Index tuo uutuuksia EMO-messuille: Uusi AM-tuotealue esittelyssä Milanossa

Uudet mallit, ominaisuudet ­sekä iXworld-pilvialusta ovat Index-Traubin tuotetarjonnan ydintä EMO 2021 -messuilla lokakuussa Italiassa. Myös aivan uusi tuotesektori esitellään – OCM:n 3D-metallitulostuksen alueen laitteet ovat tuore lisä tuoteohjelmaan.

Index esittelee Milanossa tuoreita uutuuksiaan vastatakseen konemarkkinoiden yhä kasvaviin vaatimuksiin. Uudet sorvauskeskukset ovat ratkaisuja kokonaisvaltaiseen koneistukseen, G220-, G420- ja G520-mallien esittelyjen jälkeen Index esittelee messuilla sarjaan uuden keskikokoisen Index G320 -sorvauskeskuksen. Sen suurin sorvauspituus on 1400 mm ja lisäksi koneen suorituskykyä on muokattu sopivaksi verrattuna isompiin sisarmalleihinsa.

ABC-automaattisorvi on uutuus vaativaan piensarjatuotantoon.


Uusia työstökonemalleja esittelyssä

Uusi versio tutusta ABC-tuotantosorvista on niin ikään Indexin uusi tuote, joka voidaan räätälöidä joustavasti eri suuruisia tuotantosarjoja ja erilaisia koneistettavia kappaleita varten. Joustavuutta koneistukseen tuo koneen ylärevolveri, jossa on nyt Y-akselin toiminnot ja joka voidaan varustaa myös useilla työkalupitimillä. ABC:ssa ovat valmistajan mukaan mukana edeltäjiensä markkinoilla arvostetut ominaisuudet, kuten kompakti koko ja suorituskyky.

Toinen uutuus, joka esitellään messuympäristössä ensimmäistä kertaa, on uuden sukupolven Traub TNL12 -pitkäsorvi. Isompien sisarmallien tapaan kone voidaan muuttaa helposti ja nopeasti perinteiseksi CNC-sorviksi. Uusi Traub TNL12 sopii rakenteensa puolesta aiempaa pienempään tilaan, ja koneen kinematiikkaa on valmistajan mukaan parannettu. Pienten ja tarkkojen sorvattujen osien valmistuksessa tämä tarkoittaa parempaa tuottavuutta ja joustavuutta aiempaa kompaktimmassa muodossa.

TNL12-pitkäsorvista esiteltiin hiljattain uusi sukupolvi.

EMO-messuilla Milanossa lanseerataan myös kokonaan uusi MS24-6-monikarasorvi. MS22-6:n seuraajassa on hieman sitä suurempi tankohalkaisija, mutta rakenne on pienempi ja mukana on lukuisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu taloudellisen sorvauksen takeeksi. Muun muassa uuden Indexin kehittämän työkalun avulla asetukset käyvät nopeasti ja helposti.


Ainetta lisäävä valmistus uutena tuotesektorina

Uudet koneet ovat Indexin Milanon messutarjonnan ydin, ja niiden toimintoja esitellään teemoittain. Näitä ovat sähköinen liikkuvuus, lääketiede ja ilmailu.

Index ilmoittaa ennakkokatsauksessaan esittelevänsä Milanossa myös kokonaan uuden tuotealueen. Indexistä tuli viime maaliskuussa saksalaisen OCM:n (One Click ­Metal GmbH) enemmistöomistaja, mikä lisäsi ainetta lisäävän valmistuksen ratkaisut konsernin liiketoimintaan. Noin 20 työntekijän voimin toimiva laitevalmistaja One Click Metal kehittää kokonaisratkaisuja metallin 3D-tulostuksen alalla pienille ja keskisuurille komponenteille. (Halli 1/C17)
Osastolla on vahvasti mukana myös digitaalinen INDEX iXworld. Pilvipohjaisella IoT-alustalla konevalmistaja tarjoaa nopean ja helpon pääsyn koneisiin ja tekniikkoihin liittyviin tietoihin. Integroituja ovat mm. iX4.0-, iXshop- ja iXservices-portaalit.

MS24-6 täydentää Indexin monikarasorvitarjontaa.
INDEX G320 on uusi keskikokoinen sorvauskeskus.