IS-VET nosti leikkeiden laadun uudelle tasolle

IS-VET Oy Iisalmessa valmistaa omina tuotteina laadukkaita koulukalusteita ja opetusvälineitä oppilaitoksille ja toimii vahvasti alihankinnan parissa tarjoten ohutlevykomponentteja ja isompia kokonaisuuksia. Tämän mahdollistaa laadukas ja moderni konekanta, muun muassa pintakäsittelylaitteisto löytyy saman katon alta. Koko ketju suunnittelusta alkaen lopputuotteeksi hoituu nopeasti.
Konearsenaali IS-VET Oy:llä on laadukas. Leikkuun ytimenä toimii Amadan LC 2415 Alpha IV NT 4 kW laserleikkuukone. Leikatut kappaleet särmätään moniakselisilla särmäyspuristimilla, joista Cone C15 -puristin on varustettu Kukan robotilla. Tällä koneella ajetaan robottisärmäykseen hyvin soveltuvia osia, joiden sarjakoko mahdollistaa pidemmät ajot.
Tilaajien laatuvaatimukset kappaleiden reunojen terävyyden osalta ovat nousseet viime vuosina huomattavan paljon ja tämä asia tuli IS-Vetillä käsittelyyn muutama vuosi sitten. ”Meidän tuotantomme on hyvin monimuotoinen. Käsittelemme paljon mustaa rautaa, joka menee maalaukseen. Kappaleen reuna ei saa olla tällöin terävä, maali ei terävään reunaan tartu. Osa tuotteista on ruostumatonta terästä tai alumiinia, joita ei maalata. Näistä pitää kuitenkin poistaa terävyys käsittelyn turvallisuuden takia”, to­teaa IS-Vetin tuotantojohtaja Eki Vauhkonen.
Nyt on asia kunnossa. Vuodenvaihteen jälkeen asennettu Lissmac S2 poistaa terävyyden ja pyöristää reunan molemmin puolin kertaläpäisyllä.
”Testasimme koneen hyvin perusteellisesti ennen kuin päätös tehtiin. Se oli hyvä ratkaisu, konemalli ja hiomapäät eri materiaaleille tuli käytyä läpi matkan varrella, joten kun kone saapui, saatiin se myös heti töihin. Otimme koneen 1500 mm levyisenä, jotta myös isommat levyt menevät läpi ja nopeuttaa se myös pienempien osien ajoa, kun saa lastata monta kappaletta rinnakkain. Pölynpoistolaitteisto valittiin sen mukaan, että myös alumiinit voidaan turvallisesti käsitellä”, Eki Vauhkonen kertoo.
Tulevaisuudessa on harkinnassa asentaa koneen eteen ja taakse nauhakuljettimet, joilla saadaan koneen käyttö vielä tehokkaammaksi ja nopeammaksi.

INFO

IS-VET Oy CoastOne Oy
www.isvet.fi www.coastone.fi