Vaikeiden aineiden jyrsintä on tehty helpoksi

Dormer Prametin kovametallijyrsinvalikoima sisältää runsaasti vaihtoehtoja vaikeiden raaka-aineiden, kuten esim. lujien teräksien, titaanien ja nikkelien koneistamiseen rouhinnasta viimeistelyyn.

S2-valikoima sisältää epäsymmetrisiä jyrsimiä tehokkaaseen aineenpoistoon, moniuraisia jyrsimiä viimeistelyyn ja kaulallisia vaihtoehtoja syvien upotuksien jyrsintään.

Jyrsinmallit S260, S262 ja S264 soveltuvat tehokkaaseen aineenpoistoon. Niissä on epäsymmetrinen hampaiden jako, joka vähentää värähtelyä, laajentaa toimivaa säteensuuntaista lastunpaksuusaluetta ja tarjoaa tehokkaan lastunpoiston suurilla syötöillä.

Yllä mainittua kolmikkoa on saatavana halkaisija-alueella 3 mm – 20 mm. Optimoidut ja erityiskäsitellyt lastuavat särmät vähentävät murtumisriskiä ja pidentävät jyrsimen elinikää. Kaikissa malleissa on AlCrN-pinnoite, joka parantaa kulumiskestävyyttä ja hapettumisen vastustuskykyä.

Mallin S264 särmissä on rouhintaprofiili, joka tehostaa lastuvirtaa ja päätyleikkuun nurkissa on reilu viiste, joka pienentää murtumisriskiä. Mallissa S262 on säteelliset nurkat, jotka parantavat viimeistelyn tarkkuutta ja optimoivat suorituskyvyn, erityisesti rampilla ajossa.

Dormer Prametin kuusi–kahdeksan-urai–
sissa viimeistelyjyrsimissä (S225, S226, S227) on suuri kierukkakulma, joka mahdollistaa jyrsinnän koko lastuamispituuden matkalla. Koneistaminen on tehokasta ja tuloksena on korkealuokkainen viimeistelty pinta. Malleissa on kevennetty kaula, joka mahdollistaa jopa 8.8xD syvyisten taskujen jyrsinnän. Kevennetty kaula estää varren ja työkappaleen välisen kosketuksen ja hankauksen, sekä pienentää värähtelyriskejä.

Valikoiman neliuraiset jyrsimet (S216, S217, S218, S219) soveltuvat yleisiin käyttökohteisiin. Jyrsimissä on vaikeiden aineiden jyrsintään optimoidut lastuamisgeometriat ja erityinen särmien käsittely. Nämä ominaisuudet pehmentävät työstöä ja alentavat melutasoa. Jyrsimissä on AlTiN-pinnoite, joka parantaa kuumankestävyyttä ja hapettumisen vastustuskykyä, sekä pidentää työkalun elinikää. Mallissa S219 on lisäksi kevennetty kaulaosa, jonka ansiosta jyrsimen ulottuvuus on jopa 9xD.

Valikoima sisältää myös pallopäisiä jyrsimiä (S229, S231, S233) halkaisija-alueella 
1.5 mm – 16 mm ja jopa 8.3xD lastuamissyvyydelle. Näissäkin malleissa on erityinen särmien käsittely, joka pehmentää työstötapahtumaa. TiSiN-pinnoite parantaa kulumiskestävyyttä ja hapettumisen vastustuskykyä erittäin vaikeissa työstöolosuh–
teissa.

INFO

Lisätietoja kovametallijyrsimistä vaikeiden aineiden jyrsintään saa Dormer Prametin kotisivuilta

www.dormerpramet.com tai paikallisilta jälleenmyyjältä.