Eagle laskeutui myös Toivalan Metallin tehokoneeksi

Vossi Groupin edustama innovatiivinen Eagle-laserleikkauskone on lähtenyt vahvaan lentoon Suomessa. Yksi koneen hankkineista yrityksistä on Toivalan Metalli Oy, jonka tuotantoon Eagle iNspire
6 kW 6G toi merkittävää kilpailukyvyn kasvua. Samaan aikaan Eaglen kanssa niin ikään Vossilta hankittu Timesavers-levynhiomakone lisäsi Toivalan Metallin levynkäsittelyn laadukkuutta.

Toivalan Metallin juuret ulottuvat 1970-luvulle, jolloin Raimo Kolehmainen osti yhdessä kaverinsa kanssa työnantajaltaan puusepänverstaan metallipajan. Muutama vuosi myöhemmin Raimo alkoi pyörittämään metallipajaa yksin ja kehittää toimintaa eteenpäin.
Jatkuvan kasvun, uusien konehankintojen ja konepajan laajentamisen taustalla ovat toimineet alusta asti samat periaatteet: halu olla aidosti asiakaslähtöinen, löytää aikaa sekä pienille että isoille töille sekä pitää asiakkaille annetut lupaukset.
– Jatkamme Juhan sekä parinkymmenen muun rautaisen ammattilaisen kanssa isämme jalanjäljillä, ja me kaikki haluamme toteuttaa asiakkaiden toiveet tinkimättömän laadukkaasti ja tarkasti. Ja jos suunnitelmaa ei ole, ammattitaitoisuutemme ja pitkä kokemuksemme auttavat luomaan toimivia ja ajoittain hyvinkin kekseliäitä ratkaisuja, kertoo hallituksen puheenjohtaja Timo Kolehmainen.

Taivutusta ja muokkausta
Tänä päivänä Toivalan Metallin valmistusprosesseihin kuuluvat mm. laserleikkaus, levyleikkeiden hionta, ohutlevytyöt, putkentaivutukset, särmäys, alumiinihitsaus ja osavalmistus. Näitä prosesseja hyödyntämällä nimensä mukaan Kuopion kupeessa Toivalassa toimiva yritys taivuttaa ja muokkaa terästä mitä erilaisimpiin muotoihin ammattitaitoisen henkilökuntansa ja laajan konekantansa avulla. – Oli tarpeesi sitten iso tai pieni, toteutamme sen erityisellä huolellisuudella, jotta saat näyttävät ja kestävät tuotteet, lupaa toimitusjohtaja Juha Kolehmainen.

Laatu syntyy konkreettisista tehtävistä
Toivalan Metallin laatujärjestelmä on rakennettu ISO 9001:2015 standardia mukaillen. – Järjestelmäämme täydentävät kantavien teräsrakenteiden 1090-standardin vaatimukset. Laatujärjestelmä on kuitenkin vain toimintamme perusta. Tuotteen ja palvelun laatu syntyy konkreettisista tehtävistä, jokapäiväisestä toiminnastamme ja henkilöstömme rautaisesta osaamisesta. Jokainen tuotteemme arvioidaan ennen asiakkaalle luovuttamista, jotta se varmasti täyttää sille asetetut turvallisuus- ja toimivuusvaatimukset, ulkonäköä unohtamatta! Tavoitteenamme on, että asiakas tulee ovestamme sisään tyytyväisenä toisenkin kerran, kiteyttää Juha Kolehmainen.
– Toimintamme on kuvattu prosesseiksi ja niiden seurantaan ja kehittämiseen on luotu mittaristo. Seuraamme säännöllisesti toimintamme laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusnäkökohtia, täsmentää Timo Kolehmainen.

