Koneistus Kuismaselle huippuluokan DMG Mori -vahvistus

DMG Mori -työstökoneet edustavat sektorillaan maailman huippukategoriaa ja nämä koneet mielletään usein hintatasoltaan liian korkeiksi etenkin pienemmän kokoluokan toimijoille. Noin 300 000 euron liikevaihtoa tekevä Koneistus Kuismanen poikkeaa tästä valtavirrasta hankkimalla arsenaaliinsa jo toisen DMG Mori -linjan koneen investoimalla viime vuoden lopussa NLX 2500 CNC-sorviin.

Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa sijaitseva Koneistus Kuismasen palvelut sisältävät alihankintakoneistuksen työt monipuolisesti CNC-koneistuksesta ja -sorvauksesta jyrsintään sekä hitsaukseen. Tämä viime vuonna ensimmäisen 20-vuotis­etappinsa ohittanut yritys työllistää tällä hetkellä yhden vakituisen työntekijän vuonna 2006 rakennetuissa 400 m2:n toimitiloissaan, mutta yritys tähtää toiminnan laajentamiseen uuden DMG-sorvinsa tähdittämänä.
Ylistarossa toimivan Koneistus Kuismasen volyymituotanto tapahtuu reilulle kymmenelle pääasiakkaalle lähinnä koneiden osien koneistuksilla, mutta asiakaslistalla on myös useita pienempiä asiakkaita. Kuismasen yritys sorvaa kappaleita Ø 12–
315 mm (tankomateriaalia Ø 80 mm asti) pääosin mustasta materiaalista, mutta myös kirkkaat materiaalit ovat tämän ­Ylistarossa toimivan yrityksen tuotannossa tuttuja. Sarjakoot ovat yksittäisistä tuotteista aina 1000 kappaleen sarjoihin. Osa tuotteista jatkojalostetaan omassa tuotannossa hitsauksella.

Uuden koneen mahdollisuudet huomioitu asiakaskentässä
Koneistus Kuismasen NLX 2500 CNC-sorvin tuomat uudet mahdollisuudet on markkinoilla huomattu ja Kuismasen mukaan uuden koneen ansiosta on jo heti sen alkumetreillään uusia töitä saatu ja useampia on myös tarjousvaiheessa.
– Tämä uusi DMG Morin NLX on todella tehokas kone ja haemmekin sen myötä kasvaneella kapasiteetillamme uusia töitä ja asiakkuuksia. Kannattaakin olla meihin yhteyksissä, mikäli etsitte pientä, tehokasta ja joustavaa huippukonekannalla varustettua alihankkijaa, kehottaa yrittäjä Jouni Kuismanen.

Laatukoneilla kilpailuetua
Kuismasen mukaan NLX 2500 saatiin asial­lisesti tuotantoon DMG Mori Finlandin toimesta. Uusi kone on varustettu tangonsyöttölaiteella, pyörivillä työkaluilla, Y-ak­selilla ja vastakaralla. – Tässä koneessa on myös epäkeskosorvaustoiminta ja jyrsintä. Karaputkesta tulee läpi Ø 80 mm ja maksimipyörintähalkaisija on 315 mm, maksimipituus 700 mm, kertoo Kuismanen uudesta koneestaan.
Valintaprosessi uuden sorvin hankinnassa tehtiin kolmen koneen kesken.
– DMG Mori ei ole halvimmasta päästä, mutta valintani kääntyi kuitenkin tähän, koska meillä on hyvät kokemukset entuudestaan merkistä. DMG Morin NLX on erittäin luotettava, toistotarkkuus on säilynyt vuodesta toiseen ja siinä on tuttu ohjaus. DMG Morin pyörivien työkalujen suoravetoinen moottori on esimerkiksi osoittautunut kestäväksi konstruktioksi. Tämä oli iso investointi meille pienenä talona, mutta NLX on tehty töihin ja huippukoneena se tuottaa parasta tulosta. NLX:n vahvuudet tulevat erityisesti esiin isoissa sarjoissa – NLX on tarkkuuden ohella erittäin nopea kone, perustelee Kuismanen merkkivalintaansa.
– Olemme yrityksenä pieni, mutta meillä on täällä maailman huippua edustavia koneita varmistamassa huippulaadun ja nopeat sekä kilpailukykyiset toimitukset, jatkaa Kuismanen.
– Tilanne on tällä hetkellä hyvä, töitä on mukavasti ja näkymät myös tulevaisuuteen ovat positiiviset. Kovin pitkiä varmoja näkymiä ei tosin ole, mutta se on meille alihankkijoille normaali tilanne. Työ on paljolti sesonkiluonteista, yleensä keväät ovat kiireisimpiä. Näihin sesonkien vaatimiin venymisiin vastaamme ammattitaidolla ja parhaalla mahdollisella konekannalla, päättää Kuismanen.

INFO

Koneistus Kuismanen
yrittäjä
Jouni Kuismanen
puh. 0400 865 146
www.koneistuskuismanen.com
DMG-työstökoneista:
DMG Mori Finland
Lauri Erkkola
puh. 050 566 8779
https://fi.dmgmori.com