Teknisen myynnin digitalisaatio

Viimeiset puolitoista vuotta ovat muuttaneet teknistä myyntiä ja teknisiä tukipalveluita merkittävästi. Epidemia-aikana perinteiset asiakaskäynnit eivät aina ole olleet mahdollisia, minkä vuoksi erilaiset verkkokaupat, etäyhteydet ja videoneuvottelut ovat tulleet tutuksi monille konepajoille.


Tavoitteena asiakaslähtöinen verkkokauppa

Lastuavien työkalujen maahantuoja Camcut Oy aloitti oman verkkokauppaprojektinsa neljä vuotta sitten tavoitteenaan toteuttaa helppokäyttöinen verkkokauppa, joka toimii sekä työpöytä- että mobiiliselaimissa. Helppokäyttöisyyden lisäksi verkkokaupan tavoitteena oli toteuttaa sivusto, josta asiakas voisi löytää tuotenumeron ja hinnan lisäksi myös reilusti teknisiä tietoja. Walter Toolsin virallisena jälleenmyyjänä Camcut sai verkkokauppaansa apua myös suoraan Walter Toolsilta saamalla käyttöönsä täydelliset tuotetiedot.

”Haluamme tukea meihin sitoutuneita jälleenmyyjiämme kaikin mahdollisin keinoin ja Camcutin verkkokauppa on esimerkki siitä, mitä valmistajan ja jälleenmyyjän välinen tiivis yhteistyö voi saada aikaan”, toteaa Walter Toolsin Suomen myyntipäällikkö Kari Salonen.

Verkkokauppaan saatiin toteutettua myös suoralinkitys Walter GPS -sovellukseen, josta asiakas voi helposti etsiä haluamalleen työkalulle oikeat työtapakohtaiset työstöarvot.

”Camcutin verkkokauppa on rakennettu selkeästi ja tuotteet sekä niiden tiedot löytyvät helposti. Perustuotteet, kuten esimerkiksi teräpalat, on helppo tilata muistilistaa apuna käyttäen, jolloin palalaadut tulevat varmasti oikein. Päivisin voi olla monesti kiirettä, jolloin aikaa paneutua rauhassa työkalutarpeisiin on vasta virka-ajan ulkopuolelle. Verkkokaupasta tilaaminen on helppoa kellonajasta huolimatta ja pääsääntöisesti tuotteet saapuvat kahden arkipäivän kuluessa”, kertoo Ab A. Häggblom Oy:n koneistamon työnjohtaja Robert Kiviniemi.


Jatkuvaa kehitystä

Verkkokauppa otettiin käyttöön juuri epidemian alkuvaiheessa toukokuussa 2020 ja se on saanut asiakkaiden keskuudessa hyvän vastaanoton. Uusia ominaisuuksia ja tuotteita on lisätty jatkuvasti ja verkkokaupassa onkin tätä nykyään myös useiden muidenkin tuotemerkkien tuotteita kuin päätuotemerkin Walter Toolsin. ”Kehitämme verkkokauppaamme jatkuvasti, aivan kuten asiakkaammekin kehittävät tuotantoaan ja pyrkivät olemaan ajan hermolla sekä palvelemaan heidän asiakkaitaan kattavammin”, Camcutin myyntijohtaja Janne Pesonen sanoo.

Lastuavien työkalujen lisäksi verkkokaupasta löytyy nykyään myös ratkaisut työkalujen ja työkappaleiden kiinnittämiseen sekä kattava valikoima erilaisia leikkuunestetuotteita.

”Nykytilanteessa asiakaskäyntien määrä on vähentynyt merkittävästi, jonka vuoksi voimme käyttää enemmän aikaa verkkokauppamme kehittämiseen, ja nyt tuotevalikoimamme sivustolla kasvaakin viikoittain”, Janne toteaa.


Tukipalvelut etänä

Kattavista tukipalveluista tunnettu Camcut on muiden tavoin joutunut miettimään ratkaisuja tukipalveluiden tarjoamiseksi tilanteissa, jolloin asiakkaan luokse ei voi mennä. Yksi yrityksen tärkeistä päämääristä on aina ollut pyrkiä auttamaan asiakasta kaikissa koneistukseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Mastercamin virallisena jälleenmyyjänä Camcut on tunnettu tukipalveluistaan, joissa yhdistyvät ohjelmiston tehokas käyttö ja tieto viimeisimmistä työkaluista sekä vankka koneistuskokemus.

”Pyrimme viemään asiakkaillemme aina viimeisintä tietoa Master­camin sekä työkalujen uusimmista ominaisuuksista”, kertoo Camcutin koulutuksista vastaava toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen.
Etäyhteyksien lisäksi Camcut tarjoaa ilmaisen teknisen mobiilisovelluksen, josta löytyvät mm. kierteiden mitat, toleranssit ja yleisimmät tekniset laskurit.

”Viime aikoina olemme pyrkineet lisäämään alaan liittyvää tietoa myös kotisivuillemme mm. oppaiden, Mastercam-harjoituksien sekä teknisten taulukoiden muodossa”, Mikko toteaa.
Mikon aiempi kokemus ammatillisesta opetustyöstä on auttanut tekemään juuri oikeanlaista tukimateriaalia myös Camcutin tarpeisiin.

”Camcutin sivuilta löytyvät materiaalit ovat meillä päivittäisessä opetuskäytössä. Esimerkiksi taulukoita on tulostettu työsaliin ja Mastercam-harjoituksia käytetään apuna ohjelmointiharjoituksissa. Harjoitukset kuvastavat hyvin todellisia konepajoissa valmistettavia kappaleita ja niiden avulla pystyy opiskelemaan erilaisten työstökoneiden ohjelmointia. Myös Camcut-sovellusta käytetään opetuksessa päivittäin. Se on selkeä käyttää, ja oikeat tiedot löytyvät sovelluksesta nopeasti. Sovellusta on myös käytetty ammattisanaston opiskelussa maahanmuuttajien kanssa”, kertoo Savon ammattiopiston opettaja Jari Tuhkanen.

Camcut-mobiilisovellus on käännetty 11 eri kielelle ja sitä on ladattu sovelluskaupoista jo yli 100 000 kertaa.

Camcut Oy
puh. 045 187 2212
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi