LVD – tehokkaamman tuotannon koneita laajalta rintamalta

Belgialainen ohutlevytuotannon moniosaaja LVD esitteli monien muiden alan yritysten lailla useita erilaisia, tuotantoa tehostavia konetoteutuksia Hannoverin Euro­BLECH-messuilla. Niitä Eurometallille esitteli yhtiön markkinointijohtaja Matthew Fowles.

Fowles esittelee ensimmäisenä pieneen tilaan menevän, robotilla ja LVD:n kehittämällä sekä patentoimalla tarttujalla varustetun Dyna-Press-särmäyspuristimen.
– Tämä on meidän vastauksemme pienien ja keskikokoisten kappaleiden tehokkaaseen ja joustavaan tuotantoon. Särmäys voidaan tehdä joko täysin automatisoituna tai sitten miehitettynä. Kehitimme oman, monipuoliseen työskentelyyn soveltuvan tarttujan, jonka avulla voi yhdellä otteella tehdä kolme eri särmäystä. Se on selkeä etu vaativien kappaleiden tuotannossa.
Tehtaalla valmiiksi viritetty paketti on nopea ottaa käyttöön, ja tuotantosolu vaatii lattiapinta-alaa vain 5 x 5 metriä.
– Tämän yhdistelmän kehityksessä panostettiin myös nopeaan uuden työn asettamiseen. Meillä on teemana 10 + 10, mikä tarkoittaa CAD-tiedoston syöttämisen jälkeen kymmenen minuutin ohjelmointia ja uuden työkalusarjan asentamista.
Koneyhdistelmä pystyy käsittelemään aihioita, joiden koko asettuu minimin 20 x 100 mm:n ja 300 x 400 millin välillä.