Amerikkalainen Sunnen kuuluu hoonaus-varusteiden ja -koneiden pioneereihin

Joe Sunnen aloitti yrityksensä jo vuonna 1924 kiertämällä omalla HubMobile-pick-upillaan asiakkaiden luona kauppaamassa kehittämiään työkaluja ja laitteita. Nykyisin Sunnen-organisaatio toimii ympäri maailman ulottuvan verkoston kautta – omat toimipisteet ja valtuutetut yhteistyökumppanit takaavat nopean ja asiakaslähtöisen palvelun, onpa kyseessä varusteet, öljyt tai kokonainen laitekokonaisuus automatisointeineen.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa toimii Sunnen-tuotteiden edustajana Suomessa. Toiminnalla on maassamme pitkät perinteet. Vuonna 1936 Autola Oy aloitti Sunnen-tuotteiden jakelijana Suomessa. Vuonna 1954 Wihuri osti Autola Oy:n ja Sunnen-edustus on vielä tänä päivänäkin Wihurilla, yhteistyö on siis jatkunut katkeamatta jo 81 vuoden ajan.
– Vuosien varrella markkinat ja menetelmät ovat muuttuneet. Tuotevalikoimaan on hoonausvälineiden lisäksi alkuaikoina kuulunut mm. siirreltävä kampiakselin hiomakone, venttiili-jousipihdit sekä venttiileiden kunnostuslaitteet, kertoo tuotepäällikkö Ilkka Hasselgrèn.
– Alkuaikojen ajoneuvokorjausten lähtökohdista on Sunnen-tuotteiden parissa siirrytty vaiheittain pääsääntöisesti teollisuuden käyttökohteiden mukaisiin ratkaisuihin.

Sunnen – hoonauksen edelläkävijä
Hoonaus on menetelmä, jolla korjataan reikägeometriaa (halkaisija, suoruus, pyöreys, yhdensuuntaisuus jne.) tai tehdään pinnanlaadun viimeistely ja muotoilu. Hoonausta käytetään nykyisin lähes kaikilla teollisuuden aloilla, suurimpina maailmanlaajuisesti hydrauliikan eri sovellutukset, kone- ja ajoneuvo- sekä laivamoottoreiden osien valmistus, aseteollisuus ja ilmailuala ovat myös tärkeässä osassa. – Sunnen tarjoaa asiakkaalleen tällä saralla aina kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden, jolla varmistetaan jokaisen kohteen tarkoituksenmukainen menetelmä, sanoo Hasselgrèn.
– Sunnen on edelläkävijä hoonauksen kehittämisessä. Jatkuva tuotekehitys ja projektisuunnittelu ja asiakaskohtaiset räätälöinnit mahdollistavat parhaan ja kustannustehokkaan ratkaisun, lupaa Hasselgrèn.

INFO
Wihuri Oy Tekninen Kauppa
Ilkka Hasselgrèn, tuotepäällikkö
puh. 020 510 2394
Sunnen-hoonauskonevalikoimaan
pääsee tutustumaan osoitteesta
www.tekninenkauppa.fi/tuoteryhmat/hoonauskoneet