DMG Mori vastaa TKM TTT Finlandin asiakas-kentän kasvavaan laatuvaatimustasoon

TKM TTT Finland Oy on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana mittavia kehityshankkeita, joista keihäänkärkinä ovat olleet energiaprojekti ja toukokuussa hankittu pystykarainen työstökeskus DMG Mori DMF 360 / 11, joka on merkittävä palanen yrityksen laadunparannusprojektia.

Plant Manager Jari Hakala on toiminut TKM TTT Finland Oy:n palveluksessa jo 25 vuotta. Tänä päivänä Hakalan edustama yritys toimii osana kansainvälistä noin 1000 henkilöä työllistävää TKM Groupia, joka on yksi maailman suurimmista teollisuusterien valmistajista. Akaassa sijaitseva TKM TTT Finland Oy toimii noin 9 400 m2:n toimitiloissa, joissa valmistetaan puunjalostus-, paperi- ja metalliteollisuuteen leikkaavia teriä sekä kulutusosia. Palvelukonseptiin kuuluu myös koneenosat, pinnoitteet sekä huolto- ja kokonaispalvelut.

Hakalalle on pitkän, samalle työnantajalle suoritetun työuransa aikana kertynyt kokemusta monista koneinvestoinneista ja hankeprojekteista. Keväällä tehdyn työstökoneinvestoinnin toimituksen Hakala kertoo onnistuneen erinomaisesti. – Asennus sujui ongelmitta ja jo parin viikon jälkeen saimme ajettua ensimmäiset testiajot. Näiden testiajojen perusteella kone vaikuttaa hyvältä, ensivaikutelmat DMG:stä ovat todella positiiviset. Jo nyt voi sanoa, että valintamme on osoittautunut oikeaksi eikä DMG Moriin sijoitetut rahat ole menneet hukkaan.

Työstökonevalinnassa tarkka kartoitus

TKM TTT Finlandin nyt tekemän työstökoneinvestoinnin myötä kartoitettiin tarkasti monen eri valmistajan tarjontaa, joista loppusuoralle valikoitui kolme merkkiä. – DMG valikoitui koneeksemme neljän eri kriteerin saattelemana. Ensinnäkin kuulemamme viesti kentältä DMG:stä on hyvä – yhteistyökumppaneidemme ja konehuoltoja tekevien yritysten kautta olemme kuulleet tästä merkistä pelkästään hyvää. Myös tehdaskäynti vakuutti: tapa, jolla koneet valmistetaan ja kootaan. Kolmanneksi täytyy antaa täysi tunnustus DMG:n myyjien osaamisesta. He ottivat ammattitaitoisesti asioista selvää ja selkeästi halusivat viedä projektin maaliin. Neljäs tärkeä kriteeri oli DMG:n huolto-organisaatio Suomessa, jota tarvittaessa tukevat ison tehtaan asiantuntijat, valottaa Hakala konevalinnan taustoja.

DMG:llä halutaan panostaa laatuun

Hakalan mukaan TKM TTT Finlandin asiakaskunnan noussut vaatimustaso johti uuden työstökoneen hankintaan. – 10 vuotta vanhoilla koneilla ei enää pystytä tämän päivän vaadittavaan laatutasoon, niin paljon ovat laatu- ja tarkkuusvaatimukset nousseet. Luonnollisesti uusi huipputeknologiaa sisältävä maailman kärkeä edustava kone tuo tarkkuuden ja nopeuden lisäksi myös luotettavuutta ja käyttövarmuutta tuotantoomme. Uusien koneiden kunnossapitokustannukset jäävät lisäksi vanhoja koneita selkeästi alemmiksi.

Lähtökohta uuden työstökeskuksen hankinnalle oli jaettava työpöytä, jolloin toisen puolen työstäessä jää toinen puoli vapaaksi uuden kappaleen asetustentekoa varten. – DMG:n tulon myötä panostamme paljon myös kiinnitystekniikkaan. Muun muassa 0-pistekiinnitys yhdistettynä DMG Mori DMF 360 / 11 -koneen jaettavaan työpöytään sekä koneen Touch Probe -tekniikkaan lyhentää seisokkiaikaa ja tuo paljon lisää tehokasta koneaikaa. Touch Probe on kosketusanturitekniikkaa, mikä keskustelee koneen ohjauksen kanssa ja joka automaattisesti mittaamalla hakee esimerkiksi 0-pisteen. Touch Probea hyödyntämällä voidaan myös muuttaa joustavasti ajoparametreja tehokkaimman työstön varmistamiseksi, kertoo TKM TTT Finland Oy:n kehityspäällikkö Hannu Koskela.

Tukeva kone

– Koneen tukeva runko ottaa hyvin värinöitä vastaan. Tukevan rakenteen ansiosta voidaan lastuamisarvoja nostaa merkittävästi vanhaan koneeseemme verrattuna ja -DMG:llä voi alkaa heti aamusta ajamaan osia, ilman turhaa koneen lämmittelyyn kuluvaa aikaa, sanoo Hakala.

DMG Mori pääsee Akaassa tositoimiin monipuolisen materiaalikirjon työstäjänä: rakenne- ja kulutusteräkset, kirkkaat- ja valumateriaalit sekä erilaiset materiaaliyhdistelmät.

Ei pelkästään koneistusta

Uudella DMG Morillaan TKM Groupin Akaan yksikkö haluaa paitsi tarjota nykyiselle asiakaskunnalleen isompia kokonaisuuksia myös etsiä uutta asiakaskuntaa. – DMG:lle on meillä jo peruskuorma olemassa tiettyjen puunjalostusteollisuuden koneenosien valmistuksesta. Mutta tällä tehokkaalla koneella on vielä paljon tilaa myös uusille töille ja tulemme tätä vapaata kapasiteettia myös markkinoimaan.

– Emme taistele töistä pelkästään tar-joa-malla koneistuksia. Tuon sektorin tarjoajia Suomessa on paljon. Pystymme tarjoamaan täällä saman katon alla toteutettuna työt aina kovahitsausta, lämpökäsittelyä ja pinnoitusta myöten. Tämä osaamisemme on noteerattu laajasti maailmalla: vientiä TKM TTT Finland Oy:llä on yli 35 maahan ja viennin osuus koko myynnistämme on yli 40 %, valaisee Hakala.

Lisätiedot

TKM TTT Finland Oy
Jari Hakala, Plant Manager, puh. 040 587 9869
www.tkmtttfinland.com