46 konetta ja yli 7000 m² GROBin Open Housessa

Viime aikoina myös Suomessa yhä vahvempaa jalansijaa ottanut vuonna 1926 perustettu saksalainen työstökonejätti GROB järjesti vuosittaisen Open House -tapahtumansa 16.–19.4.2024 Euroopan suurimmassa työstökonetehtaassa Mindelheimissa. Yli 5600 henkilöä työllistävä ja 199 000 m² tuotantoneliötä sisältävä laitos on yksi GROBin kuudesta tehtaasta. Globaalisti perheyritys työllistää yli 8800 henkilöä ja 2023–2024 liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa.


Edistyneitä koneistusteknologiaa

Esillä oli peräti 46 konetta yli 7000 m²:n teknologianäyttelyalueella. 5- ja 4-akselisia vaakatyöstökeskuksia sekä monipuolisia robotti- ja palettiautomaatioratkaisuja. Mukana oli myös yli 60 kumppaniyritystä esittelemässä mm. työkalu-, kiinnitin- ja ohjelmistotuotteitaan koneistamoille.

GROB GRC on joustava robottisolu kappaleiden käsittelyyn ja lyhyiden sarjojen erittäin tehokkaaseen miehittämättömään valmistukseen. Robotti pystyy vaihtamaan kappaleiden lisäksi 0-pistekiinnitinpaletteja, tarttujia sekä tekemään mm. puhdistusta ja mittausta. Robottisolu voi palvella myös kahta GROB vaakakaraista 5-akselikonetta.


Kolmas GROB Salon Metalelektrolle
Suomessa julkistettiin viime viikkoina kaksi merkittävää GROB-investointia, kun AGCO Power investoi uuteen GROB-sylinterikansilinjaan ja Salon Metalelektro kolmanteen GROB-5-akselikeskukseen.


Automaatioratkaisut ja menetelmät
”GROBin ehdoton vahvuus on huippusuorituskykyisten koneiden lisäksi tarjottavat automaatio- ja menetelmäratkaisut sekä vakuuttavat elinkaaripalvelut. Kannattaa ollakin yhteydessä, niin voidaan rakentaa teillekin kilpailuetu”, Marko Vossi kertoo.

GROBin Open House -tapahtumassa mobiilirobotit kuljettivat paletteja, työkappaleita ja työkaluja työstösolujen latausasemien välillä.


GROBin autonominen mobiilirobotti­järjestelmä mahdollistaa keskitetyn koneistussolujen palvelun ja huollon. Paletit ja työkappaleet sekä huolletut työkalut pystytään viemään latausasemilta koneistussoluille ja taas valmiit kappaleet sekä huoltoa vaativat työkalut takaisin. Miehittämätön tuotanto tehostuu entisestään ja tarjoaa samalla entistä parempaa joustavuutta.


5-akselikoneistuksesta rakennettiin kilpailuetua

Vossi Group Oy järjesti workshop-iltapäivän 5-akselikoneistuksesta, jossa oli esittelyssä huippudynaaminen ja -tarkka GROB G150 vaakakarainen 5-akselinen työstökeskus, jolla tehtiin koneistusdemoa. Lisäksi oli monipuolisia esityksiä sekä mahdollisuus tutustua esillä oleviin teknologioihin.

Tilaisuuden yhteistyökumppaneina olivat saksalaisen työstökonejätti GROBin lisäksi HyperMILL CAM -ohjelmistoa edustava RS Technologies, työkaluvalmistaja EMUGE-FRANKEN, Lang-kiinnitysratkaisuja edustava Nurminen Tools sekä ohjausvalmistaja Siemens.

Vossi järjesti workshop-iltapäivän 5-akselikoneistuksesta, jossa oli esittelyssä huippudynaaminen ja -tarkka GROB G150 vaakakarainen 5-akselinen työstökeskus, jolla tehtiin koneistusdemoa.

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/grob

Järeämpää (moduuli 12) power skiving -hammastusta GROB G750T vaakakaraisella 5-akselikoneella, jolla onnistuu myös vapaasorvaus missä tahansa pöydän astekulmassa. Koneen liikkeet X/Y/Z=1000/1100/1175 mm ja maksimikappakoko ø 1280 mm ja korkeus 725/910 mm.