Erikoistyökalut tehostavat putkien tuotantoa

Dormer Pramet tunnustetaan yhdeksi johtavaksi lastuavien työkalujen toimittajaksi putkituotteita valmistavalle prosessiteollisuudelle.
Uusi kääntöterämalli, uusia kokoja ja varusteita on kehitetty tukemaan hitsauksessa syntyvien palkojen poistamiseen putkien tuotannossa – prosessia kutsutaan hitsisaumojen tasaukseksi.
Uusin kääntöterämalli SPUB 19 on sarja positiivisia ruuvikiinnitteisiä yksipuolisia kääntöteriä ulkopuoliseen hitsisaumojen tasaukseen. Sarja sisältää kahdeksan sädettä yleisimmille ohutseinäisten putkien halkaisijoille alueella 18–120 mm. Terän geometria muodostaa tasaisen lastuvirran lastuavasta särmästä, yleensä työkalun yläpuolella sijaitsevaan, lastujen kerääjään.
Dormer Pramet on myös lisännyt uusia kokoja negatiiviisiin, kaksipuolisiin kahdeksansärmäisiin kääntöterämalleihin, jotka soveltuvat ulkopuoliseen hitsisaumojen tasaukseen.
SNMX 1507-R -terissä on kovera yläpinta, kun taas SNMA 1506-R -terissä on tasainen yläpinta. Kummassakin terämallissa on 23 yleisimmin käytettyä sädettä ulkopuolisten hitsauspalkojen poistamiseen putkista, joiden halkaisija-alue on 13–225 mm.
Lujasta kovametallilaadusta valmistetut ja CVD-pinnoitetut ­Dormer Prametin kääntöterät kestävät erittäin korkeita lämpötiloja. Tarkka lastuavan särmän geometria tuottaa putkelle korkealuokkaisen pinnanlaadun ja suuren kestävyyden. Terälaatu vastustaa lämpösäröilyä ja terät ovat pitkäikäisiä.
Uudet aluspalat mahdollistavat negatiivisten koverapintaisten terien SNMX 2512 ja SNMX 1507 kiinnittämisen Dormer Prametin nykyisiin pitimiin.

INFO

Lisätietoja kaikista uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikallisilta edustajilta ja kotisivuilta osoitteessa www.dormerpramet.com. Uusista tuotteista ja niiden käytöstä on tietoa myös kaikissa sosiaalisissa medioissa #EverydayProductivity.