DMG MORI Finland Oy & Eskomatic Oy aloittavat yhteistyön – Eskomaticille kolme uutta DMG MORI -työstökonetta

Hienomekaaniseen alihankintakoneistukseen erikoistunut Eskomatic Oy on tunnettu halustaan kehittää tekemistään uusinta ja parasta koneistusteknologiaa sisältävillä koneilla ja menetelmillä. Yrityksen viimeisimpiin investointeihin kuuluvat tänä vuonna hankitut kolme uutta DMG MORI -työstö­konetta.

Eskomatic päätyi pitkän kilpailutuksen päätteeksi investoimaan kahteen Sprint 20/8-pitkäsorvausautomaattiin, joissa on FMB:n 3200 mm tankomakasiini. Kolmas tämän varsin innovatiivisen turkulaisyrityksen uusi DMG MORI on pystykarainen DMP 70 5-akselikone.

Ensimmäinen 5-akselikeskus
DMG MORI DMP 70 on Eskomaticin ensimmäinen 5-akselikeskus ja koneen kyvyt sekä tehokkuus otettiinkin Turussa innolla vastaan. – Keväällä halusimme lisää uutta ja tehokasta kapasiteettia riviin kriittisen tilauskannan vuoksi. DMG MORI pystyi vastaamaan tarpeisiimme todella nopeasti: yhdestä DMG MORI:n Euroopan showroomeista löytyi tarpeitamme vastaava kone, jolloin toimitusaika tilauksesta oli vain kaksi viikkoa. Toimitus onnistui todella hienosti ja nopeasti. Jo toukokuussa saimme koneen arsenaaliimme ja se on vastannut odotuksiimme täydellisesti. DMG MORI:lla on homma hanskassa kaikilta osin – myyjien ammattitaito ja asenne on huikea, kiittelee Eskomatic Oy:n toimitusjohtaja Pauli Eskola.
– Esimerkkinä DMG MORI:n kyvystä kuunnella asiakasta oli heidän kykynsä toimittaa meille kone, jossa ei ole letkuja lattialla. Pieni yksityiskohta, mutta tärkeä meille, jatkaa tunnetusti konetoimituksilta täydellisyyttä vaativa Eskola.

Eskomaticin DMP 70 on paketoitu kattavilla varusteilla. Koneessa on mm. 25-paikkainen työkalumakasiini, 24.000 rpm kiertävä kara sekä 40 barin korkeapainejärjestelmä. Tulevaisuutta silmällä pitäen kone on lisäksi varustettu automaatioliitynnällä, jolloin kone voidaan tulevaisuudessa helposti liittää robottisoluun.
– Ensin ajatuksissamme oli porauskeskus, mutta päädyimme kuitenkin 5-akselikeskuksen hankintaan. Lähtökohtana oli tuottavuuden parantaminen: enemmän karatunteja ja vähemmän työvaiheita. Tämä tullaan saavuttamaan lähes pelkästään sillä, että kone on 5-akselinen. Meillä siis oli olemassa oleva tarve ja hankittavalta koneelta vaadimme tietyt tekniset ominaisuudet. DMP70 5-akselikeskus vastasi tarpeisiimme täydellisesti. Siinä on mm. uskomaton kahden G:n kiihtyvyys, älyttömät karakierrokset ja lastusta lastuun aika on vain 1,6 sekuntia. Kiteyttäen koneen tekniset ominaisuudet ovat huikeat. Kaiken lisäksi DMP 70 on kooltaan todella kompakti. Koneen Siemens 840d Operate V4.8 Slimline -oh­jaus on osoittautunut joustavaksi sekä monipuoliseksi ja olemme lyhyessä ajassa päässeet hyvin sisään sen sielunmaailmaan. Koneessa on myös työkalun mittalaite ja probekosketusanturi, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia miehittämättömässä ajossa, kun kappaleen sijainti pitää varmistaa ennen työkierron aloittamista, kertoo Eskola.
– DMP 70 myötä kiinnitykset ovat vähentyneet ja myös kappaleiden tarkkuudet paranevat, sanoo Eskola.

Kaksi DMG MORI Sprint 20/8 -pitkäsorvia
Eskolan mukaan pitkäsorvia kartoittaessa Sprint 20/8 erottautui kilpailijoistaan erittäin kilpailukykyisellä kappaleajalla, joka johtuu osaltaan tukevasta runkorakenteesta kuin myös korkeista akselikiihtyvyyksistä. Yksi syy, miksi Eskomatic valitsi Sprintit, oli myös tulevaisuuden suunnitelma isommille kappaleille tarvittavista pitkäsorveista, joita yrityksen valikoimasta myös löytyy.
Kaksi DMG MORI Sprint 20/8 -konetta toimitettiin syyskuussa Eskomaticille ns. avaimet käteen -toimituksena, jolloin DMG MORI vastasi ohjelman teosta, työkaluista sekä luvatun kappaleajan ja kappaleiden geometriavaatimuksien täyttämisestä.

Yksi Eskomaticin tärkeä tavoite on luotettava miehittämätön koneistus. Sprintissä onkin sisartyökalutoiminto, jolla saadaan hallittua varatyökaluja sekä työkalun kuormanvalvontatoiminto, jolla kone pysäyttää itsensä työkalun kuormituksen noustessa liikaa jo ennen kuin työkalu on rikki.
Sprint 20/8 -koneessa on kahdeksan NC-akselia, kaksi karaa (max 10.000 rpm), joissa kummassakin on C-akseli. Ohjauksena koneessa on Fanuc 32iB. Koneen lastusta lastuun aika on alle 0,2 sekuntia.
Sprint-koneiden yksi ominaisuus on, että niissä voidaan käyttää leikkuunesteenä joko öljyä tai emulsiota. Leikkuunestettä voi jopa vaihtaa öljystä emulsioon, kunhan huolehtii leikkuunestejärjestelmän puhdistuksesta. Sprinteillä pystytään tekemään todella laaja kirjo erilaisia kappaleita pienistä muutaman millin pituisista aina 600 mm ­asti.

INFO

Eskomatic Oy
Pauli Eskola
toimitusjohtaja
puh. 040 704 7437
www.eskomatic.fi
DMG MORI -koneista:
DMG MORI Finland Oy Ab
Tomi Koskinen
Area Sales Manager
puh. 050 579 7805
fi.dmgmori.com