Esab Cryo-Shield NI9 -täytelanka estää halkeilua ja pienentää kokonais­kustannuksia LNG-säiliöiden hitsauksessa

ESAB Welding & Cutting Products on lanseerannut maailmanlaajuisesti Cryo-Shield Ni9:n, Ni-Cr-Mo-seostetun täytelangan, joka on tarkoitettu 9 % nikkeliteräksestä valmistettujen LNG-säiliöiden hitsaukseen kaikissa asennoissa 100 %:lla CO2-suojakaasulla. Tämä muunneltu 625-tyyppinen lanka estää halkeilua tehokkaasti ja toimii paremmin kuin perinteiset NiCrMo-3-langat. Mekaaniset ominaisuudet muistuttavat Hastelloy ENiMo-13-täytelankaa, mutta muunnellun koostumuksensa ansiosta sen hinta on alhaisempi. Koska suojakaasuna käytetään 100 % CO2-suojakaasua argonseoksen sijaan, sen käyttökustannukset ovat matalammat. Langalla on ABS-, BV-, DNV GL, KR-, LR- ja CCS-luokituslaitosten hyväksyntä.

”Kehitimme Cryo-Shield Ni9 -langan, koska laivojen moottorit ovat siirtymässä raskaasta polttoöljystä nesteytettyyn maakaasuun oksidipäästöjen vähentämiseksi”, sanoo Neil Farrow, Global Product Manager – Cored Wires, ESAB. ”Lisäksi tämä lanka täyttää LNG-säiliöiden valmistajien ja muiden 9 % nikkeliteräskohteiden tarpeet. Vertailutesteissä tavallisen 625-seoslangan kanssa Cryo-Shield Ni9 esti halkeilua tehokkaammin, mikä on erityisen tärkeää juuren hitsauksessa. Asiakkaiden kenttätestit 100 %:lla CO2-suojakaasulla vahvistivat myös, että lanka ei ole niin huokosherkkä kuin perinteiset 625-langat ja lisäksi sen kuona irtoaa helpommin. Langan kuona tukee hitsisulaa kaikissa hitsausasennoissa hyvin.

ESAB toimittaa Cryo-Shield Ni9 -lankaa 1,2 mm:n paksuisena ja pakattuna 300 mm:n keloille. Vakuumipakkaus estää kosteuden pääsyn lankaan. Tyypilliset hitsaussauman mekaaniset ominaisuudet ovat 440 MPa:n myötölujuus, 730 MPa:n murtolujuus, 44 %:n venymä ja 65 J:n iskusitkeys –196°C:n lämpötilassa.
ESAB tarjoaa myös täyden valikoiman hitsauslisäaineita ja laitteita nesteytetyn maakaasun kohteisiin. Pyydä lisätietoja ­ESABin myyntiedustajalta ja lue lisää tuotetietoja ja käyttöesimerkkejä osoitteesta esab.com/fillermetals.
ESABin tarkoitus on kehittää hitsauksen ja leikkauksen tulevaisuutta. ESAB tarjoaa asiakkailleen kattavan tuotevalikoiman sekä uusimmat teknologiat, joilla voidaan ratkaista lähes mikä tahansa haaste. Lisäksi ESAB tukee asiakkaitaan tietotaidollaan ja kokemuksellaan sekä intohimollaan auttaa heitä olemaan tuottavampia kuin koskaan.

INFO

Jussi Halonen
jussi.halonen@esab.fi
puh. +358 (0)500 319 280
www.esab.com