M.T. S.r.l. -pidinratkaisuja CNC-sorvaus­keskuksille 50 vuoden kokemuksella

M.T. S.r.l. on italialainen valmistaja, jonka valikoimasta löytyvät kiinteät ja pyörivät työkalupitimet sorvauskeskuksille. M.T. on tunnettu tiiviistä yhteistyöstä työkaluvalmistajien kanssa sekä tinkimättömästä halustaan ratkaista asiakkaiden ongelmia, jotka liittyvät työkalujen kiinnityksiin sorvauskeskuksilla. M.T.:n tuotevalikoima kattaa yli 8 000 tuotetta erilaisiin koneistusprosesseihin. Valikoimasta löytyvät sorvaus- ja pyörivien työkalupitimien lisäksi myös erikoistyökaluja, kuten moniporaus-, vierinjyrsintä- ja kiilauranpistopitimet sekä monia muita ratkaisuja, joilla saa sorvin täyden kapasiteetin paremmin hyödynnettyä. Mikäli sopivaa pidintä ei laajasta valikoimasta löydy, niin se voidaan valmistaa myös asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaisesti. 50-vuotisen historiansa aikana M.T. on kehittänyt tuotteitaan jatkuvasti uusilla teknisillä ratkaisuilla, joista saadut patentit työkalujen kiinnityksessä ovat M.T.:lle osoitus jatkaa tätä menestyksen tietä myös tulevaisuudessa.


Työstökoneen ohjauksella ohjelmoitavat Y- ja B-akselit

M.T. S.r.l. julkaisi kaksi innovatiivista ratkaisua koneille, joissa ei ole Y- tai B-akselia. Pitimet soveltuvat erityisesti epäkeskeisiin tai eri astekulmissa oleviin porauksiin, jyrsintöihin ja kierteityksiin.

MT-DCY (Digitally Connected Y-Axis) -työkalupidinratkaisu on kehitetty työstökoneisiin, joissa on pyörivät työkalut, mutta ei y-akselia. Innovaatio mahdollistaa ohjelmoitavan Y-akselin liikealueeksi +/– 25 mm. MT-DCY Y-akseli kytketään sorvin työkalurevolveriin itsenäiseksi yksiköksi vieden vain yhden työkalupaikan. MT-DCY-työkalupidin on helppo kytkeä toimintaan, koska se ei vaadi lisäkaapelointia. Y-akselin asemoinnin tunnistin on integroitu työkalunpitimeen ja se keskustelee työstökoneen ohjauksen kanssa Bluetooth-yhteydellä. MT-DCY-pitimen tukevuus on varmistettu pneumaattisella lukituksella ja se toimii 1:1 kierrosvälityksellä mahdollistaen työstökoneen täysimääräisen tehon hyödyntämisen.

M.T. on myös kehittänyt B-akselipitimen sorveihin, joissa on pyörivät työkalut, mutta ei B-akselia. MTB-DCB (Digitally Connected B-Axis) -työkalupidin mahdollistaa eri astekulmissa tehtävät jyrsinnät, poraukset ja kierteitykset sorveilla, joissa ei ole B-akselia. Innovatiivinen B-akseliratkaisu nopeuttaa työkappaleen läpimenoaikoja vähentäen työvaiheita ja mahdollistaa tuotteen valmistuksen yhä paremmin yhdellä kiinnityksellä.

Camcut Oy, joka on M.T.:n Suomen virallinen maahantuoja, näkee yhteistyön tehtaan kanssa erinomaisena. ”Säännöllinen yhteydenpito sekä asiakkaiden ongelmien ratkaisu yhdessä valmistajan kanssa näkyy tiivistyneenä yhteistyönä. Saamme suoraan tehtaalta parhaan mahdollisen tuen edustamillemme tuotteille, ja valmistaja luottaa ammattitaitoomme myynnin ja tuen osalta Suomessa”, kertoo Camcut Oy:n myyntipäällikkö Janne Pesonen. ”Lisäsimme valikoiman M.T.:n tuotteita myös verkkokauppaamme sekä päivitämme verkkokauppaan uusia tuotteita lisää viikoittain.”

Camcut Oy
puh. 045 1872 212
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi