Toolfac Oy:ssä rouhinnasta hiontaan yhdellä nesteellä

Yksi Houghton läpi valmistusketjun

Iisalmelainen Toolfac Oy on vaihtanut uuden sukupolven Hocut 795 SW työstönesteen lähes kaikille koneille. Koko tuotannossa neste tulee olemaan vielä tämän vuoden puolella. Formaldehydi- ja boorivapaa leikkuuneste on tuonut mukanaan käyttömukavuuden ja työturvallisuuden.

-Lähdimme vaihtamaan työstönesteet tuotantokoneisiimme, koska tavoitteemme on pienentää työstönesteiden kulutusta, pidentää teräpalojen kestoikää ja parantaa pinnanlaatua. Kaikissa näissä osa-alueissa saavutettiin selkeää parannusta edelliseen nesteeseen verrattuna, summaa Toolfac Oy:n toimitusjohtaja Pekka Koponen uuteen työstönesteeseen siirtymisen syitä ja seurauksia.

Vaativat koneistukset

Toolfac Oy toimittaa osia ja osakokoonpanoja monenlaisille teollisuuden toimijoille. Laaja-alainen käyttökohdevalikoima asettaa työstölle ja laadunvalvonnalle omat haasteensa.

– Tarpeisiimme sopivaa työstönestettä on varsin haastava löytää, mutta pitkä kokemuksemme Houghtonin tuotteista antoi varmuutta luottaa heiltä löytyvään uuden sukupolven nesteeseen. Ensimmäisistä testeistä alkaen kävi selväksi, että Hocut 795 SW suurella todennäköisyydellä täyttää siitä annetut lupaukset. Vaahtoamattomuus on yksi esimerkki nesteen hyvistä ja tärkeistä ominaisuuksista käytettäessä korkeapainepumppuja työstökoneissa.

Asiakkaat vaativat laatua ja täsmällisyyttä

– Meidän on mahdollista toimittaa tuotteita myös erittäin lyhyellä aikajanalla, jos asiakkaalle tulee yllättävä tarve. Tämän mahdollistaa lähes koko tuotantoamme koskeva ’tuplakapasiteetti’, eli tuotannon kannalta kriittisiä koneita on aina kaksi samanlaista. Tämä on mahdollistanut luotettavat toimitukset ja antanut hyvin pelivaraa huoltojen aikana. Myöskään mahdolliset konerikot eivät ole pysäyttäneet tuotantoa kokonaan, vaan työt ovat jatkuneet kiireellisyysjärjestyksessä, Koponen miettii.

– Olemme pärjänneet tiukkoinakin aikoina hyvin, josta kertoo myös liikevaihtomme tasainen kasvu. Asiakkaamme toimivat muun muassa maanrakennuksen, louhinnan ja kallioporauksen parissa, heissä on die-selmoottoreiden valmistajia sekä hydrauliikan ja pneumatiikan sovellusten ja komponenttien valmistajia.

Laatujärjestelmät auttavat

Koska Toolfac Oy:n asiakkaat ovat korkeanteknologian toimijoita ja koneistusalihankkijat valitaan tiukoin kriteerein, nousevat laatujärjestelmät tärkeään osaan projek-teissa.

– Hyvin usein tilaajat eivät jätä edes tarjouspyyntöä yritykselle, jolta ei löydy tarvittavia sertifikaatteja. Kun kyseessä on iso toimija, niin heillä ei ole aikaa tutkia alihankkijoiden toimintamalleja, muuten kuin sertifikaattien pohjalta. Meillä on ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 -sertifikaatit, jotka tukevat toimintaamme ja helpottavat yrityksen pärjäämistä markkinoilla.

Hyvät yhteistyökumppanit kullanarvoisia

– Vaikka henkilöstömme on aivan ykkösluokkaa ja olemme automatisoineet tuotantoamme jatkuvasti pidemmälle, niin emme pystyisi toimimaan luotettavasti ilman asianmukaista yhteistyökumppaneiden verkostoa. Tässä joukossa työstönesteen toimittaja on erittäin tärkeässä roolissa. Tiedämme mihin työstökoneet pystyvät, mutta ilman kunnon työstönestettä lopputulos ei ole vaaditulla tasolla.

– Teknoma Oy:n edustaman Houghton-merkin kanssa olemme jälleen aloittaneet yhteistyön ja olemme kokonaisuuteen enemmän kuin tyytyväisiä. Saamme aina edustajan kiinni, kun häntä tarvitsemme ja paikan päällekin tullaan, jos tarve vaatii. Tuotteet tulevat juuri luvatun mukaisesti, eli voimme täyttää asiakasodotukset luottaen nestetoimittajan palveluihin 100 %, Koponen kehuu yhteistyötä Teknoman kanssa.

 

INFO

Toolfac Oy
Pekka Koponen
toimitusjohtaja
puh. 040 563 7988
pekka.koponen@toolfac.fi

Teknoma Oy
Erkki Kainulainen
puh. 0400 541 965
Kari Numminen
puh. 040 543 4475
Leif Josefsson
puh. 050 325 2681
info@teknoma.fi
puh. 09 681 021