Pohjoismaiset pakkausalan palkinnot on jälleen jaettu ja BoxCor®-korroosionestolaatikko on voittanut ScanStar 2022 -palkinnon

Innovatiivisissa pakkauksissa korroosionestoaine on ruiskutettu suoraan pakkauksen sisäpuolelle, jolloin pakkaukseen laitettavat metalliosat saavat automaattisesti suojan korroosiota vastaan. Korroosionestomolekyylit haihtuvat ja leviävät koko suljetun laatikon sisäpuolelle ja muodostavat suojakerroksen sisälle pakattujen kappaleiden pinnoille. Kerros estää syövyttäviä elementtejä, kuten kosteutta tai happea, joutumasta vuorovaikutukseen metallien kanssa kuljetusprosessin tai varastoinnin aikana. Näin laatikon sisällä olevia metalliosia ei tarvitse enää erikseen öljytä tai pakata esimerkiksi polyeteenipusseihin tai paperikääreisiin. Pakkaamisesta jää yksi vaihe kokonaan pois ja kustannustehokkuus paranee.

– Kyseessä on eurooppalaisittainkin ainutlaatuinen keksintö, josta olemme erittäin ylpeitä. Tavoitteenamme on satsata piensarjatuotannon päällystysteknologiaan tulevaisuudessakin ja luoda asiakkaillemme lisäarvoa ympäristöystävällisten pakkausratkaisujen muodossa, kommentoi Jukka Korpio, Boxon Oy:n toimitusjohtaja.

BoxCor®-laatikko on käytännöllinen ja kätevä tapa metalliosien toimitukseen. Se on turvallinen käyttää ja täysin myrkytön. Se ei sisällä nitriittejä, fosfaatteja tai mitään kiellettyjä tai rajoitettuja aineita. Käytön jälkeen laatikko on täysin kierrätettävä tai käytettävissä uudelleen pakkauksena. Pakkaukset sopivat sellaisille yrityksille, jotka haluavat parantaa ympäristöystävällisyyttä ja vähentää paketoimisesta syntyviä kustannuksia. Tämän avulla tuotannossa jää yksi vaihe kokonaan pois, kun osia ei tarvitse pakata erikseen. Ja pakkausmuovin käyttö vähenee.

Pakkauksiin käytettävä aaltopahvi päällystetään Boxonin omassa tuotannossa Lempäälässä ja sille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. Keväällä 2022 BoxCor®-pakkaus voitti myös PacTec-messujen kiinnostavin uutuus -palkinnon.

Boxon Oy:n toiminta perustuu jo vuonna 1985 perustettuun yritykseen, jolla on varastot ja tuotanto Helsingissä ja Lempäälässä sekä toimistot Kuopiossa ja Vaasassa. Se on 33 työntekijän ja yli 17 miljoonan euron liikevaihtonsa ansiosta yksi Suomen johtavista pakkausten ja niihin liittyvien automaatioratkaisujen toimittajista.

Lisää BoxCor®-pakkauksesta:
https://www.boxon.fi/yritys/ajankohtaista/vpci-korroosionestotuotteet/