Teknologia 23 -messuilla ollaan teollisuuden muutoksen ytimessä

Teknologia 23 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11. 2023. Kolmipäiväinen tapahtuma tuo yhteen teollisuuden johtavat yritykset, asiantuntijat ja päättäjät verkostoitumaan ja visioimaan teollisuuden tulevaisuutta.
Pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma Teknologia 23 toimii merkittävänä alan kohtaamis- ja keskustelupaikkana. Se myös tarjoaa osallistuville yrityksille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan ja alalle pyrkiville mahdollisuuden tutustua toimialaan ja sen yrityksiin. 

Teknologia 23 -tapahtuman neljä keskeistä avainaihetta ovat puhdas siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus sekä tekoäly. Tapahtuman sisältö on tänä vuonna rakennettu näiden avainaiheiden ympärille, sillä ne heijastelevat alan keskeisiä tulevaisuudennäkymiä ja puskevat teknologia-alan muutosta. Messuilla nähdään uusimpia tuotteita ja palveluita sekä kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja avainaiheisiin liittyen.
”Sähköistymisen ja automaation merkitys sekä niiden luomat uudet mahdollisuudet yhdistettynä kestävän kehityksen visioihin ohjaavat vahvasti tekemistä nykisin. Digitalisaatio, energiatehokkuus ja kestävä kehitys. Siinä ne pääteemat”, kuvaa alan ajankohtaisia aiheita Jaakko Hämäläinen, Finnish Fluid Power Finland FFPA:n puheenjohtaja sekä Bosch Rexroth Oy:n toimitusjohtaja. 


Ohjelmassa ja näyttelyssä runsaasti kotimaista ja kansainvälistä osaamista

Tapahtuma tarjoaa monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa viidellä eri lavalla. Puheenvuoroja tulee pitämään niin kotimaisen kuin kansainvälisen teknologia-alan huiput. Tapahtuman koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.teknologia23.fi.
”Ohjelmasta löytyy alan tulevaisuuden näkemyksiä niin huippututkimusta edustavien yliopistojen professoreiden esittämänä kuin myös kansainvälisten teknologiayritysten puheenvuoroissa. Saamme esityksiä suomalaisten kansainvälisten huippuyhtiöiden teknologiamurroksesta niin koneenrakennuksen kuin myös teollisuuden loppukäyttäjän silmin. Jos haluaa saada lyhyen oppimäärän koneenrakennuksen tästä päivästä ja tulevaisuudesta, kannattaa tulla seuraamaan esityksiä. Todellakin alan huiput samalla lavalla”, Hämäläinen sanoo.

Myös tapahtuman näyttelyalue täyttyy lähes 400 mielenkiintoisen näytteille­asettajan osastoista. Tapahtumassa ovat esillä teollisuuden uusimmat teknologiat, koneet, laitteet, tuotteet sekä palvelut. Mukana osastoilla ovat mm. Movetec, Hydra Speca, EG Electronics, Siemens, OEM Finland ja Valmet.

Myös Bosch Rexroth, jossa Hämäläinen toimii toimitusjohtajana, osallistuu Teknologia 23 -messuille näytteilleasettajana. He esittelevät osastollaan näkemyksiä ja ratkaisuja alan keskeisiin mahdollisuuksiin sekä haasteisiin. Osaston pääteemoina ovat linux-pohjainen teollisuusautomaation avoin ctrlX-käyttöjärjestelmä, liikkuvan kaluston sähkökäytöt, Connected Hydraulics -tuotteet ja -järjestelmät sekä Partner-verkosto ja yhteistyö.
 

Teknologiateollisuus tarvitsee syvää ja monipuolista osaamista nyt ja tulevaisuudessa

Teknologia-alallakin kärsitään osaajapulasta ja kilpailu ammattilaisista kiihtyy koko ajan. Marraskuussa näytteilleasettajilla onkin erinomainen tilaisuus kirkastaa työnantajamielikuvaansa, sillä kävijöiksi houkutellaan alan ammattilaisten lisäksi myös opiskelijoita, joille suunnattu Tulevaisuuden Työnantaja -teemapäivä järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä 7.11.

Suomessa on osaamista ja siihen tulee tulevaisuudessakin panostaa, sillä se on osa Suomen kilpailukykyä myös kansainvälisesti. Teknologiateollisuuden kehitys ja muutokset muuttavat merkittävästi itse työtä, mutta myös alan koulutusta. Kyky jatkuvaan oppimiseen on yksi tulevaisuuden elinehdoista, sillä teknologiayritykset tarvitsevat menestyäkseen monipuolista ja parasta osaamista nyt ja tulevaisuudessa.

”Perustekemisen sekä osaamisen ja koulutuksen merkitys korostuu monessa asiassa ja monella tasolla. Pitää ymmärtää asioiden taustoja ja perusteita, jotta voi kehittää uutta ja parempaa. Eri osaajilla on omat tarpeensa, tarvitaan ammattitaitoisia tekijöitä joka tasolle. Tarvitaan asentajia, koneistajia, insinöörejä, suunnittelijoita, tutkijoita… Tarvitaan panostusta koulutuksen joka tasolle aina ammattikoulusta yliopistoihin ja jatkokoulutuksiin saakka”, Hämäläinen toteaa.

Osaamista esittelevät myös erilaiset tapahtumassa järjestettävät kilpailut. Korkeakoulujen joukkueet mittelevät Amazing Robots -kilpailussa, startupeille suunnatun kilpailun finalistit puolestaan pitchaavat tuomaristolle oman tuotteensa ja ideansa. Tapahtumassa myös palkitaan kunnossapitoaiheiset opinnäyte- ja yritysinnovaatiopalkinnot. Koko ohjelma aikatauluineen ja mukana olevine näytteilleasettajineen on julkaistu nettisivuilla www.teknologia23.fi.

Helsingin Messukeskus
Marcus Bergström
liiketoimintapäällikkö
puh. 044 562 4524
marcus.bergstrom@messukeskus.com    

Antti Karjunen
viestinnän asiantuntija
puh. 050 574 3444
antti.karjunen@messukeskus.com  

www.teknologia23.fi 
#teknologia23
LinkedIn @teknologia