Pieni ja voimakas servomekaaninen särmäyspuristin CoastOnelta

Suomalainen CoastOne Oy tunnetaan innovatiivisista ratkaisuistaan, jonka tuotteista erityisesti kompaktit särmäyspuristimet ovat tuttuja monen konepajan tehokoneina. Nyt tämä suomalaisvalmistaja on tuonut markkinoille todella tehokkaat Bull-sarjan servomekaaniset särmäyspuristimet, joista tehoja löytyy aina 150 tonnin puristusvoimaan saakka.

Bull-sarjan koneissa suuri taivutusvoima aikaansaadaan kuularuuveilla, eikä koneessa ole lainkaan hydrauliikkaa. – Bull mahtuu pieneen tilaan ja tässä kompaktissa voimapaketissa yhdistyy suuri voima ja pieni tilantarve. Nämä ominaisuudet mahdollistavat korkean tuottavuuden. Pieniä, mutta voimaa vaativia osia ei tarvitse enää taivuttaa monta metriä pitkällä koneella, kertoo CoastOne Oy:n Janne Raittila.

Ekologinen kone

Servomekaaninen Bull on erittäin pienikulutuksinen kone, sähkönkulutus on ainoastaan 1–3 kW. – Kannattaa myös huomioida, että hydraulikoneille tyypillisiä öljynvaihtohuoltoja ei servomekaaninen kone tarvitse lainkaan, valistaa Raittila.

Suljettu O-mallinen runko

Bull-sarjan särmäyspuristimissa on suljettu O-mallinen runko. Tällä runkomallilla mahdollistetaan erittäin korkea taivutusvoima pienellä taivutusalueella. Runko pysyy muodossaan kovassakin kuormituksessa ja tällä aikaansaadaan paras mahdollinen taivutustulos.

Bull-sarjan koneissa puristusvoima tehdään kuularuuveilla. – Kuularuuvien toistotarkkuus on äärimmäinen +/– 0,002 mm. Bull-sarjan kone on tekniikaltaan erittäin helppo huoltaa ja ylläpitää, sanoo Raittila.

– Servomekaanisessa Bull-sarjan koneessa on käyttäjäystävällinen TC-ohjaus, mikä tekee koneen käytöstä jouheaa, jatkaa Raittila.

Pienille, mutta suurta puristusvoimaa vaativille komponenteille

Bull-sarjan koneet sopivat Raittilan mukaan esimerkiksi leiketoimittajille, jotka käsittelevät keskiraskasta perusterästä tai materiaaleja 355-lujuusluokasta ylöspäin. – Tähän asti on tarvinnut viedä pienet, mutta voimaa vaativat komponentit isoille, 3–4 metrin ja 160–300 tonnin koneille särmättäväksi. Nyt nämä työt pystytään tekemään järkevästi hinnoitelluilla Bull-sarjan koneilla, josta löytyy mallit 1,3 m / 100 tn 
ja 1,6 m / 150 tn. Paljon taivutusvoimaa pienessä koneessa eli tehokasta työskentelyä ja tilankäyttöä. Kiteyttäen voidaan sanoa, että olemme tuoneet markkinoille kompaktin särmäyspuristimen, jossa ei ole kompromisseja, vaan raakaa voimaa ja äärimmäistä tarkkuutta, arvioi Raittila.

INFO

CoastOne Oy

Janne Raittila

puh. 050 553 7098

www.coastone.fi