Gühring hakee kasvua Suomessa Koivulan luotsaamana

120-vuotias Gühring kuuluu paitsi kunnioitettavan ikänsä, myös osaamisensa ansiosta lastuavissa työkaluissa alan pioneerien joukkoon. Suomessa yritys on toiminut omana yhtiönään yli 30 vuotta. Viime vuoden kesäkuusta asti Suomen yhtiötä toimitusjohtajan ominaisuudessa on luotsannut pitkän kokemuksen alalta omaava Sami Koivula.

Jo vuonna 1898 perustettu Gühring kuuluu alansa kärkitoimijoihin maailmassa ja myös liikevaihdolla mitaten yritys on alansa johtavia toimijoita maailmassa: viime tilikaudella liikevaihto oli yli miljardi euroa. Tämä perinteikäs saksalaisyritys on Gühring Oy Ab:n toimitusjohtaja Sami Koivulan mukaan maailman suurin sylinterimäisten/lieriövartisten lastuavien työkalujen valmistaja maailmassa ja yrityksen kovametallituotanto on yksi maailman suurimmista.
Työkaluvalmistuksessa Gühring luottaa oman koneosastonsa valmistamaan tuotantoon. Gühring tunnetaan myös lastuavien työkalujen pinnoitteiden kehittäjänä.
– Gühring on ensimmäisen (TiN) pinnoitteen kehittäjä, mikä mullisti 1980-luvulla työkalujen keston. Yritys on muutoinkin innovatiivinen, mm. HSK-kiinnitys on Gühringin kehittämä. Gühring ei kuitenkaan halunnut patentoida tätä, vaan halusi keksintönsä leviävän ympäri maailmaa parantamaan jokaisen konepajan tekemistä, tietää Koivula

Suomessa haetaan kasvua
1.6.2018 Gühring Oy Ab:n toimitusjohtajana aloittanut Sami Koivula astui yrityksen ohjaksiin edeltäjänsä Petri Kauppisen siirryttyä eläkkeelle. Kauppinen hoiti yrityksessä toimitusjohtajan vastuut sen perustamisvuodesta 1987 asti.
Koivula näkee Suomen yhtiölle hyvät edellytykset kasvulle. – Gühring on merkkinä ja brändinä hyvä. Se on vahva ja riittävän laadukas tuote ja palvelu myytäväksi. Itselläni on alalta 20-vuotistaiteilijajuhlat jo ohitettu ja tällä aikajanalla kertyneen kokemuksen perusteella voin sanoa, että alan tuotteiden käyttäjillä ja ostajilla on korkeat odotukset brändiämme kohtaan, mikä on hyvä asia. Näenkin Gühringille Suomessa hyvät kasvun edellytykset, koska Gühring Oy Ab on vakavarainen yritys ja sen taustat ovat hyvässä kunnossa. Näin ollen saamme nyt lähteä viemään pitkäjänteisesti toimivaa yritystä rauhassa eteenpäin, kertoo Koivula.
– Gühring on toiminut Suomessa melko stabiilin kokoisena liikevaihdon pyöriessä kahden miljoonan euron kieppeillä. Tarkoitus on jatkossa kasvattaa myyntiä ja markkinaosuuttamme Suomessa, jatkaa Koivula.

Ihmiset tekevät työn
Kysyttäessä Koivulalta hänen taloon tuomaa johtamiskulttuuria, vastaus on selkeä: – Ihmiset tekevät aina työn, siitä täytyy olla tiukka ymmärrys. Minulla on tapana luottaa ihmisiin. Kun on ympärillä motivoitunut ja osaava porukka kuten täällä meillä on, miksi ei luottaa heihin? Yhdessä henkilökunnan kanssa kehittäen mennään eteenpäin.
– Osallistun mielelläni tekemiseen ja liikkuminen myyntitiimissä ja asiakasrajapinnassa on minulle luontaista. Kun olemme lähellä asiakasta, kykenemme tuottamaan heille etuja sekä kilpailukykyä Gühringin huippuluokan tarjonnalla ja osaamisella.
– Meillä on halu kasvaa. Tämä vaatii luonnollisesti uusien hyvien ihmisten palkkaamista. Meillä onkin aina tilaa esimerkiksi uudelle hyvälle myyntihenkilölle. Kannattaakin olla minuun yhteyksissä, mikäli haluat liittyä osaksi menestystarinaamme maailman huipputuotteiden parissa.
– Tekemistä ja toimintatapoja täytyy aina kehittää, mutta muutoksien täytyy olla perusteltuja, toteutuskelpoisia ja eteenpäin vieviä. Puheitten lisäksi tarvitaan tekoja ja käytännön läheisyys on etusijalla. Visioimalla ja unia näkemällä ei maailma parane, sanoo Koivula.

Perheyrityksellä on kasvot
Gühring on edelleen todellinen perheyritys, sillä yrityksen operatiivisessa johdossa on edelleen perheen edustus, jo neljännessä sukupolvessa. – Kun yrityksellä on kasvot, tekee se toiminnasta mielekästä. Toinen tärkeä seikka on, että Suomen toiminnoissa todellinen päätäntävalta on täällä Suomessa. Vain paikallinen toimija voi tietää ja tuntea maansa todelliset tarpeet, eikä käskytys toimintaamme liittyen tule suoraan pääkallopaikalta, näkee Koivula.

Laaja valikoima
Gühringin tuotevalikoima muodostuu laajasta työkalukattauksesta lastuavaan työstöön: porat, kierteitys- sekä jyrsintätyökalut, PCD- ja CBN-työkalut, työkalut viisteytykseen, kalvimet, työkalukiinnittimet ja uusimpana tuoteryhmänä työkalut uritus/pisto- ja muotosorvaukseen.
– Meillä on hyvä tuotevalikoima sekä toimitusehdot ja pystymme lisäksi toimittamaan asiakkaillemme teknisiä ratkaisuja premium-linjan tuotevalikoimallamme sekä räätälöidysti. Asiakkaan kuviin, käytettyihin materiaaleihin ja konetietoihin perustuen pystymme luomaan lisäarvoa oman henkilökuntamme ja tehtaan spesialistien tuottamalla palvelulla ilman asiakkaille koituvaa lisähintaa. Palvelukonsepti Gühringillä on ainutlaatuinen, enkä ole nähnyt näin hyvää ja vastaavanlaista tehtaan tukea missään yli 20-vuotisen urani aikana, arvioi Koivula.
– Meillä on paljon annettavaa Suomen konepajateollisuudelle. Valikoimistamme löytyy mm. Saksan myydyin työkaluautomaatti, joita ei ole myyty tähän mennessä Suomeen kuin muutama. Tämän tuotteen ja koko tuotevalikoimamme sekä palvelukonseptin tuomme jatkossa yhä useamman konepajan ulottuville, lupaa Koivula.

INFO

Gühring Oy Ab
Sami Koivula
toimitusjohtaja
puh. 040 592 3412
www.guehring.fi