Digitalisoidut värinävaimennetut puomit Verkkoon liitettävät Silent Tools™ Plus -tuotteet vahvistavat tarjontaa Teollisuus 4.0:n vaatimuksiin

Sandvik Coromant on lisännyt kehuttuihin Silent Tools™ -pitimiinsä verkkoliitäntämahdollisuuden, jonka avulla konepajayhtiöt voivat siirtyä kohti digitaalisen koneistuksen ja Teollisuus 4.0:n aikakautta. Innovaatio on osa yhtiön verkkoon liitettävien CoroPlus®-tuotteiden valikoimaa, joka on suunnattu teollisuuden nopeasta digitalisaatiosta kaiken hyödyn haluaville asiakkaille.
 
Sisäsorvaukseen pitkillä vapaapituuksilla suunnattuja Silent Tools -liitäntäkappaleita saa nyt integroiduilla verkkoliitäntämahdollisuudella. Silent Tools™ Plus -nimellä kulkevalla ratkaisulla voidaan kerätä koneistusdataa ja lähettää se esimerkiksi tabletin koontinäyttöön. Koneistaja pääsee siis seuraamaan, mitä pitkien ja hoikkien työkappaleiden sisällä tapahtuu; esiintyykö koneistuksessa esimerkiksi liiallista värinää tai onko pinnankarheus jäämässä toleransseista. Koneistajat voivat myös lisätä koneen tehollista lastuavaa aikaa.
”CoroPlus-verkkoliitäntämahdollisuus ja Silent Tools -värinävaimennusteknologia yhdistettynä samaan ratkaisuun näyttää, mitä tulevaisuuden koneistusratkaisuilta voidaan teknisesti tulevaisuudessa odottaa”, toteaa Silent Tools -sorvauspuomien tuotepäällikkö Sandvik Coromantin Åke Axner. ”Verkkoon liitettävät Silent Tools™ Plus -sorvauspuomit tukevat koko CoroPlus-strategiaamme, jonka tarkoituksena on tehostaa asiakkaan toimintaa.”
Esimerkiksi Silent Tools Plus -värinänilmaisin havaitsee koneistusongelmat jo varhaisessa vaiheessa, jolloin voidaan ehkäistä värinään liittyviä ongelmia kuten melua, huonoa pinnankarheuttta ja nopeaa terien kulumista. Keskiökorkeuden asetustoiminto puolestaan näyttää teräsärmän tason, eli vaaditun arvon asettaminen nopeutuu ja helpottuu. Koneistus tehostuu, ja terät kestävät pidempään.
Sandvik Coromantin Silent Tools -työkalujen sisällä on värinän minimoiva esisäädetty vaimennusmekanismi, joka muodostuu kumijousien varaan tuetusta raskaasta vaimennuskappaleesta. Ratkaisu tarjoaa useita etuja: suuremmat lastuvirrat, parempi pinnankarheus, varmempi prosessi ja pienemmät koneistuskustannukset.
Silent Tools Plus -liitäntäkappaleissa on myös uusi Wedge Lock -pikavaihtokiinnitys, jolla teräpää kiinnitetään liitäntäkappaleeseen. Nopea ja tarkka teräpään vaihto on hyödyllinen ominaisuus tehtaassa kuin tehtaassa. Tehostuspotentiaalia on esimerkiksi ilmailuteollisuuden sekä öljy- ja kaasuteollisuuden pitkien ja hoikkien komponenttien tuotannossa.

INFO

coroplus.sandvikcoromant