DMG MORI poisti pullonkaulan ja toi Olympia koneelle lisää mahdollisuuksia

Olympia koneen historiassa kääntyi vuonna 2018 uusi lehti Jonathan Johanssonin ostettua yrityksen koko osakekannan. Uuden omistajan myötä Olympia kone on edennyt vauhdikkaasti hankkimalla mm. viisi työstökonetta, joista viimeisimpänä investointina heinäkuussa tuotantoon saatu DMG MORI M1 3-akselinen työstökeskus.

Sysäys uuden koneen hankintaan tuli keväällä työstökeskuskapasiteetin ruuhkauduttua merkittävästi piristyneen tilanteen vuoksi. – Meillä oli aiemmin yksi työstökeskus ja vain sen varaan rakentaminen on riskialtista. Uusi DMG MORI poisti tämän pullonkaulan ja riskin, kertoo toimitusjohtaja Jonathan Johansson hankinnan taustoista.


DMG MORI monipuolistaa tekemistä

Olympia kone Oy palvelee Vaasan seudulla sijaitsevaa asiakaskuntaansa seitsemän sorvin ja kahden työstökeskuksen voimin. Uusi DMG MORI oli tervetullut lisä arsenaaliin.
– DMG MORI M1 3-akselinen työstökeskus luo meille paljon lisää mahdollisuuksia – ei vain siis pelkästään lisää kapasiteettia. M1-mallista on kolme eri varusteversiota ja me valitsimme näistä parhaan, josta löytyy muun muassa karanläpijäähdytys ja mitta-anturit sekä vastakara. Näiden ominaisuuksien ansiosta DMG MORI tuokin meille paljon lisämahdollisuuksia haastavampien töiden toteuttamiseen – entistä tarkemmin ja nopeammin, listaa Johansson uuden koneen yritykselleen tuomia hyötyjä.

Olympia koneella on omana tuotteena korkealaatuinen putteri golfiin.


Omana tuotteena golfiin laadukas putteri

Paitsi monipuolista alihankintakoneistusta yksittäiskappaleista sarjatuotantoon Olympia koneella on omana tuotteena golfkenttien viheriöille putteri. – Putteri on ollut pitkään tuotekehityksen alla ja nyt se alkaa olemaan lukuisten testien jälkeen valmiina markkinoille. Tällä hetkellä laadukkaat putterit valmistetaan lähestulkoon kaikki Yhdysvalloissa. Haluamme tuoda suomalaisen kilpailevan tuotteen tälle sektorille, jota on mahdollisuus räätälöidä tarkasti käyttäjien mielihalujen mukaisesti, kertoo Johansson.
– Näiden puttereiden valmistukseen uusi DMG MORI M1 on erinomainen kone, sillä putterivalmistuksessa yllämme tällä uudella koneella puolet nopeampiin työstöaikoihin. Muissakin töissä tekeminen nopeutuu merkittävästi nopeampien liikenopeuksien ansiosta, sanoo Johansson.


”DMG MORI:ssa hinta-laatusuhde kohdillaan”

Johansson kiittelee DMG MORI:n sujuvaa toimitusta. – Tilasimme koneen kesäkuussa ja jo heinäkuussa kone jauhoi tuotannossamme. Toimitusprosessi sujuin kaiken kaikkiaan erittäin jouhevasti. Paikallinen myyjä oli aktiivinen ja helposti saavutettavissa. Mikäli jotain kysyttävää oli, myyjä tuli nopeasti tarpeen mukaan myös paikan päälle käymään.
– Kyllähän siinä pari muutakin konetta kartoitettiin, mutta kyllä DMG MORI:n tarjoaman vaihtoehdon hinta-laatusuhde oli todella hieno. Esimerkiksi toisen kilpailevan merkin saman hintaluokan koneen paino oli pari tonnia kevyempi kuin tämän tukevan 5,5 tonnia painavan M1-mallin. Kokonaisuutena olemme niin tyytyväisiä tähän DMG MORI:in, että olemme jo kysyneet tarjousta heiltä koskien seuraavaa investointiamme, sorvia. Kaiken lisäksi DMG MORI:n tarjoama leasing on järkevä tapa hankkia koneita, summaa Johansson.


Tilanne parantunut

Korona iski viime vuonna myös tämän Mustasaaressa toimivan yrityksen toimintaan. – Koneistustöiden lisäksi meillä on työkalumyynti ja etenkin sillä sektorilla koronan vaikutukset näkyivät, etenkin viime vuonna. Nyt tilanne näyttää jo huomattavasti paremmalta ja myös syksy näyttää lupaavalta, arvioi Johansson.
– Olemme pieni ja ketterä toimija. Vahvuutemme on erityisesti venymiskyky
– täällä venytetään päivää hyvinkin joustavasti toimitusaikojen varmistamiseksi. Lisäksi käytössämme on CAM/CAD, jota hyödyntäen pystymme tuottamaan lisäarvoa asiakaskunnallemme. Joustavuuden lisäksi pystymme tarjoamaan koneistuksia kokoonpanotöineen monipuolisesti pienistä osista 2500 mm pitkiin ja Ø 600 mm kappaleisiin saakka. Tähän mennessä painavimmat tekemämme osat ovat painaneet 600 kg. Näillä opein olemme saaneet kasvatettua vuoden 2018 yritysoston jälkeen liikevaihdon 200 000 eurosta 350 000 euroon. Myös tänä vuonna nykyisen vauhdin jatkuessa yllämme 350 000 euron liikevaihtoon, miettii ­Johansson.


INFO

Olympia kone Oy
Jonathan Johansson
toimitusjohtaja
puh. 040 738 5434
www.olympiakone.fi

DMG-työstökoneista:
DMG MORI Finland
Lauri Erkkola
toimitusjohtaja
puh. 050 566 8779
https://fi.dmgmori.com

– DMG MORI M1 3-akselinen työstökeskus tuo meille paljon lisämahdollisuuksia haastavampien töiden toteuttamiseen – entistä tarkemmin ja nopeammin, kertoo toimitusjohtaja Jonathan Johansson.