Arttim on kasvanut yhden henkilön ja pakettiauton yrityksestä monipuoliseksi kunnossapidon osaajaksi

Arttimin Tuomas Parttimaa aloitti liiketoimintansa karjatalouskoneiden korjauksella vuonna 2004. Nykyisin Arttim työllistää 30 henkilöä ja useita alihankkijoita. Yritys on kasvanut vauhdilla ja liikevaihtoa kertyi viime tilikautena noin viisi miljoonaa. Arttim on perheyritys, jonka toiminnasta vastaa Tuomas sekä veli Ville Parttimaa. Toimitilat ovat laajentuneet yrityksen kasvaessa ja nykyisin Arttimilla on toimipisteet Tuomiojalla sekä Raahessa. Toimipisteissä tuotantotilaa on 1200 m2, maalaamotiloja 600 m2 ja katettua varastoa 400 m2. Kummassakin toimipisteessä ulkovarastotilaa on yhteensä noin 4 hehtaaria.


Arttim on perheyritys, jonka toiminnasta vastaavat veljekset Tuomas ja Ville Parttimaa. Yritys on kasvanut vauhdilla ja liikevaihtoa kertyi viime tilikautena noin viisi miljoonaa.


Toimipaikat lähellä asiakasta

Nykyaikaiset konepajatilat sijaitsevat Tuomiojalla, jossa on kaksi tuotantohallia. Arttimin asennuspalvelut toimivat erillään omissa tiloissaan Raahessa. Tuomiojalla toimiva monipuolinen tilauskonepaja toimittaa teräsrakenteita, putkisto- ja korjaamotöitä sekä monipuolisesti erilaisia levytöitä. Suurimpia asiakasryhmiä ovat terästehtaat, betoniteollisuus, paperi- ja selluteollisuus sekä teollistuneen maaseudun asiakkaat.

Arttimin vahvuus on kokonaisvaltainen ja joustava asiakaslähtöinen palvelu. Pääsääntöisesti työt ovat kertaluontoisia projekteja, aina valmistuksesta asennukseen asti. Työt hoidetaan tehokkaasti: konekanta on CNC-ohjattuja automaattikoneita, joita ohjataan nykyaikaisella tuotannon suunnittelulla. Työvoiman niukkuus on ohjannut Arttimia hankkimaan CNC-ohjattuja työstökoneita ja kehittämään prosessit virtaviivaisiksi, jotta asiakas saa parasta mahdollista palvelua.


Toimitilat ovat laajentuneet yrityksen kasvaessa ja nykyisin Arttimilla on toimipisteet ­Tuomiojalla sekä Raahessa. Tuomiojalla toimiva monipuolinen tilauskonepaja toimittaa ­teräsrakenteita, putkisto- ja korjaamotöitä ­sekä monipuolisesti erilaisia levytöitä.

Microstepin plasmaleikkauskone nopeuttaa leikkeiden valmistusta

Konepaja investoi viime vuoden lopussa Micro­stepin plasmaleikkauskoneeseen, joka mahdollistaa leikkeiden valmistamisen aina tarpeen mukaan välittömästi, ja työtä voidaan myös myydä ulos. Microstepin plasmaleikkauskone on ollut käytössä vasta muutaman kuukauden, mutta Tuomas ei meinaa muistaa, miten he pärjäsivät ennen viimeisintä investointiaan. Koneen myyjänä toimi Kalle Louhimo Machineryltä, joka on ollut apuna ja tukena konehankinnoissa koko Arttimin taipaleen ajan suositellen sopivia koneita kehittämään tuotantoa.


Kunnossapitoa asiakkaille joustavasti

Raahessa sijaitsee kunnossapidon yksikkö, jossa palvellaan asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Viimeiseksi Raaheen on ostettu teollisuuskiinteistö, jonka tontilla on valmiina teollisuusmaalaamo. “Asiakkaita on isompia ja pienempiä, mutta kaikki ovat meille yhtä tärkeitä”, kertoo Tuomas Parttimaa. Isommista voidaan mainita SSAB, Valmet ja Steel-Kamet Oy. Ammattitaitoiset asentajat hoitavat vaativammatkin keikat ja välillä asennustyötä tehdään myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Arttimin toiminta on laajentunut mukavasti, mutta miten tästä eteenpäin? Tämä kysymys esitettiin Tuomakselle ja hän kertoi, että haaveena olisi kehittää oma tuote. Lisäksi pyritään palvelemaan jo olemassa olevia ja mahdollisia uusia asiakkaita mahdollisimman hyvin. Hän kehotti ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos on tarvetta luotettavalle ja osaavalle kunnossapidon kumppanille.

Arttim Oy
Tuomas Parttimaa
toimitusjohtaja
puh. 041 549 8324
www.arttim.fi

Microstep-koneista:
Machinery Oy
Kalle Louhimo
toimialajohtaja
puh. 040 136 3538

Levytyö/myynti:
Petri Halme
puh. 040 551 5666
www.machinery.fi

Arttimin Tuomas Parttimaa ja Machineryltä Petri Halme uuden Microstep-plasmaleikkauskoneen äärellä. ”Vaikka Microstep on ollut käytössämme vasta muutaman kuukauden, ei meinaa muistaa, miten ilman sitä pärjättiin”, ihmettelee Tuomas Parttimaa.