM 2024 – Powerfully Simple, Simply Powerful

GibbsCAM, johtava CAD/CAM-innovaattori kone­paja­teollisuuden alalla, ilmoittaa ilolla uudesta ohjelmisto­julkaisusta. GibbsCAM 2024 parantaa edelleen loppu­käyttäjien tuottavuutta kehittyneiden työstökoneiden ohjelmoinnissa, tämä tukee GibbsCAM:n lupausta Powerfully Simple, Simply Powerful.


GibbsCAM 2024

GibbsCAM 2024 sisältää useita merkittäviä parannuksia ydinvahvuuksiin ja korostaa samalla digitaalista liitettävyyttä. Sandvik Coromantin CoroPlus® Tool Library on suoraan integroitu 2024-versioon. Se tarjoaa suoran pääsyn oikeaan työkaluun ja ehdottaa lastuamisarvosuosituksia. Se tarjoaa ajantasaisia työkalutietoja, 3D-malleja lastuamistyökaluista ja pitimistä sekä olennaista tietoa, jotta voit tehdä tietoisia päätöksiä optimoituja valmistusprosesseja varten. Kaikki tiedot on varmennettu ja noudattavat kansainvälistä ISO 13399 -standardia lastuamistyökalujen tietojen esittämisestä ja vaihdosta. 

Työkalukirjaston pilvipohjainen luonne tarkoittaa, että GibbsCAM 2024:n käyttäjät voivat käyttää tietoja mistä tahansa Internet-yhteyden kautta – tämä tekee siitä korvaamattoman arvokkaan organisaatioille, jotka toteuttavat yritysstandardeja tai käyttäjille, jotka työskentelevät etänä tai useissa paikoissa.

Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Tobias Unosson sanoo, että valmistussektorilla on käynnissä digitaalisen ja fyysisen yhdistelmän tuoma muutos. ”Sandvik on ollut toiminnassa yli 160 vuotta ja työkalualalla yli 80 vuotta. Työkalujen ja menetelmien valinta todistetun kokemusperäisen tiedon avulla tuottaa korkealaatuisempia osia ja vähentää kustannuksia, hukkaa ja energiankäyttöä, kaikki loppukäyttäjän eduksi.”

Edut kaikille käyttäjille

Tehokkuus on edelleen ensisijainen painopiste, kun otetaan käyttöön uusia postprosessorien konfigurointivaihtoehtoja vakio- ja mukautettujen postprosessorien oletusasetusten asettamiseen, mukaan lukien tuki TCP- tai rotaatioasennoille. Lisäksi uusi työkalu, joka virtaviivaistaa CAM-ympäristön asetuksia, mahdollistaa nyt nollapisteiden säädön, siirtymien muokkaamisen ja rajoittamisen. GibbsCAM 2024 tukee useiden kiinnittimien hallintaa, ja käyttämättömät vakiokiinnittimet voidaan säilyttää koneessa simulointia ja törmäystarkistusta varten.

Version 2024 verkkolisenssi korvaa nyt historiallisen CLM-teknologian. Tämä yksinkertaistaa ohjelmistojen käyttöönottoa ja lisää käyttäjien joustavuutta lisenssien siirtämisessä sekä mahdollistaa pilviominaisuudet tulevissa versioissa.

Työskentely CAD-tietojen kanssa on helpompaa. Käyttäjät voivat tutkia ja hyödyntää virtuaalisia pisteitä kappalegeomet­rian mitoittamiseksi, kuten reunan keskipisteet, päätepisteet, leikkauspisteet, ympyrän keskipisteet ja ympyrän neljännekset suoraan 3D-mallista. Äskettäin esitelty visualisointityökalu voi kartoittaa kaarevuuden ja asiaankuuluvan kartio-/päästökulman suoraan 3D-malliin. Tämä on erityisen hyödyllinen työkalu osan lastuamiseen vaadittavan työkalun vähimmäishalkaisijan analysointiin ilman apugeometrioiden luontia.

Monien muiden parannusten lisäksi anturimittaus (probing) tukee nyt pyörivien osien kohdistusta ja kohdistamista. Vain rotaatioakselin, turvaetäisyyden ja siirtoparametrien asettaminen generoi mittaustyökierron.


Lisää työkalujen joustavuutta

GibbsCAM 2024 parantaa muototyökalujen käytettävyyttä jyrsintäprosesseissa. Käyttäjät voivat valita, kuinka työkalua käytetään: Todellinen profiili -vaihtoehto, joka käyttää tarkkaa lastuavan työkalun profiilia, tai monotoninen profiili, joka poistaa käytöstä kaikki työstöradat, jotka käyttävät työkalun alileikkausmuotoa. Solidi 3D-työkalujen toinen vaihtoehto nimellisparametreille on käyttää vain päähalkaisijaa ja nurkan pyöristystä työstöradan laskemiseen työkalun valmistajan suositusten mukaisesti, kun taas simulointiin käytetään 3D-muototyökalua.

Lisäksi Sandvik Coromantin Prime­Turning™ tukee nyt toisen sukupolven B-tyypin teriä. Tällä työkalulla on suurempi nirkonsäde, jolle voi asettaa suuremman lastun syvyyden ja näin ollen poistaa materiaalia entistä nopeammin.

