KenTIP FS -modulaariporaan yleiskäyttöinen vaihtokärki

Kennametal tuo suosittuun KenTIP FS -modulaariporaan uutuutena yleiskäyttöisen vaihtokärjen, jolla voit tuottavasti porata teräkset, ruostumattomat teräkset ja valuraudat.


Useissa suomalaisissa konepajoissa valmistettavien tuotteiden sarjakoot ovat melko pieniä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös työstettävien materiaalien kirjo vaihtelee tuotteiden mukana. Erilaisten materiaalien työstettävyydessä on suuria eroavaisuuksia, ja tämän takia lastuavat työkalut ovat useimmiten tietyille materiaaliryhmille spesifioituja.

On täysin normaalia, että joskus työkaluvalinta menee pieleen esimerkiksi väärinkäsityksen tai virheellisen materiaalitiedon takia. Toisinaan operaattorillekin saattaa sattua inhimillinen virhe tai unohdus. Nämä tapaukset kuitenkin, ikävä kyllä, aiheuttavat harmillisia ja myös taloudellisesti kalliita vahinkoja. Jokainen koneistaja tunnistaa reikään sulaneen poran aiheuttaman tunteen. Hyvin usein se rikkoutunut pora on ollut jo lähtökohtaisesti kyseiseen materiaaliin soveltumaton työkalu. Työstettävä materiaali saattaa vaihtua kappaleiden mukana koneistajan työvuoron aikana useaan kertaan, ja joskus saattaa olla haastavaa varmistaa, että valittu kovametallilaatu tai geometria sopii juuri kyseiselle työlle. Tämä on konepajojen arkea.

Kennametalin uusi yleiskäyttöinen GTP-porakärki tuo koneistajien työpäivään kaikessa yksinkertaisuudessaan helppoutta ja sujuvuutta. Sama työkalu selviytyy kaikista yleisimmistä koneistettavista materiaaleista, eikä oikean kärjen valintaan tarvitse erikseen kohdistaa huomiota. Läpijäähdytetty GTP-geometria on monille tuttu suositusta Kennametal GoDrill -porasta. GoDrill on saavuttanut hurjan suosion esimerkiksi varmatoimisena ruostumattomien ja haponkestävien terästän porana. GTP-porakärki soveltuu erinomaisesti myös sellaisten rakenteiden koneistamiseen, joissa on päällekkäin hitsattuna esimerkiksi haponkestävää ja mustaa terästä. Tämän kaltaisia niputettuja rakenteita on käytössä esimerkiksi paperikoneiden runkopalkeissa.


Hinnoittelultaankin erittäin kustannustehokasta GTP-porakärkeä käytettäessä säästetään selvää rahaa. Materiaalispesifioitujen porakärkien käytöllä ei saavuteta merkittävää hyötyä yksittäisissä työkappaleissa tai muuten pienissä reikämäärissä. Näissä kohteissa hyvin toimiva yleiskäyttöinen porakärki pienentää tarvittavaa kovametallilaatu- ja geometriavalikoimaa huomattavasti tuoden samalla suoraa säästöä.

Kennametal KenTIP FS -modulaariporat ovat mukana alkuvuoden työkalukampanjassa. Ota yhteyttä Hertek Oy:n myyntiin, niin tuotteet voidaan testata juuri sinun tuotannossasi. 

Hertek Oy
puh. 019 483 050
hertek.fi