Uusia edustuksia Lindbergille

Insinööritoimisto Ismo Lindberg laajentaa edustuspalettiaan. Tuoreet edustukset ovat Buffalo Machineryn konemerkit Microcut sekä Axile.

Buffalo Machinery Co., Ltd. on yksi suurimmista ja nopeimmin kasvavista taiwanilaisista työstökonevalmistajista. Yritys on aloittanut 1979 kauppahuoneena, valmistava toiminta on aloitettu 90-luvun aikana.
Nykyinen toiminta kattaa kahdeksan Taichungin tehdasta, joissa tuotetaan lastuavia työstökoneita sekä niiden komponentteja. Buffalon valikoimissa on kaksi brändiä, joista tunnetumpi on -83 alkunsa saanut Microcut. Valikoimaan sisältyy laaja valikoima sorveja, keskuksia ja aarporia. Tuoreempi konebrändi Axile on lanseerattu 2017 Timtos -messuilla vastaamaan premium-tasoisten koneiden kysyntään 3- ja 5-akselisissa työstökeskuksissa.
Yrityksen päämarkkina-alue on Eurooppa, erillinen yksikkö Kroatiassa palvelee asiakkaita nopeissa varaosa- ja konetoimituksissa. Mallista riippuen koneet ovat pääsääntöisesti saatavilla Heidenhainin, Fanucin, Siemensin tai Fagorin ohjauksella. Tuotantovolyymista kertoo se, että yritys on suurin yksittäinen Heidenhainin ostaja Taiwanissa.

Microcut
Microcut on Suomessa entuudestaan tuttu merkki ja Microcutin koneita on toimitettu Suomeen noin 200 kpl. Tunnetuimpia ovat aarporat ja ns. opetettavat sorvit. Vahva tuotekehitys ja markkinoiden kasvava kysyntä on tuonut mallistoon myös 5-akselisen keskuksen, joka kantaa mallinimeä MCU-5X.
”Koneen rakenne poikkeaa valtavirrasta runkorakenteensa ja pöydän tukirakenteen ansiosta. Runko on symmetrinen gantry- eli porttaalityyppinen. Rakenne on tukevampi kuin varsin yleisesti käytetty RAM-tyyppisellä puomilla toteutettu Y-akseli tai 3-akselisista keskuksista peritty C-tyyppinen runko, joissa molemmissa joudutaan kompensoimaan tyhjän päällä roikkuvaa kuormaa yhden tukipisteen välityksellä”, kertoo myyntijohtaja Antti Pöyry Lindbergiltä.
”Vastaava tilanne toistuu myös pöydän rakenteessa. Kun aidoissa 5-akselisissa pystykaraisissa keskuksista pöytää usein kannatellaan yhdestä tukipisteessä, etenkin saman hintaluokan koneissa, MCU-5X:n pöytä on tuettu symmetrisesti kahdesta pisteestä. Rakenne on näin vakaampi ja mahdollistaa tarkemman toleranssin ja suuremman kuorman käsittelyn, jolloin Ø 600 mm pöydän kantavuus on 600 kg.”
MCU:ssa on vakiona Heidenhainin mittasauvat kaikilla akseleilla, sekä pöydän läpiviennit hydrauliikalle ja paineilmalle. Työkalumakasiini on joko 48- tai 60-paikkainen, joista jälkimmäisessä on erillinen huoltoasema, jolloin työkaluhuolto voidaan suorittaa myös koneistuksen aikana.

Axile
Axile käsittää 3- ja 5-akseliset keskukset ja mallisarjan tarkoitus on vastata ns. high end -kysyntään. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koneissa on käytetty ainoastaan huippukomponentteja ja tinkimättömiä rakenneratkaisuita, sekä teknologiaa on viety pidemmälle”, sanoo Pöyry.
Runkoratkaisut ovat vastaavat kuin Microcutin mallistossa, eli 3-akseliset V-sarjan keskukset ovat toteutettu perinteisellä C-mallisella rungolla ja 5-akseliset G-sarjan keskukset porttaalityyppisellä rungolla. Kaikissa koneissa hyödynnetään valmistajan patentoimaa SMT- (Smart Machining Technology) teknologiaa, mikä pitää sisällään niin mekaanisia kuin ohjelmallisia ratkaisuja karan, rungon ja akseleiden lämpökompensointiin ja värinän hallintaan.
Esimerkiksi 5-akselisessa G-sarjassa käytetään pöydän kallistukseen ja pyöritykseen jäähdytettyjä lineaarimoottoreita, joita on yhteensä kolme kappaletta. Niin ikään jäähdytetty kara on varustettu hydraulisylinterillä kontrolloitavalla karalaakerin esikuormituksella, joka säätyy karanopeuden ja mitta-anturin tietojen mukaan automaattisesti ja reaaliaikaisesti. 5-akselisista pienempi G6 on vakiona varustettu Ø 600 mm pöydällä. Kone on saatavilla myös paletinvaihtajalla ja FMS-valmiudella, jolloin palettikoko on 500 x 500 mm
ja paletin kantavuus 400 kg.
Suurempi G8 on varustettu vakiona Ø 800 mm pöydällä ja sen kantavuus on 1300 kg. Molempiin malleihin on saatavilla Kesslerin sorvausominaisuudella varustettu pöytä.
”Uuden yhteistyösopimuksen myötä Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy tarjoaa jatkossa olemassa olevien Microcut- ja Axile-
työstökoneiden huolto- ja varaosapalvelut, sekä uusien koneiden toimitukset”, sanoo Antti Pöyry.

INFO

Insinööritoimisto Ismo Lindberg
Myynti, puh. 014 443 2100
il-sales@il-machinery.com, metallintyöstökoneet.fi