Uusi Finconel Oy laajentaa koneistus­palveluiden saatavuutta Mikkelin seudulla

Vuoden 2018 lopussa perustettu Finconel Oy parantaa paikallisten koneistuspalveluiden saatavuutta Mikkelissä ja lähiseudulla. Yritys on investoinut CNC-sorviin ja korkealaatuiseen työstökeskukseen sekä ohjelmistoon, jonka avulla se voi tarjota myös monimutkaisia sorvaus- ja jyrsintätöitä asiakkailleen.
Kolmen osakkaan yhdessä perustama Finconel Oy sai alkunsa puunkorjuuseen erikoistuneen Metsä-Kiesit Oy:n tarpeesta löytää valmistaja Kiesitech-tuotemerkin tuotteille ja niiden osille.
– Valmistamme muun muassa kuormankiristimiä ja motojen syöttörullia suoraan Metsä-Kiesien tarpeisiin. Olemme lisäksi nopeasti laajentaneet toimintaamme teollisuuden alihankintaan ja sopimusvalmistukseen myös muille asiakkaille, kertoo Finconel Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antero Kiesiläinen.
Finconelin tuotantotilat sijaitsevat Mikkelin Rantakylässä. Yrityksen uuden konekannan erikoisuus on haastaviin jyrsintätöihin soveltuva nykyaikainen, neljäakselinen työstökeskus. Finconel on myös investoinut GibbsCam-ohjelmistoon, joka mahdollistaa CAM-ohjelmointiin perustuvan valmistuksen.
Finconelin konekannalla voidaan koneistaa eri materiaaleja rakenneteräksestä kulutusteräkseen sekä alumiineihin ja teknisiin muoveihin. Palveluihin kuuluvat myös kokoonpano- ja hitsauspalvelut sekä alihankkijoiden kautta pinta- ja lämpökäsittelyt.
– Tähtäämme luotettavaksi kumppaniksi asiakkaillemme niin prototyyppien tuotannossa kuin sarjavalmistuksessa. Asiak­kaillemme on tärkeää, että tämän tasoista koneistuspalvelua on saatavilla myös Mikkelin seudulla.

INFO

Antero Kiesiläinen
puh. 040 548 8231
antero@metsakiesit.fi
Saku Tuhkalainen
puh. 0400 820 262
saku@finconel.fi
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
Marjo Niittuaho-Nastolin
puh. 0440 361 615
marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi