EMO 2019 -messut olivat suuri menestys Mazakille

Yamazaki Mazak on palannut arkeen EMO 2019 -messujen loistokkaista tunnelmista mukanaan mittava konetilausmäärä ja messuvierailijaennätys. Mazakin messuosastolla kävi viisi prosenttia enemmän vierailijoita verrattuna kahden vuoden takaisiin EMO-messuihin. Esillä olleet 27 konetta ja 15 erilaista automaatioratkaisua herättivät paljon mielenkiintoa ja niistä saatiin runsaasti tarjouspyyntöjä.

Uudet 5-akseliset ja moni­toimisorvit olivat suurimman kiinnostuksen kohteena
Eniten mielenkiintoa herättivät kyselyjen määrässä mitattuna uusi Euroopan tehtaalla suunniteltu ja valmistettu edullinen, 5-akselinen CV5-500-koneistuskeskus sekä uuden sukupolven Integrex i-H -monitoimisorvit, joita messuilla esiteltiin kaksi kappaletta: i-200HST ja i-450HST. Näiden lisäksi asiakkaat olivat erittäin kiinnostuneita uudesta keinoälyä hyödyntävästä SmoothAi-CNC-ohjauksesta sekä Quick Turn 250MSY -CNC-sorvista RoboJob Tower -automaatiojärjestelmineen. Yamazaki Mazakin Euroopan toimitusjohtaja Richard Smith oli tyytyväinen kävijämäärän selvään kasvuun sekä erinomaiseen uusien tilausten määrään ja summasi näyttelymenestystä: ”Asiakkaiden ja messukävijöiden antaman palautteen mukaan olemme onnistuneet valinnassamme, kun olemme panostaneet entistä enemmän koneisiin integroitaviin valmiisiin automaatioratkaisuihin, edullisiin peruskoneisiin, kuten uuteen CV5-500-malliin sekä keinoälyyn. Tuotteemme löivät todella vahvasti läpi eurooppalaisten asiakkaiden keskuudessa ja edesauttoivat näyttelyn onnistumisessa”.

Mazak panostaa voimakkaasti tehtaidensa tuottavuuteen
Messujen aikana Yamazaki Mazakin pääjohtaja Takashi Yamazaki vahvisti yrityksen suunnitelman nostaa Worcesterissa Englannissa toimiva Euroopan-tuotantolaitos täydelliselle iSMART-tehtaan tasolle, mikä on Mazakin korkeimman luokan tehdasmäärittely Teollisuus 4.0 -liitynnöin. Euroopan tehtaalla on lisäksi otettu käyttöön useita uusia työstökoneita tämän vuoden aikana tuotantoa tehostamaan. Pääjohtaja Yamazaki kommentoi: ”Euroopan osuus on nyt jo reilusti yli 30 prosenttia koko yhtiömme myynnistä ja se on tällä hetkellä meidän suurin ja parhaiten toimiva markkina-alue maailmassa. Tänä vuonna saamme päätökseen massiivisen iSMART-tehtaan tasoisen päivityksen Minokamo 1 ja 2 -tehtaillamme Japanissa ja aikomuksemme on tehdä vastaava päivitys myös Englannin tehtaallemme. Nämä kolme tuotantolaitosta liittyvät Japanin Inaben ja Yhdysvaltojen Kentuckyn tehtaiden seuraan huipputasoisiksi iSMART-tuotantolaitoksiksi”. Maailmanlaajuista tuotantoa tukevat lisäksi kaksi tehdasta Kiinassa ja yksi Singaporessa.

Suomalaiset olivat hyvin liikkeellä Hannoverissa
Myös suomalaiset konepajaihmiset vierailivat sankoin joukoin Hannoverin EMO-messuilla. Suuri osa kävijöistä oli liikkeellä positiivisin investointitunnelmin. Wihurin ­Mazak-työstökoneliiketoiminnasta vastaava Jani Pulkkinen toteaakin: ”Saimme hyvän määrän uusia kyselyjä sisään ja pari konekauppaakin käteltyä messuviikon aikana. Suomalaisten asiakkaiden mieleen olivat erityisesti uusi Integrex i-450HST -monitoimisorvi automaattisella leukojenvaihdolla ja sen pitkälle viety robottisovellus sekä uudet edulliset 5-akseliset koneistuskeskukset. Paljon kiitosta keräsi yleisesti myös Mazakin komea ja mahtipontinen 100-vuotisjuhlaosasto monipuolisine koneineen ja ohjelmistoineen”. ●

INFO

Wihuri Oy Tekninen Kauppa, Työstökoneet
puh. 020 510 10
www.machinetools.wihuri.fi