Cordless Alliance System yhdistää useat eri konevalmistajat – sama akku sopii nyt moniin erimerkkisiin koneisiin

Usean eri työkonevalmistajan lanseeraama Cordless Alliance System tarjoaa työkalujen ammattikäyttäjille kaksinkertaisen hyödyn. Ensinnäkin akkutyökalut tarjoavat langattoman vaihtoehdon, minkä lisäksi loppukäyttäjän on mahdollista käyttää useiden eri valmistajien koneita.

Kesäkuussa 2018 yhdeksän eri työkalu- ja konevalmistajaa julkaisi alalla ennennäkemättömän konseptin. Akkujärjestelmän, jossa samat 18 voltin akut sopivat usean eri valmistajan koneisiin. Konseptissa ovat mukana Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Starmix, Eibenstock sekä Steinel.

Konsepti kulkee nimellä Cordless Alliance System (CAS) ja se perustuu Metabon akkuteknologiaan. Viime vuosien ajan saksalainen Metabo on ollut johtavia akkuteknologian edelläkävijöitä useine innovaatioineen. Metabon visio on jo pitkään ollut täysin johdoton työmaa. Viimeisin askel tavoitetta kohti on Metabon toisen sukupolven LiHD- akkutuoteperhe lippulaivanaan 8,0 aH akku, joka tarjoaa mahtavan 1600 watin tehon ainoastaan kymmenellä kennolla.

− LiHD-teknologian myötä akkumme tarjoavat riittävästi voimaa raskaimpiinkin koneisiin. Näin pystymme valmistamaan minkä tahansa sähkötyökalun akkukäyttöisenä niin, että suorituskyky ja teho täyttävät ammattikäyttäjien vaatimukset, sanoo Metabon toimitusjohtaja Horst Garbrecht.

Uusi konsepti tuo loppu-käyttäjälle monia hyötyjä

CAS-konsepti sai alkunsa loppukäyttäjien toiveista.

− Keskustelimme yhdessä eri valmistajien edustajien kanssa työkalujen ja koneiden loppukäyttäjien toiveista sekä vaatimuksista. Useassa yhteydessä vaatimusten kärkeen nousi loppukäyttäjien tarve käyttää useiden eri valmistajien koneita yhdellä ja samalla akulla. Verkkovirtakäyttöisten sähkötyökalujen suhteen ongelmaa ei ole ollut, kun taas akkuversioissa kaikkien valmistajien akut ovat olleet tähän asti erilaisia. CAS-konseptin valmistajat halusivat tehdä tähän muutoksen. Nyt loppukäyttäjät voivat halutessaan käyttää useiden eri valmistajien koneita aivan kuten verkkovirtaversioidenkin kanssa, Garbrecht valaisee.

− Teknisestä näkökulmasta meillä ei ollut tarvetta perustaa yhteistyötä varten erillistä tuotemerkkiä. Akkujen yhteensopivuus oli täysin mahdollista toteuttaa perinteisten tuotemerkkien alla. Halusimme luoda erillisen CAS- yhteistyöbrändin, jotta loppukäyttäjien on mahdollisimman helppo tunnistaa, mitkä valmistajat käyttävät yhteensopivia akkuja, koneita ja latureita, hän jatkaa.

Metallintyöstö sekä teollisuus ovat olleet perinteisesti Metabon kaksi erityistä pääkohderyhmää. Metabo tarjoaa tuotteita myös rakennus- ja saneerausteollisuuteen, minkä lisäksi valikoimasta on löytynyt ainutlaatuiset ratkaisutuotteet erityisiin työtehtäviin. Siitä huolimatta Metabolla ei itsellään ole vaihtoehtoja kaikkiin erikoiskoneita vaativiin sovelluksiin.

− CAS-yhteistyökumppanit tarjoavat koneita ja ratkaisuja, joita Metabolla ei ole valikoimassa. CAS-yhteistyökumppanit ovat toki osittain myös kilpailijoita, mutta me emme näe sitä ongelmana. Päällekkäiset markkina-alueet ovat kuitenkin pieniä ja monesti yhteistyökumppanit käyttävät myynnissään täysin eri kanavia. Tavoitteemme on, että CAS-konseptista tulee toimialamme johtava järjestelmä, joka tarjoaa kohderyhmilleen ainutlaatuisia ja yhteensopivia ratkaisuja, jotka vastaavat loppukäyttäjien vaatimuksia. Tällä hetkellä CAS-konsepti kattaa yli 110 erilaista konetta ja valikoima kasvaa koko ajan nopeasti, sanoo Garbrecht.

INFO

www.tekninenkauppa.fi

Lisätietoja Metabosta ja sen tuotteista löydät osoitteesta www.metabo.com