Oriveden Ohutlevytekniikalle kompakti Dener-särmäyspuristin

Korkealuokkaisten ohutlevy- ja teräsrakenteiden suunnitteluun, valmistukseen ja testaukseen keskittyvä teknologiayritys Oriveden Ohutlevytekniikka Oy on hankkinut lisää tehoa pienien kappaleiden särmäämiseen uudella Dener-särmäyspuristimella.

Oriveden Ohutlevytekniikka jatkaa vuodesta 2007 lähtien toimineen KMM-Invest Oy:n liiketoimintaa. Vuonna 2014 toimitusjohtaja Jani Lehto sekä Marko Kettumäki laajensivat omistuspohjaa viiteen osakkaaseen. Samana vuonna siirryttiin viiden hallin kokonaisuudesta yksien seinien sisälle suurempiin ja nykyaikaisempiin tuotantotiloihin. Muutoksella tehostettiin ratkaisevasti toimintaa, kun koko toimitusprosessi suunnittelusta valmistukseen ja kokoonpanoon tehdään samassa paikassa.
Haastavistakin markkinatilanteista huolimatta tämä Ruovedellä toimiva yritys on pitänyt tuotantokustannuksensa matalalla ja pysynyt kannattavana yhtiönä koko toimintansa ajan.
Pitkänlinjan tuotekehitys- ja valmistuskumppanina Oriveden Ohutlevytekniikka toteuttaa yksittäiskappaleesta sarjatuotantoon koneenrakennuksen osakokonaisuudet. Yritys toimii moderneissa 6000 m2 tuotantotiloissa, joten isojenkin kokonaisuuksien toteutus onnistuu omissa tiloissa. – Meidät tunnetaan luotettavana ja joustavana yhteistyökumppanina. Tämä toimintamalli 30 ammattilaisemme voimin tuotti viime tilikaudella noin kuuden miljoonan euron liikevaihdon, kertoo tuotantopäällikkö Tomi Saarinen.

Suunnittelusta toteutukseen
Oriveden Ohutlevytekniikka Oy tarjoaa laadukasta palvelua suunnittelusta toteutukseen. Yrityksen kokonaispalvelu sisältää tuotekehityksen, tuotannon, kokoonpanon sekä toimituksen. – Tar­joamme ohutlevy- ja teräsrakenteiden erikoisosaajana kustannustehokkaan tuotannon ja korkealuokkaisen lopputuloksen. Räätälöimme sopivan kokonaisuuden jokaisen asiakkaan tarpeisiin, mikä säästää aikaa ja helpottaa asiakkaan projektitoimintaa, kiteyttää tuotantopäällikkö Tomi Saarinen yrityksen linjauksia.

Nykyaikainen konekanta uudistui Denerillä
– Käytössämme on monipuolinen ja nykyaikainen konekanta, mikä mahdollistaa tehokkaan tuotannon. Uusin investointimme on turkkilainen Dener-särmäyspuristin, millä vahvistamme erityisesti pienempien kappaleiden särmäystarpeita. Denerin kapea ja kaikin puolin kompakti kone on huomattavasti nopeampi pienien kappaleiden särmäyksissä, kuin isommat ja hitaammat särmäyspuristimet. Denerin työkalunvaihto ja asetukset ovat nopeasti laitettu ja siksi kone on nopeampi käyttää vaihtuvilla sarjoilla, arvioi Saarinen.
– Meillä on nyt neljä särmäyspuristinta: 4 m, 3 m, 2,5 m ja tämä vuodenvaihteessa tuotantoon saatu 1,5-metrinen Dener, jolla haimme lisää toimintavarmuutta tekemiseemme. Toimintavarmuus onkin yksi toimintamme teräsjalkoja palvellessamme isoilla kansainvälisillä markkinoilla toimivia asiakkaitamme. Kumppanuussuhde päämiestemme kanssa on syvällistä ja se on enemmänkin kumppanuutta kuin pelkkä päämies-alihankkijasuhde. Investoinnit, kuten tämän Denerin hankinta, ovat elintärkeitä palasia näiden kumppanuussuhteiden ylläpitämiseksi, sanoo Saarinen.
– Dener oli meille uusi merkki, mutta koska konemyyjä Kalle Louhimon kanssa meillä on pitkä historia, valitsimme luottavaisin mielin Denerin. Dener onkin osoittautunut luottamuksen arvoiseksi ja esimerkiksi sen ohjausta tuotanto on kehunut meillä olevista koneista parhaaksi; parametrien muuttelu siinä on todella vaivatonta, kertoo Saarinen.

Denerit juhlavuoden tarjouksessa
Turkkilaiset Denerit ovat yksi tänä vuonna kymmenen täyttävän Adver Oy:n edustuksista. Kalle Louhimo kertoo, että Suomen markkinoilla tämä uusi merkki on herättänyt paljon kiinnostusta ja kauppakin merkin tiimoilta on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle. – Yrityksemme kymppivuotisjuhlan kunniaksi olemme viritelleet Dener-koneille kovia tarjouksia, joten kannattaa ehdottomasti olla meihin yhteydessä ja hyödyntää tarjoukset, mikäli levykonehankinnat ovat ajankohtaisia, kehottaa Adver Oy:n Kalle Louhimo.

INFO

Oriveden Ohutlevytekniikka Oy
Tomi Saarinen
tuotantopäällikkö
puh. 0400 819 951
www.ohutlevytekniikka.fi


Dener-koneista:
Adver Oy
Kalle Louhimo
puh. 040 136 3568
www.adver.fi