Uusi mahdollisuus

Jälleen on yksi vuosi paketoituna ja tätäkin vuotta on jo ensimmäinen kuukausi kuljettuna. Vuosi 2024 ei ainakaan tässä alkumetreillään isommin eroa viime vuodesta. Ukrainan sota jatkuu edelleen, mikä tämänhetkisistä konflikteista vaikuttaa eniten Eurooppaan, eikä sodan loppumisesta ole vielä minkäänlaisia merkkejä. Hirveä asia, jonka kanssa on vain opittava elämään.

Tämä vuosi tuo varmasti vielä monia haasteita, mutta myös monia mahdollisuuksia. Rakennusala sakkaa edelleen heijastaen myös metalliteollisuuden toimijoihin, jotka rakennustarpeisiin palveluita tuottavat. Uskoisin kuitenkin, että viimeistään kesän korvilla rakentaminenkin piristyy. Myös lainojen korkojen putoaminen pikkuhiljaa kohti maltillista tasoa innostaa rakentamisen lisäksi mm. investointihalukkuutta. Investointien pitäminen osana määrätietoista etenemistä onkin mielestäni yksi kauaskantoisen menestyksen teräsjaloista yrityselämässä, etenkin konepajaympäristössä. Uusimpien teknologioiden hyödyntäminen paitsi parantaa kustannustehokkuutta nykyisten tuotteiden valmistuksessa, avaa se myös mahdollisuuden uusien tuotteiden valmistamiseen, sekä uusien asiakkaiden ja jopa uusien toimialojen palvelemiseen. Kannattaa muistaa, että tyytyminen nykyiseen tekemisen tasoon ja turvautuminen olemassa olevaan asiakaskuntaan voi olla jatkuvien muutosten nykymaailmassa kohtalokasta. Yritysten pitää jatkuvasti kyseenalaistaa ja arvioida omia toimintatapojaan, kartoittaa ja etsiä aktiivisesti uutta asiakaskuntaa, koska useampi tukijalka muodostaa huomattavasti turvallisemman alustan yrittää. Jonkun asiakkaan menettäminen voi avata mahdollisuuden uusille hyville yhteistyökuvioille – jonkun loppu on aina jonkun uuden alku.

Vaikka tämänkin vuoden odotuksiin on ladattu melkoinen määrä kysymysmerkkejä, näkisin kuitenkin vuodessa 2024 enemmän positiivisviritteisiä vivahteita. Uusi vuosi on aina uusi mahdollisuus!

Terveyttä ja menestystä vuodelle 2024,
Petri Kuhlman, päätoimittaja