NSK:n parannetuilla tiivisteillä varustetut lineaariset rullaohjaimet tarjoavat korkean suorituskyvyn myös haastavissa ympäristöissä

NSK käytti viimeaikaista EMO 2019 -messua esitelläkseen optimoidun RA-sarjan rullajohteen, jossa käytetään parannettua tiivistysteknologiaa. Lineaariset RA-rullaohjaimet on varustettu uusilla V1-tiivisteillä ja parannetulla suojalla. Nämä parantavat työstökoneiden käyttöikää ja luotettavuutta.
Rullaohjaimia käytetään työstökoneteollisuudessa usein likaisissa ympäristöissä. Sovelluksesta riippuen ohjaimet saattavat altistua alumiinilastuille, metallihiukkasille ja grafiittipölylle. Jos nämä epäpuhtaudet pääsevät johdekelkan sisälle, ne lyhentävät sen käyttöikää.
Riskiä ei voida luotettavasti eliminoida erillisillä suojausjärjestelmillä kuten palkeilla. Ohjaimet itse on sen sijaan varustettava hyvin tehokkaalla tiivisteellä. Tästä syystä NSK on optimoinut RA-sarjansa johdekelkat.
Johdekelkat voidaan nyt varustaa erittäin suorituskykyisillä V1-tiivisteillä, jotka suojaavat kiertorulla-aluetta luotettavasti epäpuhtauksia vastaan. Tiivisteissä käytetään erityistä profiilia ja materiaalia, jonka kulutuskestävyys on korkea. Ne tarjoavat samanaikaisesti erittäin tehokkaan tiivistyksen ja alhaisen kitkan. Tämä puolestaan takaa työstökoneissa karojen, portaalien ja liukumekanismien toistettavan ja tarkan ohjauksen.
V1-tiivisteet sijaitsevat johdekelkan kummassakin päässä. NSK lisäsi optimointityönsä aikana lisätiivisteen myös johdekelkan alapuolelle. Tämä toinen tiiviste estää likaa pääsemästä kelkkaan kun se esimerkiksi ohittaa koneessa kohtia, joihin hiukkasia on kerääntynyt. Koska koneen akselit on usein asennettu ylösalaisin tai kulmaan, parannettu alatiiviste vähentää huomattavasti epäpuhtauksien pääsyä rakenteen sisään.
Lineaariset RA-rullalaakerit ja ohjainkokoonpanot voidaan myös tilata asennusreikiin asennettavilla tiivistekorkeilla tai peiteliuskoilla. Tämä on järkevä vaihtoehto epäpuhtaassa ympäristössä käytettäviin sovelluksiin. Rullakelkkaan voidaan myös integroida kompakti K1-voiteluyksikkö, mikä takaa jatkuvan voitelun kulumispinnalle. ●

INFO

www.nskeurope.com