Kuukauden kone – Hexagonin uusi konsepti NCSIMUL-ohjelmistojen markkinoinnissa

Hexagon on tunnettu CAD/CAM-ohjelmistojen ja Shop Floor -ohjelmistojen valmistaja. Rensi puolestaan on tunnetuin CNC-koneistaan, mittakoneistaan sekä Hexagon Surfcam-, PEPS-, Radan- ja WorkNC-ohjelmistoista ja nyt Hexagon ­NCSIMUL -ohjelmistoista.


NC-ohjelmien laaduntarkkailu ja konepajaohjelmistojen valikoiman vahvistaminen

Rensi toimii HEXAGON-yhtiön ohjelmistojen jakelijana. Tuotepalettiin kuuluvat Surf­cam, PEPS, Radan, WorksNC ja nyt myös muut Hexagonin konepajaohjelmistot ja erityisesti NCSIMUL – älykäs, korkean suorituskyvyn CNC-työstön tarkistus-/simulointiohjelmistokokemus.

Yli 20 vuoden tutkimus- ja kehitystyön myötä NCSIMUL G -koodin tarkistustekniikasta on tullut yhdistelmä markkinoiden korkeinta simulointiohjelmiston suorituskykyä ja nykypäivän ohjelmistotarjonnan ”helppokäyttöisyyden” standardia.

Suoraan G-koodista työstökoneen digikaksosen avulla toiminnan simuloiva ja tarkistava NCSIMUL on saatavana sorvaukseen, poraukseen, jyrsintään (3–5 akselia), monitoimityökaluun tai jopa monimutkaisempaan työstöön. Se on edistyksellisin työstövahvistusohjelmisto CNC-ohjelmien simulointiin, tarkistamiseen ja optimointiin. CNC-koneesi todellisten ominaisuuksien perusteella tuloksena on dynaaminen tarkistusohjelma, joka sisältää tarkan ympäristön kaikille koneille, työkaluille ja materiaaleille.


Täydellinen digikaksonen (Digita Twin) koneesta sekä ohjauksen makroista ja käskyistä

NCSIMUL asettaa digitaalisen kaksosen päivittäisten haasteiden keskiöön. CNC-koneen todellisten kova- ja pehmo-ominaisuuksien perusteella tulos on tuotannon dynaaminen todentaminen, joka sisältää tarkan ympäristön kaikille koneille, työkaluille ja materiaaleille.

Tällä hetkellä toimitettuja digikaksosia on esimerkiksi tunnetut koneet seuraavilta työstökoneiden valmistajilta: DMG, Mazak, Makino, Doosan, Maat­sura, Index, Hurco, Huron, FPT, Haas, Hermle, ­Chiron, OKK, ­Cincinnatti ja paljon muita.


Kuukauden kone – syy hankkia NCSIMUL

Hexagonin uudessa konseptissa on avainasemassa kuukauden kone, se on digikaksonen, joka on konevalmistajan kanssa tehty aivan 1:1 kyberavaruuden kaksonen. Mukana ei ole pelkästään oikeat 3D-mallit, vaan kinematiikan lisäksi myös ohjauksen sisäiset makrot ja aliohjelmat, kuten työkalunvaihtomakrot, on otettu huomioon ja niiden käyttäytyminen on reaalikäyttäytymistä vastaava.

Kuukauden koneeseen on panostettu, ei ainoastaan Hexagonin ohjelmoitsijoiden tietotaito, vaan myös konevalmistajan tietotaito, jolloin digikaksonen on todella toimiva ja aito.

Keskittymällä koko voimalla vain yhteen konemalliin per kuukausi saadaan siitä äärimmäisen hyvä. Asiakkaan kannalta kuukauden kone on kiinnostava, koska se on todellakin edullinen ja taloudellinen – hinnoittelu on kuukauden koneelle ½ hintaan normaalista.


Tammikuun ja helmikuun 2021 kuukauden kone

Joulukuussa 2020 kuukauden kone oli 5-akselinen HAAS. Nyt juhlapyhistä johtuen 2021 ensimmäinen kuukauden kone onkin tammikuun ja helmikuun kone. Kuukauden kone on DMG DMU 50/ CMX 50 U.

Kuukauden kone DMG DMU 50.


Miksi pitäisi olla 5-akselikoneen digikaksonen

Moni omistaja ihmettelee, että miksi pitäisi olla digikaksonen, sehän maksaa rahaa.

Siksipä tietenkin, että se myös tuo rahaa:
– NC-ohjelmien valmistelu ja virheenkorjaus ovat tehtäviä, jotka tarjoavat valtavan mahdollisuuden lisätä tuottavuutta. Voi ottaa huomioon ympäristön: työkalujen ja työkalujen valmistelu, suunnittelu, määräajat, käyttötavat jne. NC-ohjelmointi ja ohjelmien muutokset ja mahdolliset törmäykset niissä.
– Ohjelmien määrä kasvaa.
– Testit NC-työstökoneilla vähenevät.
– Koneen ja kiinnittimien rikkoutuminen vähenee.
– Ohjelmoijan koodin tarkistus ei tarkista kaikkea.
– Romukappaleet maksavat ja vialliset kappaleet on tehtävä uudestaan, toleranssit näkyvät digikaksosessa.
– Uudelleenkoneistus maksaa.
– Desynkronointi eli koko tuotantoketju myöhästyy.
– Asetusten purkaminen ja asentaminen, jos tehdään välissä muuta.


Kuukauden kone NCSIMUL Machine – Digital Twin G-koodisimuloija

Kuukauden kone NCSIMUL Machine on saatavana erillisenä ohjelmistona, skaalautuvana tarpeisiisi. Se helpottaa CNC-tarkistusprosessia ja integroi IT-järjestelmän tiukasti CAD/CAM-rajapintojen kautta. Yksi tärkeimmistä eduista on esimerkiksi se, että kaikki olemassa olevat CAM-tiedot voidaan tuoda saumattomasti ohjelmistoon, mikä eliminoi tarpeen lisätä työkalukirjastoja.

Jos yrityksesi käyttää CNC-koneita, kuten 5-akselisia tai monimutkaisempia koneita, harkitse NCSIMUL-laitetta vakavasti säästääksesi aikaa ja rahaa parempi laatuisilla tuloksilla.

Pysykää kuulolla, tulossa on varmasti uusia ja jännittäviä tuotteita Hexagon Manufacturing Intelligence -divisioonalta ja sen yhteistyökumppanilta Rensiltä.

INFO

Väinö Uutela
puh. 09 879 22 66
info@rensi.fi
www.rensi.fi