Alihankinta: teollisuuden ylivertainen kohtaamispaikka jo 30 vuotta

Kansainväliset Alihankinta-messut toivat 17188 messuvierasta Tampereelle. Vuosittain järjestettävässä teollisuuden alihankinnan ammattitapahtumassa oli mukana tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta. Tulevaisuuden älykästä teollisuutta monipuolisesti esitellyt tapahtuma ja ohjelmasisältö kiinnostivat laajasti. Tapahtuma vietti 30-vuotisjuhlavuottaan. Seuraavat Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT järjestetään 24.–26.9.2019. Tulevien messujen teema on kestävä valmistus.

Alihankinta-messujen vetovastuu siirtyy Tampereen Messut Oy:n tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivulle. Kahdeksan vuotta Alihankintaa luotsannut myyntiryhmäpäällikkö Jani Maja siirtyy kehittämään Tampereen Messujen muita ammattitapahtumia.

– Perinteinen valmistava teollisuus on löytänyt viime vuosina lisää rohkeutta katsoa maailmalle ja kohti kansainvälisiä markkinoita. Jokaisella yrityksellä on oma ainutlaatuinen tarinansa, josta viestiminen tukee kasvua ja menestystä. Tuotantoprosessien ja liiketoimintaosaamisen lisäksi menestyminen vaatii moniammatillista asiantuntemusta. Ylimmän johdon agendalle kuuluu jatkossa aiempaa vahvemmin myös myynti, markkinointi ja viestintä, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

– Softan, ihmisten erikoisosaamisen ja raudan yhdistäminen näkyvät yhä vahvemmin myös Alihankinnassa. Tulevaisuuden älykästä teollisuutta monipuolisesti esitellyt tapahtuma ja ohjelmasisältö kiinnostivat laajasti. Messuilla on mukana entistä enemmän teollisuusyrityksiä, jotka tekevät myös yhteistyötä startupien kanssa. AlihankintaHEAT löi kolmannella järjestämiskerralla itsensä läpi, kertoo Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä.

– Startupit ja alan yritykset ovat innolla jatkossakin mukana tapahtumassa. Erilaisten ja erikokoisten yritysten kohtaamisille ja keskustelulle on selkeä tarve. Kohtaamiset mahdollistavat uusia yhteistyökuvioita, jotka toivottavasti johtaa myös uudenlaiseen tekemiseen ja innovaatioihin, Järvensivu tiivistää.

Messuilla jaettiin tunnustuksia alalla ansioituneille toimijoille

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi messuilla Vuoden 2018 Päähankkijana Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen ja Alihankkijana MSK Cabins Oy:n. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksessa on panostettu toiminnan kehittämiseen sekä toteutettu onnistuneesti mittava organisaatiouudistus, joilla on saavutettu merkittäviä tehokkuusvaikutuksia, LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunta perustelee valintaa.

”Puolustusvoimien Logistiikkalaitos on erittäin merkittävä työllistäjä Suomessa. Organisaatio on toteuttanut menestyksekkäästi pitkäjänteistä kehitystyötä toimittajakuntansa kanssa”, sanoo LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

Palkinnon noutivat Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen johtaja kenraalimajuri Timo Kakkola, kaupallisen osaston päällikkö Mika Kujansuu, hankinta-alan toimialavastaava Taina Hurme ja Järjestelmäkeskuksen osastopäällikkö eversti Reima Kuutsa. Palkinnon luovuttivat Parmasuo ja LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.

MSK Cabins on vuonna 1950 perustettu ohjaamoja ja turvaohjaamoja valmistava Ylihärmässä sijaitseva perheyhtiö. Yhtiö työllistää 220 ammattilaista ja se valmistaa päivittäin yli 50 ohjaamoa. Ohjaamoja se toimittaa yli 75 maahan.

”MSK Cabins panostaa jatkuvaan kehitystyöhön asiakkaan ja toimittajakentän kanssa, mistä osoituksena muun muassa vuonna 2017 lanseerattu yhtiön oma ohjaamo”, sanoo LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

Yhtiön toimittajavalinnoissa korostuvat tekninen osaaminen, toimitusvarmuus, laatu ja kustannustehokkuus. Yhtiön arvot – rehtiys ja läpinäkyvyys – sekä perheyritystausta näkyvät positiivisesti niin asiakkaille, sidosryhmille kuin henkilöstölle.

Palkintovaliokunta arvostaa myös yhtiön kasvuhakuisuutta sekä panostuksia kestävään kehitykseen.

Palkinnon noutivat toimitusjohtaja Markus Näsi, MSK Cabins Oy, ja toimitusjohtaja Timo Lehtioja, MSK Group Oy. Palkinnon luovuttivat Parmasuo ja LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.

Tribe Tampere puolestaan jakoi messuilla Suomen start-up-ystävällisimmän yrityksen tunnustuksen Stora Ensolle. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja sen tarkoituksena on jatkossa toimia aloitteena, jonka avulla voimakkaasti myötävaikutetaan Tampereen seudun teollisuussektorin uudistumiseksi ja kansainvälistymiseksi.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry. AlihankintaHEATin järjestävät yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy (RAG).

INFO

www.alihankinta.fi, @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, puh. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu

Jani Maja, myyntiryhmäpäällikkö, puh. 050 356 1325, @maja_jani

Meri Mattila, viestinnän asiantuntija, puh. 0400 914 877, @MeriTMattila