Optimoitu 5-akselinen lastuaskel seinien ja sylinterimäisten tai kartiomaisten pohjapintojen viimeistelyyn. Tämä luo paremman ja tasaisemman pinnan.


Tehokkaampi jyrsintä

Uusi jyrsinnän katkaisuprosessi monitoimikoneille tukee nyt kohtisuoraa katkaisua jyrsintapilla tai kappaleen suuntaista katkaisua kiekkojyrsimellä.

Jäännösmateriaalin työstöä on parannettu, kun profiili- ja taskutyöstöstrategioita käytetään yhdessä ”vain materiaali” -toiminnon kanssa. Parannus luo tehokkaamman työstöradan, jossa on vähemmän ilmassa ajoa. Muita profiilityöstön parannuksia ovat tasaisemmat ramppiliikkeet, jotka luovat jatkuvan muodon aina kun mahdollista useiden ramppien sisään- ja ulostuloliikkeiden sijaan.

Myös GibbsCAM 2024:n uutuus muuttuva syvyys kaiverruksessa parantaa huomattavasti monimutkaisten fonttien käyttöä kartiotyökaluilla. Lisäksi valittavissa olevat kohdistusvaihtoehdot on lisätty ohjaamaan toimintojen aloitusasemaa pyörivällä akselilla. Käyttäjät voivat ohittaa oletussingulaarisuussäännöt. Tämä mahdollistaa työstökoneen työalueen tehokkaan käytön. Työstörata voidaan pitää koneen rajoissa (usein Y-akselilla) tai koneistaa jyrsintä-/sorvausosan vastakkaisella puolella.

Uudet 5-akseliset ominaisuudet sisältävät optimoidun porrastuksen seinien ja sylinterimäisten tai kartiomaisten pohjapintojen viimeistelyyn – tämä luo paremman ja tasaisemman pinnan. Uudet geodeettiset lastuamisominaisuudet tekevät suoria leikkauksia päätyrajoilla ja parantavat reikien täyttöä, jotta työkalu ei putoa avoimiin onteloihin. Muita parannuksia ovat käyttäjän määrittelemä työkalun suunta sisään- ja ulostuloliikkeissä sekä linkitetty sisääntulon syöttöetäisyys. Moniakselisen koneistuksen parannuksia ovat 3D-rajoitusten parempi hallinta, parannettu pisteiden jakautuminen, rampin siirtymä rouhintasyklien ensimmäisellä ajokerralla, käyttäjän määrittämät aloituspisteet viimeistelyyn ja työkalun kallistus helix-sisäänsyötön aikana.

GibbsCAM:n presidentti Thorsten Strauß sanoo uudesta julkaisusta: ”GibbsCAM 2024:n julkaisu on jännittävä hetki meille, kumppaneillemme ja asiakkaillemme. Se edustaa koko vuoden kehityssykliä, joka sisältää datalähtöisen yhdistelmän tuoteinnovaatioita ja asiakaslähtöisiä parannuksia. Tiedämme, että Sandvikin lastuamistekniikan tiedon ja -asiantuntemuksen hyödyntämisen jatkaminen hyödyttää asiakkaitamme ja antaa heille mahdollisuuden tuottaa tuotteita tehokkaammin kuin koskaan ennen.”

Parannettu reikien täyttö geodeettisia toimenpiteitä varten, jotta työkalu ei putoa avoimiin onteloihin.

Cenic Finland Oy
www.cenic.fi
www.gibbscam.com

Tietoja GibbsCAMistä
GibbsCAM on suunniteltu lisäämään tuotantokonepajojen tehokkuutta ja kannattavuutta GibbsCAMtyöstöradoilla ja postprosessoreilla, jotka optimoivat CNC-koneen tehokkuuden. GibbsCAM integroituu kaikkiin tärkeimpiin CAD-järjestelmiin ja tukee 2–5-akselista jyrsintää, sorvausta, Swiss-pitkäsorvauskoneita, monitoimikoneistusta (MTM) ja lankasahausta (EDM).

Sandvik Group
Sandvik on maailmanlaajuinen korkean teknologian konserni, joka tarjoaa ratkaisuja, jotka lisäävät tuottavuutta, kannattavuutta ja kestävyyttä valmistus-, kaivos- ja infrastruktuuriteollisuudelle.
Tarjonta kattaa koko asiakkaan arvoketjun ja perustuu mittaviin panostuksiin tutkimukseen ja kehitykseen, asiakasnäkemykseen sekä teollisten prosessien ja digitaalisten ratkaisujen syvälliseen tuntemukseen.
Vuonna 2022 konsernin palveluksessa oli noin 40000 työntekijää, myyntiä noin 150 maassa ja liikevaihto noin 112 miljardia kruunua jatkuvien toimintojen sisällä.

CoroPlus® Tool Libraryn integroinnin avulla käyttäjät voivat määrittää työ­kalu­kokoon­panot ja asianmukaiset lastuamisparametrit ja tuoda tiedot suoraan GibbsCAM:iin.