Eaglella lisää vauhtia tuotantoon
Eaglen laserleikkauskone iNspire 6kW 6G saapui Toivalan Metallin tuotantoa vauhdittamaan viime marraskuussa. Vauhtia Eagle tosiaan on Toivalan Metallille tuonut, siitä pitää huolen 6G-nopeus. – Leikkaamme Eagle iNspire 1530 6,0 kW IPG 6G -kuitulaserimme avulla asiakkaan suunnitelmien mukaisesti jopa 30 mm paksua terästä, ruostumatonta terästä ja alumiinia sekä 10 mm paksua kuparia ja 12 mm paksua messinkiä. Catline-optiolla varustettu koneemme varmistaa, että leikkausjälki on erittäin tarkka myös paksuissa materiaaleissa ja pienten yksityiskohtien kuten pienten reikien leikkaamisessa. Kuitulaser myös leikkaa perinteisiä laserkoneita nopeammin ja vie vähemmän energiaa, joten meiltä saat leikkaukset nopeasti ja kustannustehokkaasti. Hiomme laserleikkeet tarvittaessa Timesavers-hiomakoneella, joka tekee myös pyöristykset levyjen reunoihin, sanoo Juha Kolehmainen.
Viime vuonna Toivalan tuotantoon laskeutunut Eagle on osoittautunut oivaksi vahvistukseksi. – Ostimme ennen laserleikkeet alihankinnasta ja nyt pystymme tekemään ne omassa tuotannossamme. Olemme saaneet Eaglen ansiosta runsaasti uusia töitä ja asiakkaita ja kun meidän ei tarvitse olla enää alihankkijoiden varassa, Eagle toi myös runsaasti lisää toimitusvarmuutta tuotantoomme lähes aina aikataulukriittisessä alihankintasektorissa. Kiteyttäen voi todeta, että Eagle on nopea ja tarkka kone, joka on vastannut teknisesti täysin odotuksiamme, arvioi Juha Kolehmainen.

Timesaversillä lisää laatua
Eaglen toimituksen yhteydessä Toivalan tuotantoon saapui Timesavers-levynhiomakone niin ikään Vossin toimittamana. Nimensä mukaisesti Timesavers toi lisää tehokasta tuotantoaikaa yrityksen toimintaan. – Asiakkaidemme vaatimustaso leikkeiden laadussa on noussut ja näihin kasvaneisiin vaatimuksiin vastaamme Timesaversilla, jolla levynreunat ja leikkeissä olevien reikien reunat pyöristetään aina R2-tasoon saakka. Pyöristetty levynreuna on paitsi turvallisempi käsitellä, sillä varmistetaan myös maalin kiinnipysyminen levynreunassa. Timesaversin ansiosta myös aikaisemmin ihmisvoimin tehty levyjen reunojen hionta jäi pois ja näin hitsareillemme vapautui aikaa enemmän hitsaustöille, tiivistää Timo Kolehmainen.

Kasvanut kysyntä johti investointeihin
Toivalan Metalli on lähivuodet edennyt hyvässä vauhdissa. – Liikevaihtomme on ollut selkeässä kasvussa ja kasvanut kysyntä johtikin 700 m2 laajennukseen, johon sijoitimme Eagle-Timesavers-yhdistelmän eli uusi halli on pyhitetty levytöille. Vanhassa 800 m2 hallissa tehdään hitsaukset ja putkentaivutukset, jossa ydinkoneina toimivat Vossin edustamat kaksi Macria. Macreista täytyy mainita sen verran, että ne ovat toimineet tuotannossamme jo reilu viisi vuotta tarkasti, tehokkaasti ja kaikin puolin moitteetta, eikä niistä Vossin huoltosopimuskoneina tarvitse itse huolehtia, vaan saamme keskittyä omaan tekemiseemme, kehuu ­Timo Kolehmainen.

 

INFO

Toivalan Metalli Oy
Timo Kolehmainen
puh. 010 2712 422
Juha Kolehmainen
puh. 010 2712 421
www.toivalanmetalli.fi
Eaglesta:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/eagle