FinnMateria-messuilla luodaan katsaus kaivosalan nykytilaan ja tulevaisuuteen – tapahtuman KeyNote-puhujina europarlamentaarikot, liike-elämän ammattilaiset ja huippututkijat

Suomen vuoriklusterin toimijat ja ammattilaiset kokoontuvat 25.−27.10.2022 FinnMateria-messuille Paviljonkiin luomaan katsauksen kaivosalan nykytilaan ja tulevaisuuteen. FinnMateria-messuilla kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alan polttavista teemoista. Kaivosteollisuuden tulevaisuuden näkymiä KeyNote-­puhujina avaavat mm. europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen, Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sekä GTK:n apulaistutkimusprofessori Simon Michaux.

FinnMateria-messut on Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen ammattitapahtuma, joka järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa, Jyväskylässä. FinnMateria on alan merkittävin kohtaamis- ja verkostoitumispaikka ja tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein. Vuonna 2018 messuille osallistui noin 130 näytteilleasettajaa ja noin 3000 kävijää.


Messuilla luodaan katsaus alan nykytilaan ja tulevaisuuteen

Pohjoismaiden johtavana tapahtumana FinnMateria-messut tar­joavat ainutlaatuisen laajan kokonaisuuden ajankohtaista tietoa, teknologiaa ja kontakteja. Messuhallissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan ammattilaisten tarpeisiin.
Myös FinnMateria-messujen ohjelma on monipuolinen ja KeyNote-puhujien lisäksi tapahtumassa kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alan polttavista teemoista. Niissä tarkastellaan niin kaivosalan nykytilaa ja tulevaisuutta kuin kaivosalan merkitystä ja kestävää kehitystä. Asiantuntijapuheenvuoroissa luodaan myös katsaus vastuullisiin energiaratkaisuihin ja teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksiin.
FinnMateria 2022 messujen sisäänpääsy on veloitukseton rekisteröitymällä kävijäksi. Rekisteröityminen tapahtumaan on auki www.finnmateria.fi-sivustolla.


FinnMateria-messut ovat Pohjoismaiden johtava kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen ammattitapahtuma. Tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein ja se kerää yhteen satoja näytteilleasettajia ja tuhansia vuoriklusteriin kuuluvilta toimialoilta. Edelliskerralla, vuonna 2018, FinnMateria-messuille osallistui noin 130 näytteilleasettajaa ja lähes 3000 kävijää.

Messujen KeyNote-puheenvuorojen aiheet ja asiantuntijapuhujat ovat:

Kaivosteollisuus muutospaineessa – kuinka vastaamme?
Toimitusjohtaja Pekka Vauramo, Metso Outotec Finland Oy
Aika: Ke 26.10.2022 klo 12
Paikka: FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Kaivosteollisuuden merkitys ja rooli sähköistymisprosessissa EU:ssa
Europarlamentaarikko Henna Virkkunen
Aika: To 27.10.2022 klo 12
Paikka: FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Kaivosteollisuus, kestävä kehitys ja ympäristö EU:ssa
Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen
Aika: Ke 26.10.2022 klo 13
Paikka: FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Minerals are new oil (presentation in English)
Apulaistutkimusprofessori Simon Michaux, GTK
Aika: To 27.10.2022 klo 13
Paikka: FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Hannu Mennala
myyntipäällikkö
puh. 050 591 5428
hannu.mennala@paviljonki.fi