Euroopan menestynein pilviteollisuuden yritys avaa konttorin Turkuun tukeakseen Suomen tuotantoteollisuuden siirtymistä digitaalisiin palveluihin

Fractory on nähnyt Suomen olevan teollisuuden neljännen vallankumouksen periaatteiden käyttöönoton eturintamassa, mikä tekee maasta erittäin houkuttelevan laajennuskohteen. Tämä avaa tekniikan alan yrityksille uusia mahdollisuuksia Pohjoismaissa.

Euroopan suurin pilviteollisuuden yritys Fractory, joka on kasvanut kiivaasti perustamisvuodestaan 2017 lähtien, avasi ensimmäisen Suomen konttorinsa Turkuun. Fractory auttaa tekniikan alan yrityksiä löytämään ratkaisuja pitkittyneisiin tarjousprosesseihin ja läpimenoaikoihin. Yritys tuo asiakkaat ja toimittajat yhteen samalle verkkoalustalle, joka toimii kattavana kauppapaikkana metalliteollisuuden toimijoille. ”Syy Suomen markkinoille tulemiselle on yksinkertainen – olemme nähneet siellä tasaisen vahvaa kasvua kysynnässä, mikä on havaittavissa alustallamme niin uusissa rekisteröinneissä kuin tilauksissa. Marraskuussa saimme enemmän uusia asiakkaita kuin koko kesäkuukausina yhteensä, ja pyyntöjen tahti uusista toiminnoista, kuten CNC-koneiden verkkotarjouksista, ei ole näyttänyt minkäänlaisia hidastumisen merkkejä. Oli siis oikea aika avata konttori tänne, jotta voimme kehittää maassa tarjottavaa palvelua entisestään”, sanoi Martin Vares, Fractoryn perustaja ja toimitusjohtaja. Vareksen visiona on tehokkaampi tuotantoteollisuus, minkä eteen hän on tehnyt töitä 23-vuotiaasta saakka.

Monet suomalaiset teollisuusjätit, kuten Konecranes ja Framery Oy, ovat jo käyttäneet Fractoryn palveluita tarvitsemiinsa metalliteollisuuden töihin. Toimivaksi todistettu liiketoimintamalli sopii kuitenkin kaiken kokoisille yrityksille isoista pieniin.

”Tuotantoteollisuuden ulkoistamisen ongelmat ovat samoja kaikilla aloilla, ja niistä kärsivät niin valtaisat kansainväliset yhtiöt kuin pienet tekniikan alan yritykset. Pilvi­teollisuuden pääasiallisena tarkoituksena on tehokkuuden tarjoaminen hyödyntämällä markkinoilla saatavilla olevia resursseja paremmin. Aina jossain nurkassa seisoo kone käyttämättömänä samalla, kun joku muu tarvitsisi sitä käyttöönsä. Olemme automatisoineet ulkoistamisen hyödyntämällä näitä tietoja”, lisäsi Vares.

Fractory on viimeisen muutaman vuoden ajan toiminut yhteistyössä paikallisten tuotantoteollisuuden yritysten kanssa palvellakseen Pohjoismaiden markkinoita, mitä on edistänyt runsas tietotaito ja halukkuus yhteistyöhön. Tuotantoteollisuuden yrityksille kyseessä on oiva mahdollisuus saada enemmän ulkomaisia asiakkaita minimaalisella työpanoksella, sillä Fractory löytää tilauksille ja töille parhaiten sopivat tuottajat koko alueelta.

Fractory tarjoaa automatisoidun tilauspohjaisen alustan, joka yhdistää tekniikan alan toimijat tuotantoteollisuuden yrityksiin. Se tarjoaa siis täyden palvelun, joka kattaa kaiken välittömästä hinnoittelusta aina tuotantoon ja toimitukseen, ja Fractory hoitaa jokaisen vaiheen. Syyskuussa yritys ilmoitti saaneensa 7,5 miljoonan euron investoinnin, mikä on selvä osoitus liiketoimintamallin vahvuudesta. Rahoituksen varmistamisen jälkeen Fractory on jatkanut kasvamista ja suunnittelee uusien markkinoiden avaamista pian lähitulevaisuudessa. Suunnitteilla on myös uusien tuotantoteollisten ratkaisujen, kuten 3D-tulostamisen, lisääminen alustalle. Fractory on yksi maailman nopeimmin kasvavista pilviteollisuuden yrityksistä ja yksi menestyneimmistä Virossa perustetuista startup-yrityksistä.

Fractory
Grete Grant
PR-johtaja
puh. +372 510 8987
www.fractory.com/fi