FMS-Service Oy: Aavistus tulevasta räjäytti pankin

Metalliteollisuuden markkina­kehityksen ennakointi kolmin­kertaisti metallin­työstö­koneiden maahantuontiin ja huoltoon erikoistuneen FMS-Servicen liikevaihdon muutamassa vuodessa.

Metalliteollisuuden levytyö- ja laserkoneiden huoltotarkoitukseen vuonna 2003 perustettu FMS-Service on kasvanut parissa vuosikymmenessä muutaman henkilön huoltopajasta uusinta teknologiaa hyödyntävien metallintyöstökoneiden kärkitoimittajien joukkoon Suomen ja Viron markkinoilla. Globaalin laserteollisuuden suunnannäyttäjänä tunnettujen Bodor Laser -koneiden maahantuontipäätös oli yh­tiölle kultakimpale. Investointi Kiinan markkinoiden suurimman kuitulaserleikkauskoneiden valmistajaan vuonna 2018 on nostanut yrityksen liikevaihdon miljoonasta kolmeen miljoonaan poikkeusoloista huolimatta, eikä kasvulle näy loppua. 

FMS-Servicen hallituksen puheenjohtaja Vesa Kivekäs antaa haastattelun Seinä­joelle investoiduista uudenkarheista tiloista koneiden pauhatessa taustalla. Käsiparit eivät meinaa riittää tekemiseen, vaikka henkilöstön määrä on viime vuosien aikana nelinkertaistunut.
– Olimme aikaisemmin käytettyjen koneiden kauppias ja teimme pääasiassa huoltoa ja kunnossapitoa. Sittemmin maahantoimme länsimaisia koneita, mutta muutaman vahvan toimijan hallitsemien markkinoiden kilpailuun oli haastava päästä mukaan. Käännekohta tapahtui vuonna 2018, kun kiinalaiset hakivat Suomen markkinoilta huoltoyritystä maahantuojaksi. Päätös oli helppo, sillä olimme haistaneet kuitulaserleikkauskoneiden tulevaisuuden markkinat. Ennustuksemme osui oikeaan, jonka lisäksi olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Kivekäs avaa tarinaa voimakkaan kasvun taustalla. 
Kovan kysynnän seurauksena FMS-Service on lopettanut muiden kuin maahantuomiensa merkkien huolto- ja korjaustyöt.
– Resurssit eivät yksinkertaisesti riitä, Kivekäs avaa positiivista ongelmaa Bodor Laser -koneiden kovan menekin seurauksena.


Kovaa kestävyyttä

FMS-Service panostaa palveluun, kuten nimi antaa ymmärtää. Asiakasuskollisuus vahvistaa lupauksen ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta. 
– 80 prosenttia alkuperäisistä asiakkaistamme on yhä edelleen asiakkaitamme. Meille asiakas on aina ykkönen, mikä näkyy kustannustehokkaina ja viimeisintä teknologiaa hyödyntävinä laitteina sekä huoltovarmuutena. Kaikki varaosat myymiimme koneisiin löytyvät suoraan hyllystämme, joten asiakkaidemme koneet eivät jää seisomaan sen vuoksi, että varaosia tai huoltoa ei ole saatavilla, Kivekäs vakuuttaa.
Kustannustehokkaiden metallintyöstökoneiden maahantuontiin ja huoltoon erikoistunut FMS-Service aikoo kulkea tulevaisuudessakin etukenossa metalliteollisuuden digimurroksessa. 

Teksti: Mari Korhonen