Finn-Power Oy:n positiivinen kehitys jatkuu

Kauhavalaisen Finn-Power Oy:n vuosi 2017 oli taloudellisesti hyvä. Liikevaihtoa kertyi 137,4 miljoonaa euroa, missä saavutettin noin 14 %:n kasvu edellisvuoden 120 miljoonaan euroon verrattuna.

Käyttökatteessa saavutettiin lähes 12 %:n taso ja nettotulos oli 7,2 M€ (2016: 
4,5 M€).
Uusien saatujen tilausten määrä kasvoi edellisvuodesta lähes 50 % ja oli tilikauden aikana 162,2 miljoona euroa (2016: 112,7 miljoonaa euroa). Tilauskanta oli tilikauden päättyessä 64 miljoonaa euroa (2016: 34,4 miljoonaa euroa). ”Erityisen positiivisesti kehittyi automatisoitujen ja järjestelmätuotteiden myynti ja saimme vahvistettua asemaamme markkinoilla”, kertoo toimitusjohtaja Juha Mäkitalo.
Vahvoja markkina-alueita olivat Etelä-Eurooppa, siellä erityisesti Italia sekä Pohjoismaiden ja Baltian muodostama kokonaisuus. Pohjois-Amerikka oli edelleenkin yrityksen tärkeimpiä markkina-alueita ja se muodosti noin 20 % kokonaismyynnistä. Venäjän myynti jatkoi maltillista elpymistä. ”Tulos on erittäin hyvä ja tulevaisuuden näkymät positiiviset. Hyvästä tilanteestamme kertoo sekin, että marraskuussa 2017 Suomen Asiakastieto Oy nosti Finn-Power Oy:n luottoluokituksen korkeimpaan AAA-luokkaan ja tästä osoituksena saimme Suomen Vahvimmat -sertifikaatin”, sanoo Mäkitalo.

Panostusta järjestelmiin 
ja teolliseen internetiin
Finn-Power Oy vahvisti edelleen panostustaan joustaviin valmistussoluihin ja -järjestelmiin ja niiden myynti tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuosien aikana on panostettu myös voimakkaasti ohjelmistotuotteisiin, teollisen internetin ratkaisuihin ja datananalysointiin. ”Pystymme mm. tehokkaaseen etädiagnostiikkaan ja tarjoamaan erilaisia tuotantoa tehostavia ohjelmistoratkaisuja asiakkaillemme. Yhä useammat asiakkaamme ovatkin ottaneet ohjelmistoratkaisujamme käyttöön päivittäisessä toiminnassaan”, kertoo toimitusjohtaja Mäkitalo.

Kohti uusia toimitiloja
Keväällä 2017 Finn-Power Oy:n hallitus teki päätöksen uusien toimitilojen rakentamisesta Seinäjoelle. Rakennushanke on pysynyt hyvin aikataulussaan ja muuttoon on alettu valmistautua eri toimintojen osalta. Muutto uusiin toimitiloihin tapahtuu tuotannon osalta elokuussa ja toimihenkilöiden osalta marraskuussa 2018.
Finn-Power Oy:n palveluksessa työskenteli tilikauden päättyessä 380 henkilöä. Yritys on osa Prima Industrie -konsernia, joka teki 449,5 miljoonan euron liikevaihdon ja 18,7 miljoonan euron nettotuloksen. Tulos kasvoi edellisvuodesta 83,3 %.

INFO
Finn-Power Oy
Juha Mäkitalo
toimitusjohtaja
puh. 050 570 6293